Συνυπηρέτηση εκπαιδευτικών με Στρατιωτικούς. Το θέμα στον Υπουργό‏

ΠΡΟΣ : Αναπλ. Υπουργό Παιδείας
κ. Αναστάσιο Κουράκη
ΚΟΙΝ : Συντονιστικό Ενώσεων, ΠΟΕΣ, Περ.Ενώσεις,
Βουλευτές Κεντρ. Μακεδονίας, ΜΜΕ
ΘΕΜΑ : Συνυπηρέτηση εκπαιδευτικών με Στρατιωτικούς
ΣΧΕΤ. : Ν.2946/2001/Αρθρο 21
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Το τελευταίο διάστημα είμαστε δέκτες παραπόνων πολλών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και μελών της ‘Ενωσης μας, των οποίων ο/η σύζυγος είναι εκπαιδευτικός. Μας αναφέρουν προβλήματα και δυσχέρειες στην εφαρμογή του παραπάνω Νόμου, με αποτέλεσμα πολλοί εξ αυτών να ταλαιπωρούνται χωρίς λόγο και αιτία και να υποβάλλονται σε επιπλέον έξοδα, να βλάπτεται ο θεσμός της οικογένειας, το δημόσιο συμφέρον και εν τέλει η Υπηρεσία.
Προκειμένου να βελτιωθεί ο νόμος και να αρθούν αδικίες σε βάρος της συγκεκριμένης κατηγορίας εκπαιδευτικών η Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ. προτείνει τις παρακάτω αλλαγές στο Άρθρο 21 του Ν.2946/2001:
α. Την προσθήκη της παραγράφου «Ως περιοχή που υπηρετεί ο(η) σύζυγος νοείται η Φρουρά ή ο Δήμος στον οποίο εδρεύει η Μονάδα ή Υπηρεσία του ένστολου και σε καμία περίπτωση σε απόσταση άνω των 10 χιλιομέτρων από αυτή. Σχετικά με τις νήσους, ως περιοχή συνυπηρέτησης νοείται η ίδια νήσος και πληροί την παραπάνω χιλιομετρική προϋπόθεση από την έδρα της Μονάδος ή Υπηρεσίας».
β. Την προσθήκη στην υπάρχουσα παράγραφο «Τακτικοί υπάλληλοι και υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου δημοσίων υπηρεσιών και νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, που κατέχουν οργανικές θέσεις και είναι σύζυγοι στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων, ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού, Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και του προσωπικού των Καταστημάτων Κράτησης, αποσπώνται, κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων, σε υπηρεσίες του στενού δημόσιου τομέα κατά προτεραιότητα και σε περίπτωση έλλειψης υπηρεσιακών αναγκών σε υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, στην περιοχή που υπηρετεί ο σύζυγός τους. Η απόσπαση διενεργείται με κοινή απόφαση των συναρμόδιων Υπουργών, που εκδίδεται κατόπιν σχετικής αίτησης του υπαλλήλου και σύμφωνης γνώμης του αρμόδιου υπηρεσιακού συμβουλίου, ανεξαρτήτως ύπαρξης αντικαταστάτη στον τόπο από τον οποίο ο εκπαιδευτικός αποσπάται, καθώς και λειτουργικού κενού στον τόπο απόσπασης-τοποθέτησης. Αρνητική γνωμοδότηση δικαιολογείται μόνο για σοβαρό υπηρεσιακό λόγο, που διαπιστώνεται και αιτιολογείται επαρκώς από το υπηρεσιακό συμβούλιο. Η ανωτέρω απόσπαση διενεργείται μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα και σε καμία περίπτωση πέραν των 15 ημερών από την κοινοποίησή της.
Παρακαλούμε για την ενημέρωση σας στο συγκεκριμένο πρόβλημα και ελπίζουμε σύντομα να υπάρξει από μέρους προσπάθεια αλλαγής του Νόμου, που θα οδηγούσε σε αποκατάσταση του «αισθήματος αδικίας» που επικρατεί αυτή τη στιγμή στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά