Διαφορετική Αντιμετώπιση στο προσωπικό από την Καταβολή Αναδρομικών σε άλλους Εφάπαξ σε 1 Δόση και σε άλλους σε 36 ισόποσες Δόσεις


Αξιότιμε κ. Υπουργέ.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα παράπονα που μας εκφράζουν πολλά μέλη μας - στελέχη των ΕΔ για τη διαφορετική αντιμετώπιση που έτυχαν, από την Κυβέρνηση, ως προς τις δόσεις καταβολής των αναδρομικών ποσών λόγω δικαστικής απόφασης του ΣτΕ.
Συγκεκριμένα σε συναδέλφους ορθώς καταβλήθηκε, την 27 Ιαν 2015, το σύνολο των  αναδρομικών για το διάστημα από 1 Αυγ 2012 έως 30 Ιουν 2014 σε 1 και μόνο δόση, ενώ αντίθετα σε άλλους συναδέλφους καταβάλλεται, για το ίδιο διάστημα, το σύνολο αυτών των αναδρομικών σε 36 ισόποσες δόσεις.
 
Ενδεικτικά ένα παράδειγμα, από τα πολλά που υπάρχουν, για αυτή την αδικία και την άνιση αντιμετώπιση του προσωπικού στην καταβολή αναδρομικών ποσών:
Δύο Αντισυνταγματάρχες και συμμαθητές με τα ίδια χρόνια υπηρεσίας ο μεν ένας αποστρατεύτηκε με αίτηση του την 29 Ιουν 2014 ο δε άλλος παραμένει μέχρι και σήμερα στην υπηρεσία ως εν ενεργεία. Για το μεν πρωτο συνάδελφο, που αποστρατέυτηκε, το συνολικό ποσό οφειλής-επιστροφής αναδρομικών ανέρχεται σε 2.760,00€ και κατεβλήθη ολό την 27 Ιαν 2015. Για δε τον δεύτερο συνάδελφο που είναι εν ενεργεία του κατεβλήθη, την 27 Ιαν 2015, το ποσό των 77,00€.Το δε υπόλοιπο ποσό οφειλής, ήτοι 2.683€ θα του κατατίθεται κάθε μήνα (77,00€) και για το διάστημα των επόμενων  3 χρόνων.
 
Αντίστοιχα τέτοια παραδείγματα υπάρχουν πολλά. με αποτέλεσμα σε χαμηλούς βαθμούς να καταβάλλονται σε εν ενεργεία συναδέλφους ποσά από 15€ το μήνα και σε 36 δόσεις. Αντίθετα άλλοι συνάδελφοι μας οι οποίοι κατά ένα μέρος ήταν εν ενεργεία και εν συνέχεια αποστρατεύτηκαν έλαβαν ΟΡΘΩΣ ΕΦΑΠΑΞ την 27 Ιαν 2015 το σύνολο των αναδρομικών, με ποσά που στους μικρούς βαθμούς ανέρχονται από 300€ και άνω και στους υψηλούς βαθμούς, Συνταγματάρχη και άνω, φτάνουν σε ποσά άνω των 3.500€. Για δε τους ανώτατους Αξκους που τα ποσά επιστροφής ξεπερνούν τα 10.000€, αυτά τα ποσά λόγω του μηνιαίου ανωτάτου όριου αποδοχών (4.750€) επιστρέφονται σε περισσότερες από μια δόσεις (3 ή 4 κλπ), σε καμία όμως περίπτωση σε σύνολο 36.
 
Που οφείλεται αυτή η άδικη αντιμετώπιση και η καταβολή αναδρομικών ποσών σε μια δόση και με ποσό που ανέρχεται άνω των 3.500€;
Σύμφωνα με την υπ Αρίθμ 2/88371/ΔΕΠ (ΦΕΚ 3093/18-11-2014, ΤΕΥΧΟΣ Β) ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Δημοσίας Τάξης και Ναυτιλίας και Αιγαίου, σε εκτέλεση του άρθρου 86 του Ν.4307/2014 καθορίσθηκε ότι στις περιπτώσεις που δικαιούχοι ήταν εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων ∆υνάµεων της Ελληνικής Αστυνοµίας, του Πυροσβεστικού Σώµατος και του Λιµενικού Σώµατος – Ελληνικής Ακτοφυλακής κατά ένα µέρος του ανωτέρω χρονικού διαστήµατος (από 1−8−2012 έως 30−6−2014) και κατά το υπόλοιπο, κατέστησαν συνταξιούχοι, η εκκαθάριση και πληρωµή των ποσών της εν λόγω διαφοράς αποδοχών, που αφορούν το χρονικό διάστηµα της ενέργειας, θα γίνει σε µία δόση την 27−1−2015, από την Υπηρεσία στην οποία υπηρέτησαν κατά το χρόνο της ενέργειας.
          Κατόπιν των παραπάνω και καθώς η Κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι:
  • Θα εφαρμοστεί άμεσα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την επαναφορά των μισθών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς πρόκειται για παραβίαση της νομοθεσίας, για κατάλυση του Συντάγματος και κατάλυση της ίδιας της Δικαιοσύνης, του πυλώνα της Δημοκρατίας,
  • Ένα μήνα μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της θα κατατεθεί η υπουργική απόφαση για την αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων, στο πλαίσιο της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που δικαιώνει τις Ένοπλες Δυνάμεις – Σώματα Ασφαλείας και κρίνει ότι οι αποδοχές τους πρέπει να επανέλθουν στα επίπεδα της 31ης Ιουλίου του 2012.
προτείνεται για λόγους ίδιας αντιμετώπισης όλων των στελεχών των ΕΔ και των  Σωμάτων Ασφαλείας, να καταβληθεί το σύνολο των αναδρομικών σε μια και μόνο δόση.
 
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), οι αντίστοιχες Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας  και ο Σύνδεσμος Αποφοίτων ΣΣΑΣ στους οποίους κοινοποιείται το παρόν έγγραφο, παρακαλούνται για την κατά την κρίση τους ενέργειες.
 
Ο Συνήγορος του Πολίτη στον οποίο κοινοποιείται το παρόν έγγραφο, παρακαλείτε στο πλαίσιο διαμεσολάβησης του, όπως εξετάσει την άνιση εκτέλεση της δικαστικής απόφασης του ΣτΕ σε προσωπικό φορέων της Κυβέρνησης.
 
Οι Βουλευτές των Κομμάτων στους οποίους κοινοποιείται το παρόν έγγραφο, παρακαλούνται για την κατά την κρίση τους υποβολή κοινοβουλευτικής ερώτησης.
 
Ευελπιστούμε, για λόγους ισότιμης μεταχείρισης όλου του προσωπικού που θίγεται από τον τρόπο εκτέλεση δικαστικής απόφασης του ΣτΕ μέσω της ΚΥΑ, στη μελέτη και υιοθέτηση των προαναφερομένων. Είμαστε δε στη διάθεσή σας να αναπτύξουμε την αναφερόμενη στο έγγραφο επιχειρηματολογία καθώς και για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία πιστεύετε ότι θα βοηθήσει στην υλοποίηση.
                      Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. Γραμματέας
Ηλίας Νατσιούλας                                           Δημήτριος Κούτσικος
 
Attachments:
Download this file (ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ.pdf)ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ.pdf[ΑΔΙΚΙΑ ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ]155 kB
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά