“Μπαίνει μια νέα διάσταση στην βαθμολογική εξέλιξη των Ε.Μ.Θ.”

Καλημέρα σας είμαι μέλος της Ενωσης Στρατιωτικών Κεντρικής Μακεδονίας και υπηρετώ στην αεροπορία ως ΕΜΘ Αρχισμηνίας. Ο λόγος που επικοινωνώ μαζί σας είναι πως θέλω να σας αφυπνήσω για το μεγαλύτερο ίσως ζήτημα που αφορά εμάς τους ΕΜΘ. Μέχρι τώρα το θέμα της βαθμολογικής μας εξέλιξης ήταν η μεγαλύτερη διεκδήκηση μας. Τώρα όμως με το νέο ειδικό μισθολόγιο που έρχεται, αυτή μας η διεκδήκηση αποκτά πια μια άλλη διάσταση πολύ πιο σημαντική.
Μέχρι τώρα η αλλαγή στην βαθμολογική μας εξέλιξη είχε κυρίως ηθική διάσταση. Σαν Υπαξιωματικοί με πάνω από 15 χρόνια υπηρεσίας ο νεότερος και πάνω από 20 ο μέσος όρος, γινόμασταν πολλές φορές δέκτες ρατσιστικής συμπεριφοράς θα τολμήσω να πω αφού όπου συνέφερε ήμασταν υπαξιωματικοί και άλλες φορές οπλίτες. Άλλωστε είναι γνωστό το πόσες φορές μας έχουν αλλάξει τα διακριτικά με μοναδικό σκοπό να ξεχωρίζουμε από τους ομοιόβαθμους μας των σχολών. Το μόνο που ζητούσαμε είναι να αρθεί αυτή η αδικία και να αναγνωριστεί η προσφορά μας. Κανείς νομίζω δεν μπορεί να αρνηθεί ότι η επαγγελματική εμπειρία και ωριμότητα που έχουμε ύστερα από 25 έτη υπηρεσίας μας κάνει περισσότερο από ποτέ έτοιμους να αναλάβουμε καινούργια καθήκοντα. Εννοείται πως δεν υπάρχει περίπτωση να διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία των Ε.Δ αφού δεν θέλουμε να εξομοιωθούμε με τους συναδέλφους μας των παραγωγικών σχολών, απλώς θέλουμε να εξομοιωθούμε με τους ανακαταταγείς συναδέλφους μας και τις εθελόντριες του Ν705/1977 ! που ήταν ΕΜΘ σύμφωνα με το Ν1848/1989 αρθρ 13 παρ 4,5 και με τους νόμους Ν2109/1992 αρθρ 22, Ν3257/2004 αρθρ 13 ,που έβγαιναν από τον εν λόγω θεσμό αλλά ειχαν και βαθμολογική εξέλιξη αξιωματικού. Για τους μη γνωρίζοντες πρέπει να τονίσουμε πως οικονομικό κομμάτι του εν λόγο μέτρου που θα είναι μηδενικό αφού ούτος η άλλος μισθολογικά λαμβάνουμε τις αποδοχές τον μονίμων συναδέλφων μας σύμφωνα με τα έτη υπηρεσίας και όχι σύμφωνα με το βαθμό που φέρουμε.
Τώρα όμως η διεκδήκηση μας πρέπει να αλλάξει. Δεν μιλάμε πια για αγώνα για την ηθικής αποκατάσταση στα θέματα βαθμού αλλά για έναν αγώνα επιβίωσης. Δεν ξέρω αν είδατε τις προτάσεις της ΠΟΕΣ για το νέο ειδικό μισθολόγιο, αλλα αν τις δείτε θα καταλάβετε ότι έχουν καθαρά ΕΜΘοκτόνα και ΕΠΟΠκτόνα μισθολογική πρόθεση. Αυτή η πρόταση για μισθό σύμφωνα με τον διοικητικό μας βαθμό είναι απαράδεκτη και θα μας αφανίσει. Σκεφτείτε ότι θα ρίξει όλους τους ΕΜΘ 3-6 μισθολογικούς βαθμούς πίσω. Και δυστυχώς εκεί βλέπω να βαδίζουν τα πράγματα και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αντίδραση. Η ΠΟΕΣ διαφημίζει την πρόταση της και εμείς την κοιτάμε με σταυρωμένα χερια.
poes1
Μετά από 24 χρόνια υπηρεσίας και ατελείωτες υποσχέσεις από πολιτικούς για την διόρθωση της αδικίας του βαθμολογικού μας νομίζω ότι η Ένωση μας πρέπει να ενεργοποιηθεί. Είναι δεδομένο ότι υπάρχει κενό εκπροσώπησης μας στα ανωτερα κλιμάκια και τώρα παρά ποτέ πρέπει η Ένωση να φωνάξει. Κανείς πια δεν ενδιαφέρεται για τους 18000 συναδέλφους ΕΜΘ ;;; Πρέπει ολοι και σύντομα αφού ο χρόνος πιέζει να ενημερωθούν για την αδικία που πλησιάζει. Αν δεν φροντίσετε να ενημερωθούν σωστά οι αρμόδιοι για το ζήτημα μας, πολύ φοβάμαι πως σε λίγο θα είναι πολύ αργά.
Ένας ΕΜΘ Αρχισμηνίας
espekm
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά