Συνέντευξη Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου στο Ραδιοφωνικό Σταθμό ΒΗΜΑ FM και στο δημοσιογράφο κ. Άρη Ραβανό‏


 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ κ. ΠΑΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΒΗΜΑFM ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ κ. ΑΡΗ ΡΑΒΑΝΟ

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

 

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Στην τηλεφωνική μας γραμμή, όμως, έχουμε τον κύριο Πάνο Παναγιωτόπουλο, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον οποίο και καλημερίζουμε.

 

        Κύριε Παναγιωτόπουλε, καλημέρα.

 

Π.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Καλημέρα, κύριε Ραβανέ.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καλημέρα σας. Πώς βλέπετε να εξελίσσεται το σκηνικό; Μιλάμε για μία σύγκρουση, σε κοινωνικό επίπεδο, με δυνάμεις του Κ.Κ.Ε. και του ΣΥΡΙΖΑ και βλέπουμε ότι καταβάλλεται προσπάθεια εκμετάλλευσης όλων των κινητοποιήσεων. Σας προβληματίζει αυτό και πού εκτιμάτε ότι μπορεί να οδηγηθεί αυτή η σύγκρουση;

 

Π.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Υπάρχει μία κοινωνική πραγματικότητα η οποία είναι δύσκολη και δεν το αρνήθηκε κανείς. Περνάμε από μία μεταβατική φάση πάρα πολύ δύσκολη. Εγώ παρά ταύτα θεωρώ ότι τέλη του 2013, αρχές του 2014 θα έχουμε τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης, θα είναι δειλά σημάδια αλλά θα είναι ευκρινή σημάδια, θα μπορούμε να τα δούμε. Και βεβαίως, θα έχουμε ανηφόρα ακόμα μπροστά μας.

 

Αλλά, άλλο να είσαι σε ανηφορική πορεία και να ανεβαίνεις έστω και λαχανιασμένος σκαλοπάτια προς τα πάνω και άλλο να είσαι σε ελεύθερη πτώση με το κεφάλι προς τα κάτω και χωρίς δίχτυ να σε προστατεύει. Γιατί ήμασταν σε ελεύθερη πτώση πριν από τον Ιούνιο.

 

Άρα έχουμε μία δύσκολη πραγματικότητα, μία δύσκολη πορεία, δεν την αρνείται κανείς, έχουμε πολλές κοινωνικές ομάδες οι οποίες βρίσκονται σε σημείο ακόμη δυσκολότερο. Αλλά εδώ θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε αν υπάρχει εναλλακτική λύση, αν υπάρχει μία άλλη λύση να τη δούμε. Μέχρι τώρα δεν έχουμε ακούσει τίποτα τέτοιο.

 

Άρα, η πορεία που ακολουθούμε είναι μονόδρομος. Καταλαβαίνω και τα προβλήματα και τις διαμαρτυρίες και όλα. Πρέπει με φυγή προς τα εμπρός να βγάλουμε αυτό το δρομολόγιο για να  μπορέσουμε να σταθούμε ξανά στα πόδια μας και να πάμε μπροστά.

 

Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος, αρκεί να μην διαρραγεί η κοινωνική συνοχή. Για αυτό θεωρώ ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ορισμένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, δεν προσφέρουν υπηρεσίες αυτή την περίοδο όταν προσπαθούν να ρίξουν λάδι στη φωτιά. Δεν ωφελεί αυτό το πράγμα.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εντάξει, είναι μία συνηθισμένη πρακτική, κύριε Παναγιωτόπουλε.

 

Π.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Και επειδή, όπως ξέρετε, εγώ είμαι οπαδός των συνθέσεων και πιστεύω ότι πρέπει να βαδίσουμε με συνθέσεις, δεν προσφέρονται για σύνθεση και κοινωνική συναίνεση αυτού του είδους οι πολιτικές και κομματικές συμπεριφορές.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι, αυτό το βλέπουμε όμως συχνά τα τελευταία χρόνια. Βλέπουμε τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όταν είναι στην αντιπολίτευση, να επιτίθενται στην Κυβέρνηση και να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν με κάθε δυνατό τρόπο…

 

Π.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Ραβανέ, δεν είναι μία συνήθης χρονική συγκυρία.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Προφανώς δεν είναι συνήθης.

 

Π.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Εδώ έχουμε ένα μεγάλο εθνικό και κοινωνικό στοίχημα. Ή το κερδίζουμε ή το χάνουμε.

 

Πιστεύω ότι όλοι μαζί, με τις διαφωνίες μας, με τις διαφοροποιήσεις μας, με την κριτική μας, δίκαιη ή άδικη, μπορούμε να το κερδίσουμε γιατί δεν βλέπω, σας λέω, καμία εναλλακτική πρόταση.

Και να σας πω κάτι; Είμαι από αυτούς που θεωρούν θετικό το γεγονός ότι ο κύριος Τσίπρας πήγε στις ΗΠΑ. Θεωρώ θετικό το γεγονός ότι ο κύριος Τσίπρας έγινε συνομιλητής του κυρίου Σόιμπλε. Γιατί; Είναι μία στροφή επί τω ρεαλιστικότερω για να αντιληφθεί και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα και τι λένε οι συνομιλητές μας σε διεθνές επίπεδο, οι ισχυροί παίκτες.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θεωρείτε με βάση…

 

Π.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Αλλά, επιτρέψτε μου να πω, από την άλλη πλευρά δεν είναι θετικό το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να πάει ίσα βάρκα-ίσα νερά, όταν έρχεται πίσω η ηγεσία του στην Ελλάδα, ξαναθυμάται τα παλιά, ας πούμε, «επαναστατικά» σύνδρομα και ενδίδει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σε κάποιες ακραίες συμπεριφορές οι οποίες εκπορεύονται από τις συνιστώσες του συγκεκριμένου κομματικού σχηματισμού.

 

Δηλαδή, τις τελευταίες μέρες μείναμε άναυδοι. Ακούμε ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να λέει τα Ίμια «Καρντάκ». Από την άλλη πλευρά ακούμε ένα άλλο κοινοβουλευτικό στέλεχος, την κυρία Αμανατίδου να λέει: «Μα δεν είναι και φετίχ το ευρώ».

 

Δηλαδή, όλη αυτή η πανσπερμία απόψεων, όλες αυτές οι αλληλοσυγκρουόμενες θέσεις, αντιλαμβάνεστε ότι σε καμία περίπτωση δεν συγκροτούν εναλλακτική πρόταση.

 

Άρα, όπως σας είπα, αυτό που κάνει σήμερα ο Σαμαράς, αυτό που κάνει η Κυβέρνηση -μπορεί να γίνονται και λάθη, να υπάρχουν και παραλείψεις και αδυναμίες- νομίζω όμως, ότι είναι ο μονόδρομος που μπορεί να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα.

 

Για αυτό πρέπει να τρέξουμε, να επιταχύνουμε το βήμα μας σε αυτόν ακριβώς τον οδικό χάρτη.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για την επιτάχυνση που αναφέρεστε. Υπάρχουν πάρα πολλοί που λένε ότι η Κυβέρνηση κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς, χαρακτηριστικό το παράδειγμα των ιδιωτικοποιήσεων, έχουμε μία καταγραφή, με πρόσφατα στοιχεία, έχουμε μείωση των εσόδων. Και από την άλλη πλευρά έχουμε πολύ αργούς ρυθμούς στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων.

 

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον θεωρείτε ότι μπορεί η ελληνική οικονομία να σηκώσει κεφάλι και να πάνε τα πράγματα καλύτερα όταν υπάρχει και ρήτρα απόκλισης και ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να υπάρξει απαίτηση από την τρόικα επιβολής νέων μέτρων, νέων περικοπών;

 

Π.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κοιτάξτε, ότι πρέπει να τρέξουμε περισσότερο, νομίζω είναι δεδομένο. Αλλά υπάρχουν και αντικειμενικές δυσχέρειες, τις οποίες δεν πρέπει να τις ξεχνάμε.

 

Ο Πρωθυπουργός και όλοι μας, μέσα σε 6-7 μήνες έχουμε επιχειρήσει να κάνουμε τα όσα δεν έγιναν στην Ελλάδα τα τελευταία 30-40 χρόνια, γιατί περί αυτού πρόκειται. Και έχουν γίνει πολλά.

 

Να σας πω απλώς ότι σε ό,τι μας αφορά, είναι πολύ θετικό ότι συμβάλαμε άμεσα στο να προχωρήσει μία σχετικά μικρή ιδιωτικοποίηση αλλά προχώρησε και προχώρησε ταχύτητα, το θέμα της Κασσιόπης. Εκεί υπήρχε ένα πρόβλημα με αυτή την έκταση, η οποία πωλήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ, υπήρχε ένα πρόβλημα με ένα πολύ μεγάλο ραντάρ δικό μας, το οποίο έπρεπε να υπάρχει και φροντίσαμε να εξακολουθήσει να υπάρχει. Απλώς το μετακινήσαμε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Βρήκαμε χώρους, πήγε το Ναυτικό μας, πήγαν οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα στελέχη που είναι κατάλληλα για να κρίνουν ακριβώς τις στρατηγικές ανάγκες για την περιοχή, έγινε η μετακίνηση σε χρόνο ρεκόρ, πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα των Δημοσίων Δομών και της Δημόσιας Διοίκησης και προχώρησε όλη αυτή η υπόθεση.

 

Θέλω να πω, δηλαδή, ότι γίνονται πράγματα μικρά και μεγαλύτερα. Αλλά σας είπα, επιχειρούμε και το επιτυγχάνουμε σε μεγάλο βαθμό, να κάνουμε μεταρρυθμίσεις και αλλαγές μέσα σε 6-7 μήνες που δεν έγιναν τα τελευταία 30-40 χρόνια.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, επειδή αναφερθήκατε και στον τομέα στο Υπουργείο σας. Θεωρείτε ότι με τις παρούσες συνθήκες υπάρχει η δυνατότητα νέων εξοπλισμών; Νέων προγραμμάτων εξοπλιστικών; Γιατί από ό,τι ξέρω θα έχουμε επαφές και τις επόμενες ημέρες θα έρθει, νομίζω, ο Γάλλος Υπουργός Εθνικής Άμυνας;

 

Π.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Βέβαια. Ο Γάλλος Υπουργός Εθνικής Άμυνας, που είναι και προσωπικός μου φίλος, ο κύριος Λε Ντριάν, ο οποίος είναι ένας πάρα πολύ σοβαρός πολιτικός, συνδέεται με μία στενή φιλία με τον Γάλλο Πρόεδρο. Προβλέπεται ότι θα έρθει στα τέλη Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου στην Αθήνα, καλεσμένος μου.

 

Κοιτάξτε να δείτε, έχω ξεκαθαρίσει ότι ακόμα και αν οι καιροί είναι χαλεποί, ακόμα και αν υπήρξαν περικοπές απαραίτητες για να μην χρεοκοπήσει η χώρα, οι Ένοπλες Δυνάμεις κρατάνε το αξιόμαχό τους, την επιχειρησιακή ετοιμότητά τους, το φρόνημά τους ψηλά και πολύ ψηλά την αποτρεπτική ικανότητά τους.

 

        Διότι, συνηθίζω να λέω, ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι Υπουργείο Ειρήνης, είναι Υπουργείο για να εξασφαλίζει την ασφάλεια και την ειρήνη υπό μία προϋπόθεση, ότι θα έχεις μεγάλη αποτρεπτική ισχύ, ικανή να αποτρέψει οποιονδήποτε γείτονα ή μη γείτονα, να σκεφτεί οτιδήποτε σε βάρος της Εθνικής κυριαρχίας.

 

        Αυτό λοιπόν το έχουμε σήμερα και το έχουμε γιατί αξίζει δημόσιος έπαινος στους άνδρες και τις γυναίκες που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, που έχουν αποσυνδέσει την αφοσίωση στο καθήκον τους και την επιτέλεση του καθήκοντος από τα όποια προβλήματά μιας δύσκολης καθημερινότητας που περνάνε…

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:  Έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις κύριε Υπουργέ.

 

Π.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Βεβαίως, μιας πολύ δύσκολης καθημερινότητας που περνάνε, όπως και ο υπόλοιπος Ελληνικός Λαός. Είναι εκλεκτό κομμάτι του Ελληνικού Λαού. Σήμερα υφίστανται μία δύσκολη καθημερινότητα. Το ξέρουμε.

 

        Οι Ένοπλες Δυνάμεις σηκώνουν ένα πολύ μεγάλο μέρος από το ιστορικό φορτίο που σηκώνει σήμερα ο Ελληνικός Λαός, για να μπορέσει η χώρα να βγει πέρα και να κερδίσει το εθνικό στοίχημα και το κάνουν αγόγγυστα, με προσήλωση στο καθήκον.

        Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι και εμείς ως πολιτική και  στρατιωτική ηγεσία, δεν έχουμε την καθημερινή υποχρέωση να κοιτάμε πως θα κάνουμε λιγότερο δύσκολη τη καθημερινότητα αυτή.

 

          Τη Δευτέρα στις 12:30 ο Πρωθυπουργός στο γραφείο του θα δεχθεί τις θεσμικές Ενώσεις των αποστράτων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ακριβώς για να αποτυπωθεί και σε αυτόν το διάλογο το ενδιαφέρον το προσωπικό του Πρωθυπουργού και συνολικότερα της Κυβέρνησης, για να μπορέσουμε να δώσουμε στοιχεία -πείτε το κοινωνικής προστασίας-, στοιχεία τα οποία θα κάνουν λιγότερο δύσκολη τη καθημερινότητα. Και σας είπα, δεν μιλάω για ευκολότερη καθημερινότητα. Μιλάω για ολιγότερο δύσκολη, μέχρι να περάσουμε τον κάβο. Μέχρι να μπορέσουμε να ανακάμψουμε.

 

        Και σας διαβεβαιώ, ότι αυτή η ανάκαμψη θα είναι πολύ νωρίτερα απ’ ότι πιστεύουμε.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να σας κάνω δύο ερωτήσεις και θέλω δύο σύντομες απαντήσεις, γιατί έχει περάσει και ο χρόνος μας και ξέρω ότι έχετε και πολύ φορτωμένο πρόγραμμα. Σας διέκοψα και από μία συνάντηση που είχατε αυτή τη στιγμή.

 

        Το ένα είναι, είμαστε έτοιμοι για να προχωρήσουμε σε κίνηση για την Α.Ο.Ζ. και μία δεύτερη, αν με βάση τη συζήτηση που αφορά αυτά που λέγαμε στην αρχή, με βάση τη συζήτηση που γίνεται για το λανθασμένο πολλαπλασιαστή, αν ήρθε η ώρα η Ελληνική Κυβέρνηση να εγείρει ζήτημα και να το θέσει σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο,  αλλαγής των όρων του  προγράμματος.

 

Π.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κοιτάξτε, κατ΄ αρχήν, θα απαντήσω σε κάτι που με ρωτήσατε πριν και δεν το συμπλήρωσα όπως θα ήθελα. Σε ότι αφορά την αμυντική θωράκιση των Ενόπλων Δυνάμεων, που είναι η αμυντική θωράκιση του Έθνους, της Πατρίδας μας, θα αναληφθούν πρωτοβουλίες από τον Πρωθυπουργό σε επίπεδο διακρατικό, ώστε με δεδομένο ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εκταμιεύσει παραπάνω αυτή τη στιγμή και θα έλεγα και τα επόμενα χρόνια, ούτε ένα ευρώ για εξοπλισμούς, να μπορέσει να ενισχυθεί η άμυνά μας εκεί που πρέπει και όταν πρέπει.

        Δεν θα πω περισσότερα, αλλά νομίζω ότι το μήνυμα είναι σαφές. Σε διακρατικό επίπεδο πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού προς τους Ηγέτες άλλων συμμαχικών χωρών, η Γαλλική πλευρά, η Γερμανική πλευρά, η Αμερικανική πλευρά και άλλες χώρες με τις οποίες η Ελλάδα έχει κατά καιρούς συνομιλήσει για θέματα εξοπλισμών, υπό την προϋπόθεση, ότι δεν θα εκταμιεύσουμε ούτε ένα ευρώ στον παρόντα και στον μέλλοντα χρόνο, στα επόμενα χρόνια, για να μπορέσουμε ακριβώς να καλύψουμε αυτού του είδους τις ανάγκες.

 

        Αυτό λοιπόν είναι δεδομένο. Ένα είναι αυτό. Ένα δεύτερο, όπως σας είπα, θα βγούμε από τα δύσκολα. Θα βγούμε από τα δύσκολα υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα διαλυθούμε ως κοινωνία, δεν θα διαλυθεί η κοινωνική συνοχή και θα κρατήσουμε το φρόνημά μας και θα αντιληφθούμε πόσο απαραίτητο είναι να βαδίσουμε γρήγορα σε αυτόν τον μονόδρομο και να μας βγάλει πέρα.

 

        Όσο δεν το αντιλαμβανόμαστε, από ορισμένες πλευρές, και όσο κάποιοι δημιουργούν κλίμα σύγχυσης στην Ελληνική κοινωνία, πρέπει να ξέρουμε ότι είναι ένα πρόβλημα που μεγεθύνεται και είναι ένα πρόβλημα που εμποδίζει να προχωρήσουμε με τον ρυθμό που θα έπρεπε να το κάνουμε.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχει μία εκκρεμότητα για το θέμα της Α.Ο.Ζ. μία σύντομη απάντηση γιατί έχει περάσει ο χρόνος μας.

 

Π.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Για την Α.Ο.Ζ. βεβαίως. Κοιτάξτε, όπως ξέρετε στα θέματα της Α.Ο.Ζ. η διαχείριση ανήκει στο Υπουργείο των Εξωτερικών και βεβαίως πριν από όλα στον Πρωθυπουργό της χώρας.

 

Εγώ αυτό που έχω να σας πω, γιατί από ό,τι βλέπετε γενικά προέρχομαι από δύο φλύαρα επαγγέλματα του δημοσιογράφου και του δικηγόρου, αλλά από τον καιρό που έγινα Υπουργός Εθνικής Αμύνης μιλώ πολύ λίγο, γιατί είναι η φύση του Υπουργείου τέτοια..

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι όντως, είναι από τις σπάνιες φορές που μιλάτε δημόσια και ευχαριστώ.

 

Π.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Και αυτό πρέπει να κάνει εδώ η πολιτική ηγεσία.  Θα σας πω μια σαφέστατη δήλωση, η Κυβέρνηση δεν απομακρύνεται, δεν αφίσταται ούτε κατά ένα χιλιοστό από αυτά για τα οποία δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πριν τις εκλογές σε ότι αφορά την ΑΟΖ.

 

        Τώρα, το πότε θα γίνουν τα βήματα και το πότε θα υλοποιηθούν αυτοί οι σχεδιασμοί είναι κάτι που θα κριθεί πριν από όλα από τον Πρωθυπουργό, οι συσχετισμοί, η συγκυρία και ούτω καθεξής  και βεβαίως σε συνεργασία πάντα με τον Υπουργό των Εξωτερικών.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και η τελευταία απάντηση που εκκρεμεί, μια σύντομη απάντηση, στο ερώτημα αν με βάση τον λανθασμένο πολλαπλασιαστή επειδή υπάρχει και το ζήτημα που θέτει η αξιωματική αντιπολίτευση γιατί η Κυβέρνηση δεν θέτει το θέμα, εάν θεωρείτε ότι η Κυβέρνηση πρέπει να το θέσει σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο για να υπάρχει μια αλλαγή στους όρους το επόμενο διάστημα.

 

Π.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Να είστε βέβαιος, κύριε Ραβανέ, ότι προσωπικά ο Πρωθυπουργός αλλά και όλη η Κυβέρνηση και οι δύο αρχηγοί που στηρίζουν αυτή την Κυβέρνηση, ο κος Βενιζέλος και ο κος Κουβέλης, θα κάνουμε αυτό που πρέπει και θα το κάνουμε στον χρόνο που πρέπει με την ένταση που πρέπει.  Και θα έχει αποτέλεσμα.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:   Νομίζω είναι σαφές αυτό που λέτε.

 

Π.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ:   Διότι κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί στον Σαμαρά ότι προσπαθεί και επιτυγχάνει. Δεν είναι θαυματοποιός ούτε μάγος, δεν υπάρχουν ούτε θαυματοποιοί ούτε μάγοι στο σημερινό κόσμο, στον πολύ δύσκολο κόσμο. 

 

Αλλά κανείς δεν μπορεί να του αρνηθεί ότι ανέλαβε για παράδειγμα να αλλάξει την εικόνα της χώρας και τώρα ακούμε από τα χείλη Ηγετών της Ευρώπης, όπως πριν από λίγο καιρό ακούσαμε από τον κ. Ολάντ τον Γάλλο Προέδρο, ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί πια πρόβλημα για την Ευρωζώνη.

Βλέπουμε την αλλαγή του τρόπου αντιμετώπισης της χώρας μας στο διεθνές προσκήνιο ανάμεσα στους εταίρους μας, στους συμμάχους μας. Βλέπουμε βήματα να γίνονται. Βλέπουμε το κράτος να επιστρέφει στην αγορά ληξιπρόθεσμες οφειλές.   Βλέπουμε αποτελέσματα.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα φανεί και το επόμενο διάστημα, κύριε Υπουργέ.  Είναι ανηφόρα.

 

Π.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Έχουμε ανηφόρα όπως σας είπα, μεγάλη ανηφόρα ακόμα.  Αλλά άλλο να ανεβαίνεις έστω και δύσκολα και άλλο να είσαι σε ελεύθερη πτώση με κίνδυνο καταστροφής όπως ήμασταν μέχρι πριν από τον Ιούνιο του 2012.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:   Να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ για τη συνομιλία γιατί είναι από τις λίγες φορές που παρεμβαίνετε δημόσια.

 

Π.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ:   Να είστε καλά, ευχαριστώ.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:   Ήταν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ο κος Πάνος Παναγιωτόπουλος ο οποίος μας έδωσε και αρκετές ειδήσεις για το τι θα γίνει το επόμενο διάστημα και για τα εξοπλιστικά αλλά και για θέματα που αφορούν το Υπουργείο του.

 

 

*************

 

 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά