Υπογραφή συμφωνίας των ΕΑΣ παρουσία της ΑΝΥΕΘΑ Φώφης Γεννηματά στο πλαίσιο της‏ Έκθεσης EUROSATORY

Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Νέα ώθηση στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα  (ΕΑΣ) δίνει συμφωνία με την Εταιρεία International Golden Group (IGG) που υπεγράφη στο Παρίσι, στο πλαίσιο της Έκθεσης EUROSATORY, παρουσία της Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Φώφης Γεννηματά                                           
Ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΑΣ Σωτήρης Χριστογιάννης, παρουσία του Προέδρου της εταιρείας Γιάννη Δεμίρη, υπέγραψε κοινή δήλωση πρόθεσης με την εταιρεία IGG για την προμήθεια πυρομαχικών εκτιμώμενης αξίας 75 εκατομμυρίων ευρώ. Η IGG είναι φορέας που εδρεύει στο Abu Dhabi και ειδικεύεται στην παροχή υψηλών προδιαγραφών συστημάτων άμυνας και ασφάλειας για την κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, το Υπουργείο Εσωτερικών και άλλους παράγοντες ασφάλειας.
Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα  με τον τρόπο αυτό επεκτείνουν τις διεθνείς συνεργασίες τους, ενισχύοντας την εξωστρέφειά τους στο πλαίσιο της εφαρμογής του σχεδίου αναδιάρθρωσης της εταιρείας, όπως αυτό έχει αποφασιστεί από την ελληνική Κυβέρνηση.
«Η συμφωνία που υπεγράφη, σε συνδυασμό με άλλα εξαγωγικά συμβόλαια και την  προμήθεια όπλων και πυρομαχικών για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, δίνουν τη δυνατότητα στην εταιρεία να αναπτυχθεί», τόνισε η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά. «Την ίδια στιγμή, αναπτύσσεται μια σημαντική δυναμική συνολικά για την ελληνική αμυντική βιομηχανία, την οποία θέλουμε να ενισχύσουμε» ανέφερε.
Η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφτηκε τη γαλλική πρωτεύουσα μετά από πρόσκληση που απηύθυνε ο Γάλλος Υπουργός Άμυνας JeanYves Le Drian στον ομόλογό του Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, για την συμμέτοχή της Ελλάδας στην έκθεση EUROSATORY που πραγματοποιείται από 16-20 Ιουνίου.
Η έκθεση EUROSATORY  διεξάγεται κάθε δυο χρόνια, καλύπτει όλο το φάσμα της αμυντικής βιομηχανίας και θεωρείται η πιο σημαντική έκθεση στην Ευρώπη.



Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά