Ειδικά μισθολόγια: Εντολή Τσίπρα να βρουν οι υπουργοί ισοδύναμα – Στα κάγκελα οι ΑΝΕΛ για τους ένστολους

Ισοδύναμα για να μην «παγώσουν» τα ειδικά μισθολόγια ζητάει ο ΤσίπραςΝα καταθέσουν έως αύριο προτάσεις ισοδυνάμων μέτρων ανά υπουργείο, έναντι του “παγώματος” των αντίστοιχων ειδικών μισθολογίων, ζήτησε ο πρωθυπουργός από τους υπουργούς, σε σύσκεψη που συγκάλεσε.
Στη σύσκεψη κλήθηκαν  οι υπουργοί Εθνικής ‘Αμυνας, Πάνος Καμμένος, Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, Εμπορικής Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας καθώς επίσης και οι αναπληρωτές υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.
Το πολυ νομοσχέδιο για τα τελευταία μέτρα της αξιολόγησης, (τροπολογία που ξαφνικά κατατέθηκε στη Βουλή την Παρασκευή)προβλέπει την αναστολή από 1/1/2017 έως και 31/12/2018 κάθε μισθολογικής ωρίμανσης και μισθολογικής προαγωγής των λειτουργών και υπαλλήλων που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια. Στην διάταξη των Τσακαλώτου – Χουλιαράκη εμπίπτουν οι δικαστικοί λειτουργοί, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, διπλωμάτες, γιατροί του ΕΣΥ, μέλη ΔΕΠ ΑΕΙ κλπ. 

ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΛ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ

KAMMENOS deth
Ο υπουργός Άμυνας και Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος προειδοποίησε ότι το κόμμα του θα ψηφίσει την τροπολογία για «πάγωμα» των ειδικών μισθολογίων μόνο αν η κυβέρνηση δεσμευτεί να αποκαταστήσει τις αποδοχές των ένστολων σύμφωνα με την απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ.
Συγκεκριμένα, ο Πάνος Καμμένος τόνισε στο Real.gr ότι δεν δέχεται άλλες μειώσεις στα μισθολόγια των στρατιωτικών και ότι θα ψηφίσει την τροπολογία για «πάγωμα» ειδικών μισθολογίων αύριο μόνο εάν καταστεί σαφές ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται να εφαρμόσει την πρόσφατη απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ για αποκατάσταση των αποδοχών των ενστόλων στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012 με ταυτόχρονη καταβολή των αντίστοιχων αναδρομικών.
Πηγές του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. ανέφεραν ότι από το Mέγαρο Μαξίμου και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό έχει ήδη αναληφθεί η δέσμευση για εφαρμογή της συγκεκριμένης δικαστικής απόφασης.
Επομένως, αναμένουν να καταστεί αυτό σαφές ανεξάρτητα από το περιεχόμενο της τροπολογίας, τονίζοντας ότι αυτό είναι απαράβατος όρος για να υπερψηφίσουν αύριο οι ΑΝ.ΕΛ την επίμαχη τροπολογία στη Βουλή.
ΝΩΡΙΤΕΡΑ
Για βέτο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο πάγωμα των ωριμάνσεων στα ειδικά μισθολόγια έκανε λόγο ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δ.Καμμένος στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ. Ο  κ. Καμμένος όταν ρωτήθηκε από τον Γιώργο Αυτιά στον ΣΚΑΪ τι έκαναν οι ΑΝΕΛ όταν έμαθαν για την τροπολογία, απάντησε χαρακτηριστικά: “Βέτο.  Είπαμε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα”.
Όπως είπε ο κ. Καμμένος πραγματοποιήθηκε γύρος τηλεφωνημάτων αναφορικά με το θέμα και θα υπάρξει διορθωτική δήλωση. “Οι εντολές ήταν ότι αν δεν αλλάξει δεν ψηφίζουμε” σημείωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

http://www.bankwars.gr/
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

1 σχόλια:

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά