Δηλώσεις προέδρου ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ


Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ,  Γαβριήλ Αβραμίδης, πρώην βουλευτής Θεσσαλονίκης, για την επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα δήλωσε τα εξής:

 «Το κίνημα ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ χαιρετίζει την επίσκεψη στη χώρα μας του Προέδρου Πούτιν. Η έλευση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας σήμερα στην Ελλάδα αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία, την οποία μπορεί να αξιοποιήσει η χώρα μας, μεγιστοποιώντας και ενισχύοντας τους ιστορικούς δεσμούς των χωρών μας, καθώς  και τα κοινά μας συμφέροντα.

Ευχόμαστε το 2016 έτος Ελλάδας Ρωσίας να καταγραφεί ως μια σημαντική αφετηρία γεωπολιτικής στροφής της χώρας μας προς της Ρωσία.

Η αυριανή προσκυνηματική επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Άγιον Όρος για τον εορτασμό των 1.000 χρόνων του ρωσικού μοναχισμού στο περιβόλι της Παναγίας μας αναδεικνύει τις κοινές αξίες, την κοινή μας ορθόδοξη πίστη και την κοινή μας πνευματική κληρονομιά.

Το κίνημα ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, καλωσορίζει την επίσκεψη στην πατρίδα μας του ηγέτη της ρωσικής υπερδύναμης,  Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν και του πατριάρχη Μόσχας και πασών Ρωσιών , Κυρίλλου.

Υποστηρίζουμε την προοπτική της σταθερής γεωπολιτικής μας στροφής προς τη Ρωσία με στρατηγική εταιρική σχέση των χωρών μας.

Η μόνιμη και συνεχής απειλή της «συμμάχου» μας -στο ΝΑΤΟ-  Τουρκίας, υποδεικνύει το μονόδρομο συγκρότησης αμυντικής συμμαχίας με τη Ρωσία.

Η Ελλάδα μπορεί να γίνει ενεργειακός κόμβος και χώρα διέλευσης των αγωγών ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, με τεράστια οφέλη στην οικονομία μας.

Παράλληλα μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα δικά μας τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Με την κατάργηση της βίζας Σένγκεν για τη Ρωσία η πατρίδα μας θα γίνει ο προνομιακός τουριστικός προορισμός πολλών εκατομμυρίων Ρώσων τουριστών, που θα οδηγήσει σε απογείωση την εθνική μας οικονομία.

Το κίνημα ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ καλεί την ελληνική κυβέρνηση να δηλώσει με σαφήνεια την αντίθεσή της προς τις αντιρωσικές κυρώσεις που συνυπέγραψε η χώρα μας με τις χώρες της Ε.Ε. και καλεί τη ρωσική κυβέρνηση να προβεί σε άρση του εμπάργκο για τα προϊόντα της πατρίδας μας.

Όλοι οι Έλληνες πατριώτες νοιώθουμε μεγάλη ευγνωμοσύνη για τη Ρωσία, για την στρατιωτική της παρουσία στη Μέση Ανατολή, η οποία υπήρξε καταλυτική για την προστασία των αδελφών μας, ορθοδόξων χριστιανών της Συρίας».
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά