"Αποσύρετε τις διατάξεις του Σχεδίου Νόμου που αφορούν την κατάργηση των ιστορικών Σχολών ΣΤΥΑ-ΣΥΔ-ΣΙΡ"


Στα πλαίσια υλοποίησης των αποφάσεων των Δ.Σ. των Συλλόγων ΣΑΣ, ΣΑΣΥΔΑ και ΣΑΙΡ για ενημέρωση των κομμάτων της ΒτΕ σχετικά με τις θέσεις - προτάσεις μας επί του σχεδίου νόμου του ΥΕΘΑ με θέμα "Ρύθμιση θεμάτων Υπουργείου Εθνικής Άμυνας", πραγματοποιήθηκε την 17η Μαΐου 2016, συνάντηση αντιπροσωπείας  των Συλλόγων ΣΑΣ , ΣΑΣΥΔΑ και ΣΑΙΡ, με τον Τομεάρχη Άμυνας του κόμματος "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ" βουλευτή κ. Κων/νο Κατσίκη.

Η συζήτηση που διήρκησε περίπου 2 ώρες, διεξήχθη σε άριστο κλίμα. Ο κ. Κατσίκης άκουσε με προσοχή τις θέσεις - προτάσεις μας και σε άμεση συνεννόηση με το Γρ. κ. ΥΕΘΑ, όρισε συνάντηση με Ειδικό Σύμβουλο αυτού.

Τους Συλλόγους εκπροσώπησαν οι κ.κ. Φαλτάιτς Δημήτριος-Πρόεδρος Σ.Α.Σ., Ντούβλης Ηλίας-Γεν.Γραμματέας ΣΑΣΥΔΑ, Κρανιάς Ιωάννης-Πρόεδρος ΣΑΙΡ, Αναγνωστάκης Κωνσταντίνος-Αντιπρόεδρος Σ.Α.Σ. και Βούλγαρης Νικόλαος.

Την επόμενη ημέρα 18/5/2016, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον κ. Χρήστο Κουτσογιαννόπουλο - Ειδικό Σύμβουλο του κ. ΥΕΘΑ στον οποίο αναπτύχθηκαν οι προτάσεις-απόψεις μας επί του συνόλου των άρθρων που αφορούν τους αποφοίτους ΑΣΣΥ.

Ειδικότερα, στο θέμα της προτεινόμενης κατάργησης των ιστορικών Σχολών ΣΤΥΑ, ΣΥΔ, ΣΙΡ και της ίδρυσης της ΣΥΑ (άρθρα 1,2,3,4 και 48 του Σ/Ν) διαπιστώθηκε πλήρης διάσταση απόψεων. Αφού τονίσαμε τον ιδιαίτερα περιορισμένο χρόνο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση ένα τόσο σοβαρό θέμα, η καθολική αντίδραση των εν ενεργεία και εν αποστρατεία αποφοίτων των Σχολών και τα αμφίβολα κατά την άποψή μας εκπαιδευτικά και οικονομικά οφέλη από την επιχειρούμενη κατάργηση, ζητήσαμε την απόσυρση των σχετικών άρθρων του νομοσχεδίου, ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος υποβολής ολοκληρωμένης πρότασης από τους Συλλόγους, με απώτερο στόχο την ουσιαστική αναβάθμιση των ΑΣΣΥ, που εξασφαλίζεται καταρχήν με την ανωτατοποίησή τους.

Για τα λοιπά προτεινόμενα άρθρα του Σ/Ν, ζητήσαμε να κληθούν οι Σύλλογοί μας κατά τη συζήτησή του στη Διαρκή Επιτροπή Άμυνας της ΒτΕ, προκειμένου να τεκμηριώσουμε τις προτάσεις μας.

Τους Συλλόγους εκπροσώπησαν οι κ.κ. Φαλτάιτς Δημήτριος - Πρόεδρος Σ.Α.Σ., Ντούβλης Ηλίας - Γεν.Γραμματέας ΣΑΣΥΔΑ και Αναγνωστάκης Κωνσταντίνος - Αντιπρόεδρος Σ.Α.Σ.

Και στις δύο συναντήσεις, παραδόθηκε σχετικό υπόμνημα όπου αποτυπώνονται οι επίσημες θέσεις - προτάσεις των Συλλόγων Αποφοίτων ΑΣΣΥ της Π.Α.

 

 

Για τα Δ.Σ. των Συλλόγων ΣΑΣ, ΣΑΣΥΔΑ και ΣΑΙΡ

 


 

 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά