Ολοκλήρωση περιοδείας ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στις Περιοχές Ευθύνης των 79 και 96 ΑΔΤΕ‏

Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου στις Περιοχές Ευθύνης των 79 και 96 Ανωτέρων Διοικήσεων Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ).
 
Ο κ. Αβραμόπουλος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά επισκέφθηκε στρατιωτικά φυλάκια και μονάδες στη Χίο, τις Οινούσες, την Παναγιά, την Ικαρία, το Αγαθονήσι και τη Σάμο, ενημερώθηκε για το έργο και την αποστολή τους και απηύθυνε χαιρετισμό στο προσωπικό τους, όπου μεταξύ άλλων τόνισε:
 
«Έχοντας την πολιτική ευθύνη για τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και ως πολίτης αυτής της χώρας αισθάνομαι πραγματικά υπερήφανος, ασφαλής και αυτό οφείλεται σε εσάς.
 
Απευθύνω εκ μέρους όλων μας ένα εγκάρδιο χαιρετισμό σε εσάς, τις οικογένειές σας, το στελεχιακό μας δυναμικό, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, το πολιτικό προσωπικό, τους κληρωτούς που βρίσκονται και υπηρετούν στην ακριτική ζώνη, στο ακριτικό τόξο από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο. Η ελληνική Πολιτεία σας σέβεται και αναγνωρίζει το σπουδαίο εθνικό έργο που επιτελείτε.
 
Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι τόσο η πολιτική, όσο και η στρατιωτική σας ηγεσία νοιαζόμαστε και φροντίζουμε έτσι ώστε να αποκατασταθούν όλες οι αδικίες που σημειώθηκαν, το συντομότερο δυνατόν. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε και για τα οποία είμαι διαρκώς ενήμερος σε αγαστή συνεργασία με τη φυσική σας ηγεσία, τα αντιμετωπίζουμε και σταδιακά αποκαθίστανται.....
 
..…Στο μέτωπο ρευστότητας και αστάθειας που καλύπτει όλη τη περιοχή μας, από τον Καύκασο, την Ουκρανία, μέχρι και όλο το εύρος της Βορείου Αφρικής, με κορύφωση τα όσα γίνονται αυτόν τον καιρό στη Συρία, αλλά και στο Ιράκ, υπάρχει μία όαση ασφάλειας, που είναι η Ελλάδα.
 
Όαση σταθερότητας, με σταθεροποιητικό ρόλο, οσάκις αυτό χρειαστεί. Γι' αυτό και από κοινού με την στρατιωτική ηγεσία κάθε φορά που μας ζητείται, ανταποκρινόμαστε θετικά σε ο,τιδήποτε μπορεί να συνδράμει τη Διεθνή Κοινότητα με βάση τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, αλλά και τις συμβατικές μας υποχρεώσεις απέναντι στη Συμμαχία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Απευθύνουμε διαρκές μήνυμα, προς τις ηγεσίες των γειτονικών χωρών, ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει και ότι αυτό που επιδιώκουν οι λαοί είναι η ειρήνη, η ασφάλεια, η ευημερία. Θέλω να θυμίσω, ότι κανείς δεν περίμενε πριν από χρόνια ότι εκατομμύρια γειτόνων μας θα επισκέπτονταν τη πατρίδα μας φιλειρηνικά, για να μοιραστούν μαζί μας τη φιλοξενία μας και τις ομορφιές της πατρίδας μας.
 
Αυτό είναι ένα βαθύτερο μήνυμα που στέλνουν οι λαοί προς τις ηγεσίες τους και τους καλούν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Να κάνουν ένα άλμα στο μέλλον, να πάρουν τα μηνύματα που οι καιροί τούς στέλνουν, να προσαρμοστούν σε αυτά και να ανταποκριθούν στη φιλειρηνική, εγκάρδια και ειλικρινή πολιτική που εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχει υιοθετήσει η Πατρίδα  μας…..
 
…..Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί σημαντικά οι ασκήσεις που διοργανώνονται και πραγματοποιούνται σε όλη την επικράτεια. Και αυτό δεν γίνεται μονάχα για να δείχνουμε τι διαθέτουμε, ούτε για να στείλουμε μηνύματα φόβου και ανησυχίας στη γειτονιά μας, αλλά το κυριότερο να στείλουμε μηνύματα ασφάλειας και σιγουριάς στους Έλληνες πολίτες.
 
Συνάμα, δε, να θυμίσουμε ότι η Ελλάδα πέρα και πάνω από την κρίση, διαθέτει, χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού και στη δική σας καθημερινή προσπάθεια, ένα από τα πιο αξιόπιστα αμυντικά συστήματα στην Ευρώπη.
 
Αυτό το σύστημα πέραν του βασικού του σκοπού έχει και ένα άλλο: να υπηρετεί την υπόθεση της ειρήνης, της συνεργασίας, της καλής γειτονίας. Έτσι, δεν διστάζω μία ακόμα φορά να πω ότι αυτό που βιώνουμε στον χώρο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, των βασικών συντεταγμένων δομών ασφάλειας της χώρας, εκπέμπει ένα μήνυμα ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή.
 Από την άλλη μεριά είμαστε και έτοιμοι. Την ετοιμότητα λοιπόν την εγγυάται το σύστημα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, του οποίου η καρδιά όπως είπα, είστε εσείς».








 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά