Σύζυγος στρατιωτικού: Να φύγουν οι πολίτες απο τα πρατήρια





Ακολουθεί επιστολή αναγνώστη:

Καλησπέρα είμαι σύζυγος Τχη απο ΣΜΥ και λόγο ενός περιστατικού σε πρατήριο θα ήθελα να εκφράσω ένα παράπονο. Παρατηρήθηκε σε πρατήριο να περιμένει κόσμος εώς και 25 λεπτά για να εισέλθει μέσα. Ένας κύριος ο οποίος ήταν πολίτης δικαιούχος αλλά όχι στέλεχος ακύρωσε το υπξκό στη πόρτα και χωρίς να πρέπει να μπεί λόγο περιορισμών κορονοιού μπήκε και του λέει αν θές φώναξε το δκτή σου. Είμαι πολίτης και δέν μπορείτε να με κάνετε και τίποτα και όπως καταλαβαίνετε ακολούθησε ένταση.
Το παράπονο μου είναι ότι οι υπουργοί έχουν αφήσει μερίδες πολιτών (δάσκαλους καθηγητές πολύτεκνους πρώην δόκιμους κτλ) να εισέρχονται στίς στρατιωτικές εκμεταλλεύσεις με αποτέλεσμα και λόγο κόσμου να μήν μπορούν τα στελέχη να τις εκμεταλλευτούν όπως πρέπει. Οι πολίτες ούτε πειθαρχεία στρατιωτική ξέρουν τι είναι ούτε σέβονται. Μέσα στη καραντίνα πηγαίναν στα πρατήρια και πέρναν δέκα δέκα τα είδη υγειηνής και της χλωρίνες. Πηγαίναν τα στελέχη και δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν. Οι εκμεταλλεύσεις είναι για να βοηθούνται τα στελέχη και οι οικογένειες τους λόγο τις μή σταθερής ζωής τους. Είναι δυνατόν ο άντρας μου που όλο πήγαινε απόσπαση και επιτροπές στα πρατήρια να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί? Να μήν έχει θέσεις για φαγητό στις λέσχες που πληρώνει κάιε μήνα? Με 17 μεταθέσεις στις πλάτη και μόνο 12 χρόνια στο τόπο μας στην Αθήνα, να απολαμβάνουν τα πρατήρια και τις λέσχες οι πολίτες που ούτε σχέση έχουν με τον στρατό ούτε πληρώνουν κάτι? Οι λέσχες και τα πρατήρια δεν είναι τα ίδια σε όλη την ελλάδα. Απολαμβάνει τη λέσχη στη Θεσσαλονίκη και το εκεμς στη Αθήνα πχ πολίτης και εγω που τρώω τις μεταθέσεις με το κουτάλι να μην μπορώ γιατί τα περισσότερα χρόνια τα πέρασα στα νησία και τον έβρο που κακα τα ψέματα οι εκμεταλεύσεις υστερούν σε σύγκριση με τα 2 μεγάλα αστικά κέντρα και δεν έχουν καμία σχέση. Το εκεμς είναι για τον Αθηναίο πολίτη που μένει μόνιμα κ μπορεί να το εκμεταλλεύεται ή για τον άντρα μου όταν υπηρετεί στο τόπο του? Πιό πλολύ βοήθεια καταντάει για αυτόν παρά για την οικογένεια μου τελικά. 
Δεν είναι αδικία αυτο? Άλλοι τα δουλεύουν και τα πληρώνουν και άλλοι τα χαιρονται?
Και δεν θα ήθελα να ανακατέψω και τα στρατιωτικά νοσοκομεία. Έχουν ανοίξει για πολίτες και έχουν καταντήσει εκπτωτικές ιδιωτικές κλινικές με τη μεσολάβησει κάποιον.
Κατάφορη αδικία λοιπόν στα στελέχη των ΕΔ και ελπίζω κύριε υπουργέ να κόψετε επιτέλους απο τις στρατιωτικέ ς εκμεταλλεύσεις πολίτες που ουδεμία σχέση έχουν με το στρατό αλλά οφελούνται εις βάρος τών στελεχών.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

1 σχόλια:

  1. Συνφωνώ απόλυτα.Έχει χρόνια που δεν τολμάμε να πατήσουμε στο στρ πρατήριο Θεσ.νίκης.Έχω σκεφτεί πολλές φορές να κάνω παράπονα ως κόρη Ταξχου εμαμ αλλά φαντάζομαι πως θα μου πουν ότι δεν με αφορά.Όντως οι λέσχες εχουν γεμίσει με διάφορους( στην Λαβάλα ο μάγειρας δεν προλάβαινε).Στο 424 εξυπηρετούνται πεθερικά κ πολίτες κ 1 φορά στη ζωή μου πήγα με ραντεβού σε γναθοχειρουργό κ μ έδιωξε ευγενικά στέλνο τάς με στο Οδοντιατρειο Φρουρας για να μην επιβαρύνω το Νοσοκομείο.Θίγομαι κ θίγονται κ οι γονείς μου.Που μπορώ να κάνω παράπονα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά