Επίσκεψη Υπουργού στη 16η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού στο Διδυμότειχο και το στρατιωτικό φυλάκιο των Καστανιών στην Ορεστιάδα‏


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος επισκέφθηκε την 16η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού στο Διδυμότειχο και το μεθοριακό στρατιωτικό φυλάκιο των Καστανιών στην Ορεστιάδα, όπου συνομίλησε με αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και στρατευσίμους οπλίτες, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην περιοχή ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού στον Έβρο.

 

Τον κ. Παναγιωτόπουλο συνόδευσαν: ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης και ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος.

 

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Από το στρατιωτικό φυλάκιο των Καστανιών εδώ, στις εσχατιές της Ελληνικής επικράτειας, ολοκληρώνοντας τη περιοδεία μου στον Έβρο και έχοντας επισκεφτεί τη 12η και τη 16η Μεραρχία, αισθάνομαι την ανάγκη να στείλω ένα μήνυμα.

 

            Εδώ στον Έβρο, αλλά και στα νησιά του Αιγαίου, είναι το μεγαλύτερο μέρος της αποτρεπτικής δύναμης της χώρας μας. Εδώ, δεκάδες χιλιάδες στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων -από τους ανώτατους Αξιωματικούς και τους Διοικητές, μέχρι τους απλούς στρατεύσιμους που κάνουν τη θητεία τους, τα δικά μας τα παιδιά- δίνουν ένα καθημερινό, δύσκολο αγώνα, κάτω από αντίξοες συνθήκες τις περισσότερες φορές, για να μπορούμε όλοι οι Έλληνες να αισθανόμαστε ασφαλείς και να μπορούμε να φέρουμε σε πέρας την  προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο.

 

            Χωρίς αυτούς τους ανθρώπους δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε το παραμικρό: Ούτε οικονομία, ούτε τουρισμό, ούτε οποιαδήποτε άλλη κοινωνική ή εμπορική δραστηριότητα.

 

            Η Πατρίδα γνωρίζει πόσο μεγάλη είναι η προσφορά τους και όταν ο τόπος ξανασταθεί στα πόδια του, όταν έρθει η ανάκαμψη, θα τους αποδώσει τα οφειλόμενα, πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι πιστεύουν ορισμένοι.

 

            Τους αξίζει δημόσιος έπαινος. Τους αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ. Τους αξίζουν πολλά και ειλικρινή συγχαρητήρια».

 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά