Ομιλία Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου στη Βουλή επί της τροπολογίας που αφορά στην πώληση νησιών‏


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, μίλησε σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή επί της τροπολογίας, η οποία θεσμοθετεί την προϋπόθεση ύπαρξης σύμφωνης γνώμης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας αλλά και όλων των Γενικών Επιτελείων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, για να μπορεί να πραγματοποιηθεί η πώληση ιδιωτικών νησιών.

 

Για την περίπτωση νησιών που ανήκουν στο Δημόσιο, η σχετική Διάταξη ορίζει ότι απαγορεύεται η μεταβίβαση της κυριότητος και επιτρέπεται μόνον η εκμίσθωση, υπό τις αυστηρές προϋποθέσεις που ορίζει η ίδια τροπολογία, δηλαδή άδεια από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με τη σύμφωνη γνώμη όλων των Γενικών Επιτελείων.

 

Τα πλήρη κείμενα των ομιλιών, που έκανε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στη Βουλή, έχουν ως εξής:

 

Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ:  Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θέλω να ξεκινήσω με μια δήλωση: Όλοι όσοι βρισκόμαστε σ’ αυτήν την αίθουσα είμαστε εντολοδόχοι του Ελληνικού Λαού. Κανείς δεν βρίσκεται τυχαία. Τους τιμώ όλους αδιακρίτως, αλλά θα παρακαλέσω να μην αμφισβητεί καμία πτέρυγα ή κανένας συνάδελφος στον άλλον ή στους άλλους, ότι διαθέτουμε τουλάχιστον τον ίδιο πατριωτισμό με τον ομιλούντα ή καταγγέλλοντα. Ένα αυτό.

 

Ένα δεύτερο: η Εθνική Ασφάλεια είναι υπεράνω και της Οικονομίας και των Αγορών και του Εμπορίου και των εμπορικών συναλλαγών, και κάθε είδους αγοραπωλησίας. 

 

        Η Εθνική Ασφάλεια είναι υπέρτατο αγαθό. Κατοχυρώνεται από την πολιτική άμυνα της χώρας, από την Εθνική αμυντική πολιτική, από τον σχεδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και παρέχεται στον Ελληνικό Λαό ακριβώς με βάση τα οριζόμενα από το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατικής Πολιτείας.

 

        Η Εθνική Ασφάλεια της χώρας είναι Εθνική και κοινωνική προτεραιότητα. Δεν υπόκειται ούτε στη λογική των ιδιωτικοποιήσεων ούτε στη λογική της αξιοποίησης του όποιου περιουσιακού στοιχείου.

 

        Προσέξτε όμως, η αξιοποίηση ορισμένων μικρών νησιών και η δημιουργία οικονομικής δραστηριότητας πάνω σε αυτά τα νησιά, κ. Λαφαζάνη -επειδή γνωριζόμαστε χρόνια και ανταλλάσσουμε απόψεις, διαφωνώντας ή συμφωνώντας- είναι στοιχείο που ενισχύει την Εθνική Ασφάλεια της χώρας.

 

        Αν ανατρέξετε στις διατάξεις του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της θαλάσσης, θα δείτε ότι άλλο καθεστώς προβλέπεται για νήσους με οικονομική δραστηριότητα και άλλο για νήσους χωρίς οικονομική δραστηριότητα.

 

        Η δική μας επιδίωξη λοιπόν, πρέπει να είναι για λόγους οικονομίας, αλλά πριν από όλα για λόγους Εθνικής Ασφαλείας, να δώσουμε οικονομική δραστηριότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερα νησιά από τα νησιά που υπόκεινται στην Ελληνική Εθνική Κυριαρχία.

 

        Πρέπει όμως, πριν από όλα και πάνω από όλα, να κατοχυρώσουμε τα θέματα Εθνικής Ασφάλειας και σας είπα ποια είναι η θέση της κυβέρνησης.

 

        Παρακολούθησα όσα είπε με προσοχή και ο κ. Τσούκαλης και οι άλλοι συνάδελφοι. Βεβαίως, εγώ είμαι εδώ ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ακριβώς για να θωρακίσουμε αυτή τη διαδικασία.

 

        Διότι, όπως σωστά είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Βορίδης πριν, ερχόμαστε να κάνουμε αυστηρότερες τις προϋποθέσεις που υπήρχαν μέχρι σήμερα.

 

        Δεν αρκεί πλέον η υπογραφή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Πρέπει να υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη όλων των Γενικών Επιτελείων. Δηλαδή, η σύμφωνη γνώμη όλων εκείνων στους οποίους η Πατρίδα ανέθεσε τη θωράκιση της άμυνας, την προστασία της Εθνικής κυριαρχίας, την ακεραιότητα της Εθνικής ανεξαρτησίας.

 

        Και όπως συνηθίζω να λέω, και το εννοώ, δεν είναι σχήμα λόγου, οι Ένοπλες Δυνάμεις ανήκουν στο Έθνος. Δεν ανήκουν ούτε σε πρόσωπα, ούτε σε κυβερνήσεις, ούτε σε κόμματα.

 

        Για αυτό, είναι ο κατ΄ εξοχήν χώρος, που πρέπει να μας ενώνει. Γι’ αυτό, είναι ο κατ΄ εξοχήν χώρος που πρέπει να αναδεικνύει κοινές προσπάθειες και κοινές πρωτοβουλίες.

 

        Ακούστηκαν πολλά σε αυτήν την αίθουσα και όπως σας είπα, εμείς είμαστε εδώ, ως Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για να θωρακίσουμε τη διαδικασία. Επειδή όμως, είμαι ο μόνος παριστάμενος Υπουργός, και υπάρχει και ένα μέρος της σχετικής τροπολογίας που δεν αφορά δική μου αρμοδιότητα -το μέρος δηλαδή της αξιοποίησης της περιουσίας- έχω την εξουσιοδότηση της Κυβέρνησης, μετά από συνεννόηση με τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης, τον κ. Μπαλτάκο, να επαναδιατυπώσω την τροπολογία και στο μέρος της που δεν αφορά στη δική μου αρμοδιότητα. Στο μέρος δηλαδή, που αφορά στα θέματα των δημοσίων νησίδων.

 

Η τροπολογία λοιπόν, επαναδιατυπώνεται ως εξής, σε σχέση με το επίμαχο σημείο, για να διευκρινιστούν πλέον όλα και να μην υπάρχουν περιθώρια  για παρανοήσεις αθέλητες, αλλά ούτε και για σκόπιμες διαστρεβλώσεις: Επί δημοσίων νησίδων δεν μεταβιβάζεται η κυριότητά τους, αλλά παρέχεται η δυνατότητα μίσθωσης υπό τις ανωτέρω προϋποθέσεις, δηλαδή όλες τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος και η έννομη τάξη, με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και όλων των Γενικών Επιτελείων.

 

Επαναλαμβάνω, επί δημοσίων νησίδων δεν μεταβιβάζεται η κυριότητα αλλά παρέχεται η δυνατότητα μίσθωσης υπό τις ανωτέρω αυστηρότατες προϋποθέσεις, που αφορούν στην Εθνική Ασφάλεια της χώρας, δηλαδή προϋποθέσεις που αφορούν στην υπογραφή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και τη σύμφωνη γνώμη όλων των Γενικών Επιτελείων.

Θα καταθέσω κατά λέξη τη σχετική τροπολογία. Και σας είπα ότι, επειδή είμαι ο μόνος παριστάμενος Υπουργός, μαζί με τον Υφυπουργό, τον κ. Ελευσινιώτη, έχω την εξουσιοδότηση της Κυβέρνησης να προχωρήσω στην επαναδιατύπωση και κατά το μέρος που δεν αφορά την δική μου αρμοδιότητα, γιατί το θέμα της αξιοποίησης δεν είναι θέμα της δικής μου αρμοδιότητας.

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πολύ ωραία, κύριε Υπουργέ, να την ολοκληρώσετε και να την καταθέσετε για να την πάρουν.

 

Π.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θέλω να ξεκαθαρίσω και ορισμένα πράγματα γιατί ακούστηκαν, κάποιες δηλώσεις από κάποιους συνάδελφους περί της καταστάσεως των Ενόπλων Δυνάμεων και ούτω καθεξής.

 

Χθες, ήμουν όλη την ημέρα στον Έβρο. Ξεκίνησα από την Αλεξανδρούπολη, από το νότιο κομμάτι του ακριτικού Νομού μας και έφτασα μέχρι τις Καστανιές.

 

Παρακολούθησα άσκηση βολών αρμάτων μάχης, των leopards, παρακολούθησα άλλες ασκήσεις στην περιοχή, επισκέφτηκα το φυλάκιο των Καστανιών και έσφιξα το χέρι των στρατευμένων παιδιών μας, των Υπαξιωματικών και Αξιωματικών και των Διοικητών που φυλάσσουν εκεί τα σύνορα.

 

Είχα την ευκαιρία να επιθεωρήσω επίσης εργασίες για την αντιαρματική τάφρο που κατασκευάζουν εκεί οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις -οι τεχνικές υπηρεσίες- 130 χιλιομέτρων. Έχουν κατασκευαστεί 65 χιλιόμετρα και το έργο προχωρεί με ρυθμούς που επιτρέπουν βεβαίως, οι κακές καιρικές συνθήκες αυτού του χειμώνα στην περιοχή.

 

Θέλω να σας διαβεβαιώσω, κατά τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι παρά τις περικοπές που ήταν απαραίτητες για να μη χρεοκοπήσει η χώρα, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αποσυνδέσει τα όποια προβλήματα μιας δύσκολης καθημερινότητας και είναι απόλυτα αφοσιωμένες στο καθήκον τους, στην υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, στην υπεράσπιση της ακεραιότητας και της Εθνικής μας ανεξαρτησίας.

 

Κάθε μέρα χιλιάδες άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, από τους Διοικητές, τους Αξιωματικούς και τους Υπαξιωματικούς μέχρι τα παιδιά που κάνουν την θητεία τους, τα δικά μας τα παιδιά στον Έβρο, στους υπόλοιπους νομούς, στα νησιά μας, σε όλη τη μεθόριο, δίνουν καθημερινό αγώνα για να μπορέσει το Έθνος μας, ο Λαός μας, να αισθάνεται ασφαλής και για να μπορέσουμε να φέρουμε σε πέρας μία δύσκολη καθημερινότητα προσδοκώντας και παλεύοντας για το καλύτερο.

 

Αξίζει δημόσιος έπαινος, αξίζουν συγχαρητήρια και πολλά ειλικρινή ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, γιατί μακριά από σκοπιμότητες και μικροκομματικά προστάγματα φέρνουν σε πέρας το καθήκον τους κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

Θέλω με την ευκαιρία να στείλω ένα μήνυμα: Nα τους διαβεβαιώσω ότι η πολιτική ηγεσία, η Πατρίδα έχουν απόλυτη συνείδηση της αυτοθυσίας και της αφοσίωσης με την οποία επιτελούν το καθήκον τους σε δύσκολους καιρούς.

 

Και η Πατρίδα, μόλις έρθει η ώρα της ανάκαμψης και θα έρθει πολύ νωρίτερα από ό,τι πιστεύουν ορισμένοι, θα τους αποδώσει τα οφειλόμενα όπως και στον υπόλοιπο Ελληνικό Λαό, στον κόσμο της εργασίας.

 

Αυτά για να μην εμφιλοχωρούν ούτε παρεξηγήσεις, ούτε παρανοήσεις.

 

Τώρα, σε σχέση με το θέμα το οποίο με οδήγησε στο βήμα, θέλω να επαναλάβω ότι η οικονομική αξιοποίηση ορισμένων τμημάτων του γεωγραφικού μας χώρου έχει και μία διάσταση Εθνικής ασφάλειας και έχει και αυτήν τη σκοπιμότητα.

 

Αλλά βεβαίως, αυτή η αξιοποίηση -το δεχόμαστε όλοι και πριν από όλα αυτό θέλει ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση- πρέπει να γίνεται μέσα σε όρους, πρέπει να γίνεται μέσα σε αυστηρά νομοθετικά πλαίσια, γιατί η Ελλάδα αξιοποιεί την περιουσία, δεν ξεπουλάει η Ελλάδα, δεν ξεπουλάει η Κυβέρνηση. Η περιουσία ανήκει στον Ελληνικό Λαό, ανήκει στο Έθνος μας, διαχρονικά.

 

Απλώς, υπό τις παρούσες συνθήκες, εάν η Κυβέρνηση δεν προχωρήσει μέσα στο πλαίσιο και υπό το πρίσμα που σας είπα, στη σωστή αξιοποίηση συγκεκριμένων τμημάτων της περιουσίας του Ελληνικού Λαού, τότε ο Ελληνικός Λαός δεν θα μπορέσει να προσδοκά σε καλύτερες, με την ουσιαστική έννοια του όρου, μέρες.

 

Και αυτό το καλύτερο, το χρωστάμε στον Ελληνικό Λαό, γιατί ο λαός μας περνάει την κρισιμότερη περίοδο της ιστορίας του από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι σήμερα και είμαστε υποχρεωμένοι το ταχύτερο δυνατόν να τον απαλλάξουμε από αυτά τα δεινά της οικονομικής κρίσης και να του δώσουμε ένα καλύτερο παρόν και ένα καλύτερο μέλλον.

 

Ευχαριστώ πάρα πολύ.

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Κύριε Υπουργέ, παρακαλώ, την τροπολογία όπως τη διαμορφώσατε να κατατεθεί στα πρακτικά για να διανεμηθεί στους συνάδελφους, γιατί είδατε ότι ορισμένοι συνάδελφοι ζητούν το λόγο πάλι.

 

Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Παρακολούθησα τις επιπλέον παρατηρήσεις των συναδέλφων. Ας μου επιτραπεί να πω ότι ήταν μάλλον εκ του περισσού, διότι από τη στιγμή που έγιναν οι απαραίτητες διευκρινίσεις, νομίζω ότι δεν υπήρχε κανείς λόγος να ειπωθούν αυτά που ειπώθηκαν.

 

Με απόλυτο σεβασμό στους συναδέλφους όμως, εγώ θα απαντήσω και στα συγκεκριμένα. Η Κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση, ούτε να παραβιάσει περιβαλλοντικούς όρους ούτε να δημιουργήσει προβλήματα σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος σε κομμάτια της χώρας μας, της νησιωτικής χώρας, τα οποία για εμάς αποτελούν κομμάτια απαράμιλλου φυσικού κάλλους.

 

Άρα, όλη αυτή η κινδυνολογία που αναπτύσσεται, επιτρέψτε μου είναι εκ του περισσού. Ένα αυτό.  Ένα δεύτερο, επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά, συντρέχουν λόγοι, που αφορούν και το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της θαλάσσης, για τους οποίους η χώρα μας καλό είναι να προσδίδει οικονομική δραστηριότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερα νησιά.

 

Και συνεχίζω, σε ό,τι αφορά τώρα –κάνω μια παρένθεση- το θέμα της καταστάσεως στις μονάδες του Έβρου που έθιξε ο κ. Δρίτσας.

 

 Κύριε Δρίτσα, τα τελευταία δυο περιστατικά, τα οποία έχουν συγκεντρώσει την προσοχή και της Πολιτικής και της Στρατιωτικής Ηγεσίας, είναι περιστατικά.

 

Και σας διαβεβαιώ, ότι τα έψαξα και τα ερεύνησα προς κάθε κατεύθυνση και κατά την παραμονή μου στις Μονάδες του Έβρου, δηλαδή στην 16η και στη 12η Μεραρχία που είναι οι δυο Μεραρχίες, οι δυο βραχίονες της αποτρεπτικής δύναμης των Ενόπλων Δυνάμεών μας, στην περιοχή του Έβρου.

 

Είμαι στη διάθεσή σας να σας δώσω στοιχεία στο γραφείο μου, τα οποία δεν μου επιτρέπεται να παρουσιάσω στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, γιατί είναι στοιχεία που εμπεριέχουν και προσωπικά δεδομένα. 

 

Από την άλλη πλευρά όμως, θα σας πω ότι έχω δώσει ακόμη πιο αυστηρές εντολές και το διατυπώνω και σε γραπτές μου εντολές, που από σήμερα βρίσκονται στις συγκεκριμένες Μεραρχίες, πως η φροντίδα προς όλους τους υφισταμένους και ιδιαίτερα προς τα στρατευμένα παιδιά πρέπει να είναι φροντίδα όχι μόνο του διοικητή αλλά και του πατέρα. Και το εννοώ.

 

Γιατί όπως σας είπα, οι στρατεύσιμοι, οι υπαξιωματικοί, οι αξιωματικοί, οι διοικητές που είναι εκεί πάνω και κάνουν μια πολύ δύσκολη δουλειά μέσα στις λάσπες του Έβρου που έχει υπερχειλίσει τα πάντα, φέρουν σε πέρας την αποστολή τους με αυτοθυσία και αυταπάρνηση για να μπορούμε όλοι εμείς να αισθανόμαστε ασφαλείς και να μπορούμε να κάνουμε τη δική μας καθημερινή προσωπική ή οικογενειακή διαδρομή προσδοκώντας και προσπαθώντας για το καλύτερο.

 

Οι εντολές μου είναι σαφείς αλλά σε ό,τι αφορά τα συγκεκριμένα περιστατικά είμαι στη διάθεσή σας να δείτε φακέλους, να δείτε τα πάντα γιατί όπως σας είπα δεν μου επιτρέπεται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα να τα συζητώ δημόσια.

 

Τώρα, νομίζω ότι όπως διαμορφώθηκε η διάταξη και σας είπα ότι έχω την εξουσιοδότηση από την Κυβέρνηση να καλύψω ακριβώς και θέματα που δεν είναι της δικής μου αρμοδιότητας, νομίζω ότι η κατοχύρωση είναι πλήρης.  Στο Συμβούλιο Άμυνας, κ. Δρίτσα, προεδρεύω εγώ.  Όταν λέμε, λοιπόν, ότι θα πρέπει να έχει την  υπογραφή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και τη σύμφωνη γνώμη όλων των Γενικών Επιτελείων νομίζω ότι τα πράγματα είναι σαφή και δεν είναι δυνατόν να γίνουν σαφέστερα.

 

Σε ό,τι αφορά την εμπλοκή του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, νομίζω είναι επίσης ξεκάθαρο ότι απαιτείται να ψάξουν και οι υπηρεσίες κρατικής ασφάλειας αλλά και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, το λέω ευθέως.  Σε αυτό το πεδίο έγκειται η εμπλοκή του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

 

Είναι δυνατόν, κύριε Δρίτσα, αύριο για παράδειγμα ο Σκορπιός που ανήκει σε ιδιώτες όπως ξέρετε, να πωληθεί και να μην ξέρουμε πού πηγαίνει, να μην ψάξουμε πού θα πάει;  Να μην το ψάξουμε από πλευράς Εθνικής ασφάλειας αλλά να μην το ψάξουμε και από πλευράς υπηρεσιών ασφαλείας Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και κρατικής ασφάλειας; Αυτό ερχόμαστε να κάνουμε σήμερα. Αυτό ερχόμαστε να θωρακίσουμε ακόμη περισσότερο.  Με μεγαλύτερη αυστηρότητα.

 

Και επιτρέψτε μου, στο τέλος αυτής της συζήτησης θα περίμενα να τοποθετηθείτε θετικά απέναντι σε αυτήν την προοπτική. Ξέρετε ότι υπάρχουν ιδιωτικά νησιά σήμερα, ιδιαιτέρως στο Ιόνιο. Με βάση το σύνταγμα προστατεύεται η ιδιοκτησία. Έχουν το δικαίωμα να πουλήσουν. Να μην ψάξουμε πού θα πάνε; 

 

Και προσέξτε, κατοχυρώνουμε και το δικαίωμα του κράτους δια των υπουργών που υπογράφουν, εάν δεν έχουμε πειστεί ότι τα πράγματα δεν πάνε προς τη σωστή, για τα Ελληνικά Εθνικά συμφέροντα, κατεύθυνση να μην προχωρήσει η αγοραπωλησία.

 

Τι λέει εδώ;  Ότι εάν δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις, δηλαδή εάν δεν υπάρξει η υπογραφή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, η σύμφωνη γνώμη όλων των Γενικών Επιτελείων, η δικαιοπραξία είναι άκυρη και νομίζω ότι είναι κάτι  πάρα πολύ ισχυρό και είναι όπλο της Ελληνικής πολιτείας.

 

Δεν ισχύει, δεν έχει υπόσταση νομική η οποιαδήποτε αγοραπωλησία, εάν δεν έχει το πράσινο φως από τις υπηρεσίες ασφαλείας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και βεβαίως από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και από τα 4 Γενικά Επιτελεία, στα οποία έχουμε δώσει την αποστολή να προστατεύουν την Εθνική ασφάλεια της χώρας.

 

Νομίζω ότι η νομοθετική βούληση της Κυβέρνησης είναι σαφέστατη και περιμένω, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, τη συνηγορία και όχι την κατηγορία και απευθύνομαι στους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ από την δική σας την πλευρά.

 

Θ. ΔΡΙΤΣΑΣ: Τριτολογώ, γιατί έθεσε δυο νέα ζητήματα ο κύριος Υπουργός και για τον Έβρο και για το ζήτημα αυτό.  Θα είμαι επιγραμματικός για μισό λεπτό.

 

        Κύριε Υπουργέ, εγώ δεν ζήτησα προσωπικά δεδομένα για τους ανθρώπους που κατέληξαν με τον τρόπο που κατέληξαν.  Ζήτησα σχόλιο επί των ευθυνών του Υπουργείου της πολιτείας για τις συνθήκες και επ΄ αυτών δεν σχολιάσατε. Ελπίζω να το κάνετε στη συνέχεια.

 

        Δεύτερον, οι εγγυήσεις για τα ιδιωτικά νησιά που αναφερθήκατε τώρα και με καλείτε να συναινέσω, θα μπορούσαν αυτοτελώς ανεξάρτητα από τη συνολική μας θεώρηση του τι είναι ιδιωτικό, ώστε να μιλάμε για νησιά, να είναι αποδεκτή.  Εδώ όμως, εισάγετε και δρομολογείτε την πώληση των δημοσίων νησίδων και εκεί είναι η κερκόπορτα.

 

Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Δρίτσα, αγαπητέ συνάδελφε, έγινε πολύ μεγάλη συζήτηση εδώ,  και επανειλημμένως μας δόθηκε η ευκαιρία και προφορικώς, όπου βεβαίως καταγράφονται στα πρακτικά αλλά και γραπτώς δια των αλλαγών στη συγκεκριμένη τροπολογία, να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν πωλούνται δημόσιες νήσοι. Ξεκαθαρίστηκε το θέμα, δεν πωλούνται δημόσιες νήσοι.

 

        Δεν ξεπουλάει, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το Ελληνικό Δημόσιο. Το Ελληνικό Δημόσιο φροντίζει να αξιοποιήσει κομμάτια της περιουσίας του επ΄ ωφελεία του Ελληνικού Λαού. Δεν μπορεί να σχολάζουν κομμάτια της περιουσίας του Δημοσίου ή να καταπατώνται από διαφόρους επιτηδείους και το Δημόσιο να κάνει πως δεν καταλαβαίνει και την ίδια στιγμή για να μην χρεοκοπήσει η χώρα να κόβονται μισθοί και συντάξεις.

 

        Πρέπει την όποια αξία και την όποια υπεραξία να την απολαύσει επιτέλους ο Ελληνικός Λαός, γιατί δική του περιουσία είναι.  Δεν πουλιέται και δεν ξεπουλιέται τίποτα. Εδώ είναι σαφής η διάταξη και αφορά μίσθωση και ενοικίαση. Και ενοικίαση υπό δρακόντειους όρους, εφόσον συντρέξουν οι προϋποθέσεις της αδειοδότησης από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, να υπάρξει η σύμφωνη γνώμη όλων των Γενικών Επιτελείων και δίπλα είναι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με την κρατική ασφάλεια και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

 

        Αυτή είναι η βούληση της Κυβέρνησης και νομίζω ότι η κατοχύρωση και της Εθνικής ασφάλειας και της δημόσιας τάξης και του Εθνικού συμφέροντος είναι πλήρης.

 

Ευχαριστώ πολύ.

 

 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά