Ενημέρωση Μετόχων - Μερισματούχων ΕΚΟΕΜΣ

 Στο πλαίσιο ενημέρωσης των μετόχων – μερισματούχων του ΕΚΟΕΜΣ, επιθυμούμε να σας καταστήσουμε γνώστες της τρέχουσας κατάστασης, με μια σύντομη παρουσίαση της οικονομικής κατάστασης του Κλάδου, όπως αυτή διαμορφώθηκε με την ολοκλήρωση του οικονομικού έτους 2014, και να σας αναλύσουμε την από 1 Μαρτίου τρέχοντος έτους διαμόρφωση της τιμής μεριδίου της οικονομικής ενίσχυσης.
Με την υπ’αρίθμ. Φ.951.1/9/803074/Σ.687/4 Φεβ 15 (ΑΔΑ:7Π6Ε6-ΤΔΥ) Απόφαση τoυ κ. Α/ΓΕΣ, αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, η διαμόρφωση της τιμής μεριδίου, από 1/3/15 στο ύψος των 4,9383 €, ήτοι μειωμένης κατά 5% σε σχέση με την προϊσχύουσα και κατά 4,17% σε ετησιοποιημένη βάση.
Η ως άνω μείωση αποτελεί την κατ’ελάχιστο δυνατή, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις ανάγκες των δικαιούχων της οικονομικής ενίσχυσης όσο και τα περιθώρια λογιστικής αλλά και ταμειακής κάλυψης του κόστους αυτής, διότι είναι ευρέως γνωστό, πως σε μεγάλο μέρος του, το ως άνω κόστος, καλύπτεται και από το αποθεματικό του Κλάδου το οποίο βαίνει διαρκώς μειούμενο.
Οι παράγοντες στους οποίους, κατά κύριο λόγο, αν όχι αποκλειστικά, εστιάζεται η αναζήτηση των αιτιών της ως άνω μείωσης αλλά και των προγενέστερων, είναι αναλυτικά οι ακόλουθοι:
Πρωτίστως, η δραματική μείωση των εσόδων του Κλάδου.
Αναλυτικότερα:
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά