Πρόσβαση και σίτιση Υπαξιωματικών και ΕΠΟΠ στη ΛΑΕΔ

1. Σύμφωνα με το (α) σχετικό οι Στρατιωτικές Λέσχες, που είναι Στρατιωτικές Μο-νάδες, έχουν συσταθεί με το (β) όμοιο, με σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών διατροφής, την πνευματική ανάπτυξη, την ψυχαγωγία και τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μονίμων, εφέδρων Αξκών και Ανθστών των ΕΔ, καθώς και των μελών των οικογενειών τους, ενώ ειδικότερα η Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ) υπάγεται στον ΥΕΘΑ μέσω ΓΕΣ και εκτός από Στρατιωτική Μονάδα είναι και ΝΠΔΔ.
 
2. Μέχρι και σήμερα στη ΛΑΕΔ, αν και Στρατιωτική Μονάδα, δεν επιτρέπεται η πρόσβαση και κατ΄ επέκταση η δυνατότητα σίτισης στο εντός αυτής εστιατόριο, στους Υπαξιωματικούς και Επαγγελματίες Οπλίτες σε αντίθεση με τους Αξιωματικούς και Ανθυπασπιστές, αλλά και σε ιδιώτες που τυχόν ζητήσουν τη διάθεση αυτής.
 
3. Θεωρούμε ότι αφενός η σκέψη και τα βιώματα του νομοθέτη του 1914 ήταν εντελώς διαφορετικά από της σημερινής εποχής, εκατό (100) χρόνια δηλαδή νωρίτερα, και αφετέρου οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες που διανύει η Χώρα, ειδικά δε η δυσμενής οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το σύνολο των στρατιωτικών και ειδικότερα οι χαμηλόβαθμοι και χαμηλόμισθοι συνάδελφοι μας, Υπαξιωματικοί και Επαγγελματίες Οπλίτες, αλλά και ο αριθμός αυτών, καθιστούν αναγκαία την τροποποίηση της (α) σχετικής, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα, έστω και για το χρονικό διάστημα που η Χώρα βρίσκεται στην πρωτόγνωρη δημοσιονομική και οικονομική κρίση, πρόσβασης στη ΛΑΕΔ και σίτισής τους, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις όπως και των Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών.
 
4. Κατόπιν των ανωτέρω προτείνουμε την τροποποίηση της (β) σχετικής Παγίας Διαταγής ως ακολούθως:
 
α. «Στην παράγραφο 1 και στην 3η σειρά το εδάφιο «.... μεταξύ των μονίμων Αξκών και Ανθστών των ΕΔ ...» τροποποιείται ως εξής «...μεταξύ των μονίμων Αξκών, Ανθστών, Υπαξκών και ΕΠΟΠ των ΕΔ».
 
β. «Στην παράγραφο 3 και στην 1η σειρά το εδάφιο «.... οι σε ενέργεια μόνιμοι Αξκοί και Ανθστές του Στρατού Ξηράς ....» τροποποιείται ως εξής: «....οι σε ενέργεια μόνιμοι Αξκοί, Ανθστές, Υπαξκοί και ΕΠΟΠ του Στρατού Ξηράς ....», ενώ στην 5η σειρά το εδάφιο «.... οι σε ενέργεια ή αποστρατεία Αξκοί του Πολεμικού Ναυτικού και Πολεμικής Αεροπορίας και της Ελληνικής Αστυνομίας ....» τροποποιείται ως εξής: «.... οι σε ενέργεια ή αποστρατεία Αξκοί, Ανσθτές, Υπαξκοί και ΕΠΟΠ του Πολεμικού Ναυτικού και Πολεμικής Αεροπορίας και της Ελληνικής Αστυνομίας ....».
 
γ. «Στην παράγραφο 6 και στη 2η σειρά το εδάφιο «.... από τους Αξκούς και Ανθστές ε.ε. και ε.α. διαφόρων ....» τροποποιείται ως εξής: «.... από τους Αξκούς, Ανθστές, Υπαξκούς και ΕΠΟΠ ε.ε. και ε.α. διαφόρων ....».
 
δ. «Στην παράγραφο 8 α (2) (β) 2/ και στη 2η σειρά το εδάφιο «.... αρραβώνων των ε.ε. ή ε.α. Αξκών των ΕΔ ....» τροποποιείται ως εξής: «.... αρραβώνων των ε.ε. ή ε.α. Αξκών, Ανθστών, Υπαξκών και ΕΠΟΠ των ΕΔ ....» και στην 3η σειρά το εδάφιο «Το αυτό με τον Αξκό δικαίωμα ....» τροποποιείται ως εξής: «Το αυτό με τον Αξκό, Ανθστή, Υπαξκό και ΕΠΟΠ δικαίωμα ....»
 
ε. «Στην παράγραφο 9 β (2) απαλείφεται μέσα από την παρένθεση η λέξη «Αξκοί-» και η λέξη «Αξκών» αντικαθίσταται από τη λέξη «αυτών».
 
5. Θεωρώντας ότι η ανωτέρω πρότασή μας δεν θα προσκρούσει στα καθιερωμένα πλέον «οι στρατιωτικοί οφείλουν να αναφέρονται ιεραρχικά» και «μόλις η εφαρμογή τους καταστεί δημοσιονομικά και οικονομικά εφικτή», και στο γεγονός ότι ήδη στις στρατιωτικές λέσχες δύνανται να σιτίζονται οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, εισαγγελικοί και δικαστικοί λειτουργοί, περιμένουμε την άμεση υιοθέτησή της και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.
 
6. Τα κόμματα του Ελληνικού κοινοβουλίου, προς τα οποία αποστέλλεται το παρόν, παρακαλούνται για τις κατά την κρίση τους ενέργειες.

poes.gr
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά