Χαιρετισμός του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κατά την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας σε Τεχνολογικά και Αναπτυξιακά Θέματα μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής-Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων‏


 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος παρευρέθηκε σήμερα στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας σε Τεχνολογικά και Αναπτυξιακά Θέματα μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής-Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, η οποία έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Σχολής στον Πειραιά.

 

Παρόντες στην υπογραφή του μνημονίου ήταν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτριος Ελευσινιώτης, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ιωάννης Σγουρός, η βουλευτής Β΄Πειραιά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κα Τζένη Βαμβακά, η βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων της ΔΗΜ.ΑΡ.  κα Μαρία Ρεπούση, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης ΠΝ, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Γεώργιος Κασιμάτης, εκπρόσωπος της Εκκλησίας, Δήμαρχοι και Μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Ο κ. Παναγιωτόπουλος απήυθυνε  τον παρακάτω χαιρετισμό:

 

«Είναι ιδιαίτερη η χαρά και τιμή που είμαι σήμερα εδώ. Έρχομαι να δείξω το ενδιαφέρον και τη φροντίδα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, που δεν είναι πρωτοβουλίες επικοινωνιακού χαρακτήρα, είναι πρωτοβουλίες ουσίας.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελληνικής Δημοκρατίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις του Έθνους μας αποτελούν το σιδερένιο βραχίονα για τη θωράκιση της άμυνας, της κυριαρχίας, της ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας της πατρίδος. Αυτή είναι η αποστολή τους.

Έχουν μία πολύ μεγάλη αποτρεπτική ικανότητα, έχουν πολύ υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα και δυνατό φρόνημα. Στοιχεία, δηλαδή, που είναι ικανά να αποτρέπουν οποιονδήποτε κακό γείτονα από το να σκεφτεί και να εφαρμόσει στην πράξη το οποιοδήποτε σχέδιο σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.

Αυτά τα υπέρτατα αγαθά της εθνικής ασφάλειας και της προστασίας της κυριαρχίας και της ηρεμίας του Ελληνικού Λαού και της χώρας μας παρέχουν και σήμερα στην πατρίδα οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις παρά τις περικοπές, που ήταν απαραίτητες όμως για να μη χρεοκοπήσει και να μην διαλυθεί η χώρα.

Το λέω, το έχω πει και θα το ξαναπώ. Εκατοντάδες χιλιάδες στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλη τη χώρα έχουν αποσυνδέσει τα προβλήματα της καθημερινότητας, γιατί έχουν μία δύσκολη καθημερινότητα ως κομμάτι του Ελληνικού Λαού, όπως και ο υπόλοιπος λαός μας, και κάνουν το καθήκον τους κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο πιστοί στον όρκο που έδωσαν στο Σύνταγμα και στην πατρίδα.

Από την άλλη πλευρά, όμως, πρέπει να πούμε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, και εν προκειμένω το Πολεμικό μας Ναυτικό, είναι και δεξαμενές επιστημονικών γνώσεων και εφηρμοσμένης τεχνογνωσίας. Εν προκειμένω το Πολεμικό μας Ναυτικό, η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων έχει συμπυκνωμένη επιστημονική γνώση αλλά επίσης και εξαίρετη εφηρμοσμένη τεχνογνωσία στον τομέα των αμυντικών ναυτικών τεχνολογιών.

            Για εμάς, λοιπόν, είναι μεγάλη η πρόκληση, θετική πρόκληση να μπορέσουμε αυτές τις επιστημονικές γνώσεις και αυτή την εφηρμοσμένη τεχνογνωσία να την κάνουμε μοχλό που θα προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη της Ελληνικής κοινωνίας και θα προωθήσει πρωτοβουλίες για την κοινωνική και οικονομική πρόοδο που θα έχουν αντανάκλαση στην καθημερινότητα των πολιτών.

Χαιρετίζουμε αυτή την πρωτοβουλία. Θεωρούμε ότι αυτή η πρωτοβουλία υλοποιεί τη σκέψη μας, υλοποιεί το όραμά μας, να φέρουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις πιο κοντά στην καθημερινότητα του πολίτη και να εφαρμόσουμε τη συμπυκνωμένη επιστημονική γνώση, τις συμπυκνωμένες δυνατότητες εφηρμοσμένης τεχνογνωσίας στους συγκεκριμένους τομείς με ζητούμενο ένα:  Να βελτιώσουμε υποδομές και διαδικασίες της καθημερινότητας στις τοπικές κοινωνίες και να έχουμε άμεσα θετικά αποτελέσματα για τη ζωή του πολίτη. Του πολίτη, του συμπολίτη μας που σήμερα σηκώνει δυσβάστακτο βάρος στην πιο δύσκολη περίοδο που ζει η χώρα τουλάχιστον από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι σήμερα.

Τέτοιες προσπάθειες δεν είναι μόνο επαινετές. Θα έλεγα ότι τέτοιες προσπάθειες μας δείχνουν τον δρόμο.  Δεν θα ξεπεράσουμε την κρίση με γκρίνια ή με παθητική στάση ζωής. Θα ξεπεράσουμε την κρίση ενεργοποιούμενοι, θα ξεπεράσουμε την κρίση αναζητώντας, βρίσκοντας και εφαρμόζοντας μορφές κοινωνικών δράσεων και πρωτοβουλιών όπως αυτή.  Για τις οποίες πρωτοβουλίες, εμείς θα είμαστε πάντοτε στην πρώτη γραμμή.

Συγχαρητήρια σε όσους δούλεψαν για να πραγματοποιηθεί αυτό το ξεκίνημα. Ξέρω ότι η συνεργασία έχει ξεκινήσει. Αυτή η αφετηρία όμως με τη σημερινή συμβολοποίησή της θέλω να δώσει το μήνυμα παντού ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδος είναι μέσα στην Ελληνική κοινωνία.  Αποτελούμε ένα από τα πιο ζωντανά κύτταρα της Ελληνικής κοινωνίας. Αφουγκραζόμαστε τους καημούς, τα προβλήματα και πολλές φορές βλέπουμε τα αδιέξοδα και θέλουμε όλοι μαζί να συστρατευθούμε για να τα ξεπεράσουμε.

Κυρίες και κύριοι, εάν διατηρήσουμε την εθνική και την κοινωνική μας συνοχή έχω βαθύτατη πεποίθηση ότι στα τέλη του 2013 θα αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα δείγματα της ανάκαμψης. Θα ανακάμψουμε ως οικονομία, ως κοινωνία και ως χώρα πολύ πιο γρήγορα και πιο δυνατά από ότι πιστεύουν ορισμένοι περισσότερο ή λιγότερο φίλοι μας.

Θέλω να αγκαλιάσετε τις Ένοπλες Δυνάμεις όπως οι Ένοπλες Δυνάμεις αγκαλιάζουν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία, να είστε δυνατοί και γρήγοροι στην υλοποίησή της και να ξέρετε ότι δείχνετε το δρόμο για αντίστοιχες πρωτοβουλίες στην υπόλοιπη χώρα.

Να είστε καλά».

 

 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά