Επιστημονικό πεδίο για τις στρατιωτικές αστυνομικές σχολές το 2014


Επιστημονικό πεδίο για τις στρατιωτικές και τις αστυνομικές σχολές θα δημιουργηθεί το 2014, ενώ το υπουργείο Παιδείας θα μελετήσει το θέμα της επαναφοράς βάσης για την εισαγωγή των υποψηφίων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, αν σημειωθούν φαινόμενα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με βαθμούς πολύ κάτω απο την βάση.

 

 

 

Όπως είπε ο υπουργός Παιδείας, Κων. Αρβανιτόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84, «έχουμε εκπονήσει μελέτη και πρόθεσή μας αποτελεί η συγκρότηση ενός επιστημονικού πεδίου, που θα συμπεριλάβει όλες τις στρατιωτικές σχολές, αλλα και τις αστυνομικές σχολές και την πυροσβεστική ακαδημία. Από το επόμενο σχολικό έτος, οι μαθητές θα μπορούν να επιλέξουν τις στρατιωτικές σχολές από ένα επιστημονικό πεδίο. Διότι, αυτό το σχέδιο ικανοποιεί το αίτημα οι υποψήφιοι γι' αυτές τις συγκεκριμένες σχολές να είναι στοχοπροσηλωμένοι σε αυτή την επιλογή, δηλαδή να είναι συνειδητοποιημένοι για την επιλογή τους και να μην εισάγονται μόνο και μόνο επειδή έχουν τα απαραίτητα μόρια».

 

Σε ό,τι αφορά στα δημοσιεύματα για  τις συγχωνεύσεις σχολείων και τις μεταθέσεις, ο κ. Αρβανιτόπουλος υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία: «Το περίφημο προεδρικό διάταγμα ήταν ήδη νομοθετημένο από το Νοέμβριο, όσον αφορά στο θέμα των μεταθέσεων. Άρα, ήταν όψιμη η ανησυχία και η έκφραση του συνδικαλιστικού οργάνου των εκπαιδευτικών».

 

Σε ό,τι αφορά στην επαναφορά της βάσης του «10», ο υπουργός τόνισε: «Το εξετάσαμε, αλλά το απορρίψαμε, διότι ήταν ένα οριζόντιο μέτρο, το οποίο δεν επέφερε κάποιον εξορθολογισμό όσον αφορά στην εισαγωγή στις σχολές. Πιστεύουμε ότι με το σχέδιο “Αθηνά”, αυτό θα διορθωθεί. Θα δούμε πως θα κυλήσει η πρώτη χρονιά και θα πάρουμε οριστικές αποφάσεις».
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά