Ο γερμανικός στρατός μεγαλώνει για πρώτη φορά από τον Ψυχρό Πόλεμο

Ο γερμανικός στρατός μεγαλώνει για πρώτη φορά από τον Ψυχρό Πόλεμο
Την πρώτη διεύρυνση του γερμανικού στρατεύματος από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, θέτοντας τέλος σε 25 χρόνια περικοπών και μειώσεων.
Στόχος του Βερολίνου είναι να ενισχύσει την Bundeswehr κατά 14.300 στρατιώτες μέσα στα επόμενα επτά χρόνια, ενώ παράλληλα σχεδιάζεται η πρόσληψη και 4.400 πολιτικών υπαλλήλων.
Ωστόσο, το σχέδιο της κ. φον ντερ Λάιεν προβλέπει μόνο 7.000 νέες προσλήψεις ενστόλων. Ακόμα 5.000 θέσεις θα πληρωθούν μέσω αλλαγών στη σημερινή δομή και το προσωπικό του στρατού, ενώ άγνωστο παραμένει πως θα καλυφθούν οι υπόλοιπες 2.300 θέσεις στρατιωτών έως το 2023.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, η κ. φον ντερ Λάιεν σημείωσε πως η ενίσχυση των γερμανικών ένοπλων δυνάμεων είναι απαραίτητη με δεδομένη την επικρατούσα κατάσταση στην Ουκρανία, όπου συνεχίζεται ο εμφύλιος πόλεμος, αλλά και τις πολλές αποστολές που έχει αναλάβει το Βερολίνο στο εξωτερικό.
Το Βερολίνο προτίθεται να συνδράμει με στρατεύματα στις δυνάμεις του NATO που θα τοποθετηθούν στην Ανατολική Ευρώπη, ως απάντηση της Συμμαχίας στους φόβους για ρωσική επεκτατικότητα στα εδάφη της πάλαι πότε Σοβιετικής Ένωσης.
Παράλληλα, γερμανοί στρατιώτες υπηρετούν υπό τη σημαία του ΟΗΕ στο Μαλί, επιβλέποντας τη συμφωνία ειρήνης μεταξύ της κυβέρνησης και των ανταρτών Τουαρέγκ.
Την εποχή της ενοποίησης
Δυτικής και Ανατολικής Γερμανίας, οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις αριθμούσαν 800.000 άτομα στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό, αριθμός που στα τέλη του 2015 είχε συρρικνωθεί σε λιγότερο από 250.000 άνδρες.

msn
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά