Το οκτώ στρατόπεδα που σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης θα μπορούσαν να μετατραπούν σε νέες κλειστές δομές για μετανάστες που δεν διαθέτουν προσφυγικό προφίλ είναι:
— 547 Τάγμα Πεζικού στο Ρέθυμνο
— Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού μεταφορών στη Σπάρτη
— 9ο Σύνταγμα Πεζικού στην Καλαμάτα
— 1ο Σύνταγμα Πεζικού ΔΙΚΕ στην Τρίπολη
— Κέντρο Εκπαίδευσης Μηχανικού στο Ναύπλιο
— Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα (ή εναλλακτικά Κέντρο Εκπαίδευση Υλικού Πολέμου στην Λαμία)
— 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων στο Μεσολόγγι
— Κέντρο Υγειονομικού στην Άρτα
Τα πέντε τουλάχιστον από αυτά τα στρατόπεδα θα επιλεγούν ώστε να διασφαλίζεται πως οι αλλοδαποί δε θα ξεπερνούν το 1% του πληθυσμού της περιφέρειας.
Την επίδειξη ανθρωπισμού που προϋποθέτει την αλληλεγγύη όλων των Ελλήνων, ζητά ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιος Λιβανός σε άρθρο του όπου αναφέρει τους τρεις πυλώνες που θα λύσουν το μεταναστευτικό πρόβλημα. Μεταξύ άλλων ο κ. Λιβανός αναφέρει: «…Δεν μπορούμε να ζητάμε τη συνδρομή της Ευρώπης και εμείς να κωφεύουμε. Η κατάσταση στο Ανατολικό Αιγαίο χρήζει άμεσης αντιμετώπισης. Όλες οι περιοχές πρέπει να αναλάβουν το μερίδιο που τους αναλογεί. Ήδη έχει δρομολογηθεί από την Κυβέρνηση η μετεγκατάσταση των αιτούντων άσυλο προς την ενδοχώρα, με ισοκατανομή ώστε να μην ξεπερνούν το 1% του πληθυσμού ανά περιφέρεια…».
Κώστας Λύρος: Η τοπική κοινωνία δεν μπορεί να αντέξει άλλο φορτίο
Ερωτώμενος ο δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος σχετικά με τη νέα φημολογία που αποτυπώνεται σε δημοσιεύματα ξεκαθαρίζει εξαρχής ότι η τοπική κοινωνία είναι ήδη επιβαρυμένη και δεν μπορεί να αντέξει επιπλέον μετανάστες.
Ο δήμος μας ήδη έχει να αντιμετωπίσει την φτωχοποίηση, την έλλειψη σημαντικής οικονομικής δραστηριότητας, αλλά και παραβατικές συμπεριφορές που λειτουργούν εις βάρος των δημοτών μας. Κατά συνέπεια οι αντοχές μας έχουν εξαντληθεί, δεν δυνάμεθα να επιβαρυνθούμε με νέο αριθμό οικονομικών μεταναστών.
Και αυτό γιατί:
Πρώτον, το στρατόπεδο του 2/39 Σ.Ε. είναι εντός του αστικού ιστού της πόλης και περίπου 300 μέτρα από τον Κήπο των Ηρώων. Θα είμαστε οι τελευταίοι που θα συνηγορήσουμε σε μια τοξική κατάσταση της πρωτεύουσας του δήμου μας, της ιστορικής πόλης του Μεσολογγίου.
Δεύτερον, βιώνουμε ήδη μια έξαρση της παραβατικότητας και κάνουμε προσπάθεια να ενταχθεί η πολυπληθής κοινότητα των Ρομά που αριθμεί περίπου 2.000 άτομα στο Μεσολόγγι. Οι αστυνομικές δυνάμεις παλεύουν να ανταποκριθούν στο ούτως ή άλλως δύσκολο έργο τους, φανταστείτε να έχουν να αντιμετωπίσουν και έναν αυξημένο αριθμό μεταναστών. Τα παραδείγματα των άλλων περιοχών της χώρας μας είναι χαρακτηριστικά…
Τρίτον, το Μεσολόγγι ήδη εδώ και ένα χρόνο φιλοξενεί σχεδόν 200 μετανάστες και πρόσφυγες σε κεντρικό ξενοδοχείο. Ακόμη και αν κάποιος δει το πρόβλημα με την οπτική του τι μας… «αναλογεί», ήδη εμείς στεγάζουμε πάνω από το 1% σε μια πόλη 15.000 κατοίκων. Αντίθετα θα περιμέναμε την μετεγκατάσταση αυτών καθώς όπως μας είχε γνωστοποιηθεί θα έμεναν για ένα πεντάμηνο που ήδη έγινε δωδεκάμηνο.
Όπως είναι ευνόητο πρέπει να σταματήσει κάθε συζήτηση για νέα επιβάρυνση της πόλης του Μεσολογγίου και του δήμου μας από την εγκατάσταση και άλλων μεταναστών. Ήρθε η ώρα να αντιμετωπιστεί ένα μείζον, πλέον, εθνικό πρόβλημα με άλλους όρους.
aixmi-news.gr, sinidisi.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου