Σείστηκε η Βουλή των Ελλήνων από την ηρωική Σέρρα των Ποντίων (βίντεο)


  • Περήφανη σέρρα (βίντεο: Βασίλης Τσενκελίδης για το pontos-news.gr)
Μια λεβέντικη σέρρα χορεύτηκε μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην κεντρική εκδήλωση της ΠΟΕ στο Σύνταγμα σκορπίζοντας ανατριχίλα σε όλον τον κόσμο, ο οποίος επευφημούσε χειροκροτώντας και με κομμένη την ανάσα.
Ο πιο χαρακτηριστικός και περήφανος χορός των Ποντίων, ο πυρρίχιος, έστειλε ιαχή στον αέρα αποθεώνοντας τον ποντιακό πολιτισμό.
Η σέρρα χορεύτηκε μετά τη δεύτερη αλλαγή φρουράς με τους Πόντιους Εύζωνες και αφού είχε ολοκληρωθεί η κεντρική εκδήλωση της 19ης Μαΐου 2016 με τις ομιλίες και την κατάθεση στεφάνων. Οι Πόντιοι ζιπκαλήδες που ζωντάνεψαν την πατρίδα, αυτή τη φορά στην καρδιά της ελληνικής πρωτεύουσας, μπροστά σε φίλους και επισκέπτες, ήταν οκτώ· ο Όμηρος Παχατουρίδης και η ομάδα του. Συνόδευσαν λυράρηδες με προεξάρχοντα τον Ηλία Υφαντίδη.

http://www.pontos-news.gr/
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά