Ο τραγέλαφος με το εφάπαξ των E.M.Θ.

Διαβάστε την επιστολή ενός εθελοντή μακράς διάρκειας που βιώνει τον αποκλεισμό – έξωση από το δικαίωμα στο εφάπαξ και περιγράφει ένα τραγέλαφο γραφειοκρατικών αποφάσεων και διαδικασιών.
“Ονομάζομαι Χρ…. Αναστάσιος και είμαι ε.α ανθ/στης μηχανικού. Εγώ και οι υπόλοιποι 175 συνάδελφοι υπηρετήσαμε σε
πρώτη γραμμή Ναρκαλιευτές, καταδρομείς, αλεξίπτωτα, Μ.Υ.Κ., και ει μαι ένας από τους 175 ανθρώπους του Ελληνικού Στρατού ,που στην ιστορία του, δεν δικαιούται να πάρει εφάπαξ.
Εμείς υπηρετήσαμε 20 χρόνια, όπως προβλεπόταν για τις ειδικές υπηρεσίες, και αποστρατευτήκαμε το διάστημα 2010-2014.Το 2001 ψηφίστηκε ο νόμος 2936/2001 αρ. 11 παρ. 3, το οποίο λέει ότι όλοι οι Ο.Π.Υ. και Ε.Μ.Θ. θα πρέπει να έχουν 25 χρόνια μετοχική σχέση με το ΕΛ.Ο.Α.Σ σε σχέση με τους υπόλοιπους συναδέλφους παραγωγικών σχολών που θα πρέπει να έχουν 10ετή σχέση. Ο νόμος αυτός εμένα με τοποθέτησε σε υποδεέστερη κατηγορία ανθρώπων, κάτι το οποίο για προσβλητικό.
Από την ψήφιση του νομου εως το 2010, αγνοηθηκε απο την υπηρεσία μου αυτός και δεν εφαρμοστηκε ποτε με το αιτιολογικο οτι δεν ενημερωθηκε ποτε. Συνεχισε λοιπον να καταβαλει το εφαπαξ σε οσους συναδελφους βγηκαν σε αποστρατεια. Απο το 2010 εως της 10 Σεπτεμβριου 2014 σταματησε να το χορηγει λεγοντας οτι πλεον δεν προβλέπεται από το νομο.
Αυτη η αδικια στις 10 Σεπτεμβρη διορθωθηκε με την ψηφιση του νομου 4284 και συγκεκριμενα με το αρθρο 7 , αλλα διαπιστωθηκε οτι ο νομοθετης ξεχασε να αναφερει και την αναδρομικοτητα του νομου.
Ετσι λοιπον παρατηρειτε το εξεις φαινομενο:
1) Απο το 2001 εως και το 2010 να δωθηκε κανονικα το εφαπαξ .
2) Απο 2010 εως και το 2014 να επιστραφηκαν μονο οι εισφορεςσε αυτους υπαγονται εμεις οι 175 πρωην στρατιωτικοι.
3) Η απο 10 Σεπτεμβριου και μετα που το εισπρατουν κανονικα.

http://espekm.gr/home/?p=1823
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά