Ο Σ.Α.Σ, ως ελάχιστο δείγμα τιμής και ευγνωμοσύνης όλων μας και σεβόμενος τις οικογένειες, τους συγγενείς και φίλους των αδικοχαμένων συναδέλφων μας προγραμμάτισε και τέλεσε την ετήσια Επιμνημόσυνη Δέηση, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων κατά την εκτέλεση του καθήκοντος συναδέλφων αποφοίτων ΣΤΥΑ.
Η εκδήλωση τελέσθηκε το Σάββατο 26 Νοε 2022 και ώρα 10:00 στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Ρηγίλλης.
Τη σεμνή αυτή τελετή τίμησαν με την παρουσία τους οι:

• Ταξχος (Δ) κ. Κωνσταντίνος Μπέκος, Διευθυντής ΓΕΑ/Β3, εκπροσωπώντας τον Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) κ. Θεμιστοκλή Μπουρολιά.
• Υπσγός (ΤΟΠ) Μαστοράκης Γεώργιος, της 48η Σειράς ΣΤΥΑ, εκπροσωπώντας τον Δκτη της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ) Ταξίαρχο (Ι) κ. Εμμανουήλ Ζαμπουλάκη, συνοδευόμενος από 5μελή αντιπροσωπεία Δοκίμων.
• Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α. κ. Ιωάννης Αναστασάκης, Γραμματέας του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Ικάρων.
•Σμχος ε.α. κ. Ηλίας Σβάρνας ως εκπρόσωπος της Α.ΑΚ.Ε.
•Σγός ε.α. κ. Ευστάθιος Καρβουνιάρης ως εκπρόσωπος της ΕΑΑΑ.
•Ο πρώην Πρόεδρος του Σ.Α.Σ Σμχος ε.α. κ. Δημήτριος Φαλτάιτς.
•Από τους συγγενείς των οικογενειών των εκλιπόντων παρέστησαν:
Η κυρία Ποθητή-Αντωνία Σκαμαγκούλη, Αντιπρόεδρος ΠΑ.Σ.ΟΙ.Π.Α.
Η κυρία Γεωργία Γεωργιάδη
Η κυρία Αναστασία Γκόλια
Η κυρία Μαρία Καραχάλιου-Αλεξίου
Η κυρία Κορίννα Νησιώτη
Η κυρία Σπυριδούλα Φαντοπούλου
Από το ΔΣ του Σ.Α.Σ παρέστησαν ο Πρόεδρος κ. Βασίλειος Τσιλιγιάννης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής. Από τα επίτιμα μέλη του Σ.Α.Σ παρευρέθηκε ο κ. Δημήτριος Μανιώτης.
Τέλος παραβρέθηκαν πολλά μέλη του Συλλόγου και φίλοι των εκλιπόντων.
Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης μοιράστηκαν τα κόλλυβα για τις ψυχές των πεσόντων αδελφών μας στους παραβρισκόμενους στο προαύλιο της εκκλησίας και έγινε παράθεση καφέ στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ).
Τέλος, παρατίθεται η σύντομη ομιλία του Προέδρου του Σ.Α.Σ κ. Τσιλιγιάννη, που εκφωνήθηκε μετά το πέρας της τελετής εντός του Ι.Ν.
-----------------------------------------------------------------------
Κύριε Εκπρόσωπε του κ. Α/ΓΕΑ
Κύριε Εκπρόσωπε του Δκτου της Σχολής Μονίμων Υπξκων Αεροπορίας – Κύριοι Εκπρόσωποι της ΕΑΑΑ και της ΑΑΚΕ
Κύριοι Πρόεδροι – Εκπρόσωποι Ενώσεων Συνδέσμων Συλλόγων και Βετεράνων
Κύριοι Δόκιμοι της ΣΜΥΑ
Αγαπητά μέλη των οικογενειών των Πεσόντων Αδελφών μας
Αγαπητά μέλη του Σ.Α.Σ
Κυρίες και Κύριοι
Ένα Ιερό αλλά και θλιβερό συνάμα καθήκον μας συγκεντρώνει σήμερα εδώ στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου Ρηγίλλης. Αποφασίσαμε, ως νέο Δ.Σ., να πραγματοποιήσουμε την ετήσια επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες συναδέλφους μας αποφοίτους ΣΤΥΑ. Κάτι που δεν κατέστη δυνατόν τα προηγούμενα δύο χρόνια λόγω της πανδημίας. Συνεχίζοντας μια παράδοση κι ένα καθήκον, που ο Σύλλογός μας τηρεί από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα για τους παρακάτω λόγους:
Ο πρώτος λόγος όπως αναφέρθηκε είναι για να αποτίσουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους πεσόντες Αεροπόρους μας Τεχνικούς, Αποφοίτους ΣΤΥΑ, αναγνωρίζοντας με ευγνωμοσύνη τη θυσία τους με σκοπό να διατηρήσουμε την Ιστορική Μνήμη.
Επιπλέον ως απόδειξη στις οικογένειες, τους συγγενείς και τους φίλους τους ότι δεν τους ξεχνάμε, ότι μας λείπουν κι ότι είναι η πολυτιμότερη κληρονομιά μας.
Κυρίως όμως για να ενώσουμε μαζί τους, με όλους εσάς, τις προσευχές μας προς τον Θεό να τους αναπαύσει και να τους κατατάξει «μετά των Δικαίων».
Ο δεύτερος λόγος, για να ευχαριστήσουμε και δοξολογήσουμε τον Θεό που βρισκόμαστε σήμερα εδώ υγιείς και αρτιμελείς, όταν τόσοι συνάδελφοί μας λείπουν από κοντά μας κι από τις οικογένειές τους. Και να θυμηθούμε όχι μόνο αυτούς τους 29 ήρωες που έδωσαν την ζωή τους θυσία στον βωμό της υπεράσπισης της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας της πατρίδας τιμώντας τον όρκο τους, αλλά και πολλούς άλλους που χάθηκαν ή ακρωτηριάστηκαν ή φέρουν βαρύτατες αναπηρίες σε ατυχήματα και συμβάντα σχετιζόμενα με την εκτέλεση του Υπηρεσιακού τους καθήκοντος. Συγκλονισμένοι ακούσαμε την είδηση, μόλις δύο ημέρες πριν, ότι ένας νέος συνάδελφός μας Αρχισμηνίας 29 ετών χάθηκε σε ένα τραγικό δυστύχημα στη Λεωφόρο Μεσογείων, στην προσπάθειά του να προλάβει το Υπηρεσιακό Λεωφορείο για την Μονάδα του.
Και τέλος, ο πιο σημαντικός λόγος είναι για να παρακαλέσουμε τον Θεό να σταματήσει εδώ ο βαρύς φόρος αίματος και να μην υπάρξουν άλλα θύματα σε αυτόν τον μακρύ κατάλογο. Να απλώσει το προστατευτικό του δίκτυ και με τους Αρχαγγέλους του να σκέπει και να προστατεύει το Προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και όλων των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας.
Κλίνοντας ευλαβικά το γόνυ στη θυσία των πεσόντων συνάδελφών μας, υποσχόμαστε να διατηρούμε την εικόνα τους ζωντανά χαραγμένη στη μνήμη μας, αποτελώντας λαμπρό παράδειγμα για εμάς και για τις επόμενες γενιές.
ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ!!!
ΑΙΩΝΙΑ ΣΑΣ Η ΜΝΗΜΗ ΑΞΙΟΜΑΚΑΡΙΣΤΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ!!!