Στην εφημερίδα "Δημοκρατική" της Ρόδοθ μίλησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος για τα κυβερνητικά σχέδια επενδύσεων, αναφέροντας πως σχεδιάζει να παραχωρήσει σε ξένους επενδυτές, με διαδικασίες fast track, το νησί Φλέβες, απέναντι από τη Βουλιαγμένη και τη βάση στον Τούρλο της Αίγινας.

Συγκεκριμένα για τις Φλέβες, ο υπουργός, επεσήμανε ότι θα διενεργηθεί διαγωνισμός για την μίσθωσή του για την ενίσχυση του ταμείου του Πολεμικού Ναυτικού. Άλλη πρόταση υφίσταται από επενδυτές του Ισραήλ για τη δημιουργία κέντρου έρευνας και τεχνολογίας, που προτείνεται να λειτουργήσει στην περιοχή Τούρλος στην Αίγινα. Ανάλογη επένδυση αναπτυξιακού χαρακτήρα, όπως επεσήμανε ο Υπουργός Άμυνας, εξετάζεται και στο παλιό αεροδρόμιο των Χανίων, σε συνεργασία με ξενοδόχους της Κρήτης για τη δημιουργία γηπέδου Γκόλφ.
 
Εξετάζεται εξάλλου η δημιουργία ενός στρατιωτικού ΤΑΙΠΕΔ, που θα αναλάβει την αξιοποίηση της περιουσίας του Υπουργείου Αμυνας.

Ο υπουργός Αμυνας, μιλώντας στη «Δημοκρατική», αναφέρθηκε και σε ακόμη μια επένδυση που προγραμματίζει στην περιοχή των «Οχυρών» στην Πέρδικα της Αίγινας. Εκεί, όπως εξήγησε, προγραμματίζεται η αξιοποίηση έκτασης, ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικού Στόλου, που σκοπεύει να την αξιοποιήσει μετατρέποντας την σε θεματικό πάρκο.

Τόνισε επίσης ότι εξετάζεται η μίσθωση παλαιών στρατιωτικών εγκαταστάσεων και η αξιοποίηση τους ακόμη και με την λειτουργία γηπέδων paintball.

«Eίναι σαφές ότι το Υπουργείο Αμυνας, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να υπάρξει ανάπτυξη και έσοδα στη χώρα και προς αυτή την κατεύθυνση, είναι οι οδηγίες που έχω δώσει στους επιτελείς μας. Δεν τίθεται θέμα εμπλοκής στην επένδυση του Γκολφ Αφάντου», τόνισε ο κ. Καμμένος.

lifo