Π.Ο.Ε.Σ. - Και οι ΕΠΟΠ στις μετατάξεις

Π.Ο.Ε.Σ. - Και οι ΕΠΟΠ στις μετατάξεις
Με την παράγραφο 2 του άρθρου 18 του ν.4407/2016 και μετά από αλλεπάλληλες πιέσεις της Ομοσπονδίας μας, ο τότε ΑΝΥΕΘΑ, κ. Δημήτρης Βίτσας, δέχτηκε την πρότασή μας και συμπεριέλαβε στους στρατιωτικούς που δικαιούνται μετάταξης αφ΄ ενός και τους Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠ.ΟΠ.), και αφ΄ ετέρου και τους πτυχιούχος Α.Τ.Ε.Ι., που προφανώς εκ παραδρομής διέλαθε της προσοχής του νομοθέτη και έτσι, η παράγραφος 2 του άρθρου 9 του Ν. 3883/2010 τροποποιήθηκε ως εξής:
«ΕΜΘ που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον πέντε (5) έτη πραγματικής υπηρεσίας και Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠ.ΟΠ.) που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον δώδεκα (12) έτη πραγματικής υπηρεσίας από την κατάταξή τους ως ΕΠ.ΟΠ. και έχουν πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού τομέα ή ισότιμο αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών αλλοδαπής, μπορούν να μετατάσσονται στο Σώμα Μονίμων Υπαξιωματικών, με ειδικότητα που προσιδιάζει στον τίτλο σπουδών τους, προς κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του βαθμού τον οποίον φέρουν, με απόφαση του οικείου κατά κλάδο Ανωτάτου Συμβουλίου, εφόσον πληρούν τα κριτήρια του άρθρου 12.
Ωστόσο το 2016, κατά πρόταση των ΓΕΣ και ΓΕΑ, εκδόθηκαν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις, για την προαναφερόμενη μετάταξη, αλλά από αβλεψία δεν συμπεριελήφθησαν σε αυτές οι συνάδελφοί μας ΕΠ.ΟΠ. και οι πτυχιούχοι των Α.Τ.Ε.Ι.
Η Ομοσπονδία μας, με τα υπ΄ αριθμ. πρωτ. 226/03.8.2016 (προς το ΓΕΣ) και 250/05.9.2016 (προς το ΓΕΑ) έγγραφά της επεσήμανε την αβλεψία και ζήτησε τη διόρθωσή τους. 

Αποτέλεσμα της παρέμβασής μας ήταν, οι επόμενες υπουργικές αποφάσεις και εφεξής, να έχουν συμπεριλάβει τους ΕΠ.ΟΠ. και τους αποφοίτους Α.Τ.Ε.Ι.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά