ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Ερωτηματικά προκαλεί η συμφωνία με εταιρεία παροχής υπηρεσιών υγείας

Από την επίσημη σελίδα της Π.Ο.Ε.Σ. πληροφορηθήκαμε μεταξύ άλλων, ότι «Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών πέτυχε αποκλειστική συνεργασία με την κάρτα υγείας ΕΥ Club…» όπως χαρακτηριστικά αναφερόταν. Η ανακοίνωση αυτή μας προκάλεσε τρομερή εντύπωση, φτάνοντας σε σημείο πλέον, να μην μπορούμε καν να πιστέψουμε  αυτά που γίνονται στην Ομοσπονδία μας.
 
Γνωρίζαμε εδώ και καιρό ότι ο κ.Τσουκαράκης βρισκόταν σε συζητήσεις με εταιρείες, για «συνεργασία» της ΠΟΕΣ σε θέματα παροχής υπηρεσιών υγείας, αλλά ουδέποτε συζητήθηκε επίσημα σε Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ή αποφασίστηκε να προχωρήσει σε σύμβαση με οποιαδήποτε εταιρεία. Μάλιστα στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 7/2/2014,  το θέμα δεν ήταν σε αυτά που συζητήθηκαν. Στο συγκεκριμένο βέβαια θέμα πιθανόν να χρειάζεται και η συμφωνία των Ενώσεων που στα μέλη τους απευθύνεται μια τέτοια πρόταση.
 
Εύλογα λοιπόν αναρωτιόμαστε από πού πήρε την «έγκριση» ο κ.Τσουκαράκης να προχωρήσει σε μια τέτοια «συνεργασία» και φυσικά ποιος τον εξουσιοδότησε. Βέβαια το ερώτημα θα μπορούσε να τεθεί και στην εταιρεία, η οποία πιθανόν υπέγραψε κάποια σύμβαση με κάποιον πρόεδρο ομοσπονδίας που δεν είχε στα «χέρια» του κάποια απόφαση Δ.Σ. που να τον εξουσιοδοτεί να προβεί σε τέτοια «συμφωνία».
 
Βέβαια σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να συνεκτιμηθεί και το γεγονός ότι υπάρχει έγγραφη παραίτηση και «καταγγελία» τέως μέλους του Δ.Σ. της ΠΟΕΣ, που υποστηρίζει χωρίς να έχει διαψευστεί, ότι η εκλογή του παρόντος Δ.Σ. της Ομοσπονδίας έγινε «παράτυπα» και ως εκ τούτου οποιαδήποτε δραστηριότητα (π.χ. συμφωνία με εταιρεία) πιθανότατα να είναι άκυρη.
 
Η έκπληξη μας έγινε ακόμα μεγαλύτερη όταν διαβάσαμε στο τέλος της ανακοίνωσης ότι οι Περιφερειακές Ενώσεις είναι υπεύθυνες για τη συλλογή των αιτήσεων και την αποστολή τους στη συνέχεια στην εταιρεία. Φυσικά αφού δεν ήταν εις γνώση μας ούτε καν η «συμφωνία», πολύ δε περισσότερο δεν γνωρίζουμε το πώς και  γιατί «εμπλεκόμαστε» κι εμείς σε μία τέτοια διαδικασία.
 
Κάποια στιγμή πληροφορήθηκε η Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ. ότι θα υπάρχει στις 25/2 επίσημη συνέντευξη τύπου του κ.Τσουκαράκη και της εταιρείας του ΕΥ CLUB. Αμέσως επικοινωνήσαμε με την εταιρεία τηλεφωνικά μάθαμε τον τόπο και την ώρα της συνέντευξης (στη Θεσσαλονίκη)και ζητήσαμε να παραβρεθεί μέλος ή μέλη του Δ.Σ. της Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ. στην εκδήλωση. Αρχικά το αίτημα μας έγινε δεκτό (μάλιστα μας ζητήθηκε το e-mail για να μας αποσταλεί πρόσκληση), αλλά λίγες ώρες αργότερα εντελώς ξαφνικά και ακατανόητα επικοινώνησαν από την εταιρεία και μας ενημέρωσαν ότι η εκδήλωση ήταν «κλειστή» και δεν μπορούσαμε να παραβρεθούμε. Δεν θα σχολιάσουμε την κίνηση αυτή της εταιρείας, αλλά θα αφήσουμε κάθε νοήμονα συνάδελφο να την αξιολογήσει.
 
Η Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ. σε μια απέλπιδα προσπάθεια να προασπίσει τα συμφέροντα των μελών της, των συναδέλφων γενικότερα, την αξιοπιστία της Ομοσπονδίας αλλά και για να ενημερώσει την εταιρεία, απέστειλε επίσημη επιστολή (αρ.Πρ. 32/2015) κάνοντας της γνωστό πως πιθανόν έχει προβεί σε μια εν δυνάμει «άκυρη συμφωνία» και ζητώντας την παρουσία μέλους-μελών του Δ.Σ. της Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ. στη συνέντευξη τύπου. Η εταιρεία του ΕΥ CLUB με την 1179/2015 μας απάντησε μεταξύ άλλων πως δεν μπορούσαμε να παραβρεθούμε στη συνέντευξη τύπου.  Με απλά λόγια, μία Ένωση μέλος της ΠΟΕΣ, με το μεγαλύτερο αριθμό μελών, δεν μπορεί να παραβρεθεί σε μία εκδήλωση που γίνεται στην περιφέρειας  της και που αφορά τα μέλη της. Για ποιους λόγους άραγε…;;;
 
Κλείνοντας θα πρέπει να αναφέρουμε ότι δεν έχουμε ακόμα σταθεί στην ουσία της «προσφοράς» της εταιρείας ΕΥ CLUB. Γνωρίζουμε φυσικά ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί εκ της νομοθεσίας και των υφιστάμενων κανονισμών είναι υποχρεωμένοι για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια υγειονομική τους περίθαλψη  να εξυπηρετούνται από τα στρατιωτικά νοσοκομεία. Ως εκ τούτου χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή!!! Ούτε στεκόμαστε στο αν υπάρχουν στην αγορά άλλες εταιρείες με καλύτερες προσφορές ή αν υπήρχαν στην ΠΟΕΣ και άλλες προτάσεις από ανάλογες εταιρείες κι αν εξετάστηκαν αυτές.
 
Η Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ. εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για το θέμα και παρακαλεί πολύ τα μέλη της να τη διαβάσουν και να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή πριν προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά