Το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης ενισχύει την Ξάνθη ηθικά και οικονομικά




Έχουμε ξαναγράψει ότι η απόφαση του Πάνου Καμένου για την δημιουργία κέντρου νεοσυλλέκτων στην Ξάνθη κινήθηκε στην σωστή κατεύθυνση. Με την δεύτερη ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων στο Πετροχώρι φαίνεται ότι η απόφαση του ΥΠΕΘΑ παγιώνεται και εκτός από τα ηθικά οφέλη που δημιουργούνται στην περιοχή, δημιουργούνται και οικονομικά οφέλη.

Η εμπέδωση στους Ξανθιώτες της πεποίθησης ότι ενισχύεται η δύναμη του ΔΣΣ αυτόματα με την δημιουργία κέντρων εκπαίδευσης των στρατιωτών και άρα το Σώμα Στρατού δεν περιμένει τις τοποθετήσεις των στρατιωτών από το ΓΕΣ, όπου κάποιοι από αυτούς «χάνουν» τον δρόμο σε διάφορα γραφεία και «διαδρόμους».

Επίσης σε μικρό χρόνο οι στρατιώτες ομογενοποιούνται με τις τελικές μονάδες τους αφού τοποθετούνται με την ολοκλήρωση της βασικής τους εκπαίδευσης και οι μονάδες του Σώματος, ως γνωστόν, θα κληθούν σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία να προστατεύσουν την Θράκη.

Παλιότερα ο χρόνος για να τοποθετηθούν οι στρατιώτες στις μάχιμες μονάδες, λόγω της πολλαπλής εκπαίδευσης σε ειδικότητες και στους Λόχους υποψηφίων βαθμοφόρων, ήταν μεγάλος και με δεδομένο ότι ο χρόνος υπηρέτησης ήταν βραχύς, έφταναν στην τελική μονάδα υπηρέτησης τους μετά από σχεδόν 4 μήνες.

Άρα ο χρόνος ομογενοποίησης με τους υπόλοιπους συναδέλφους και η γνώση της μονάδος και της αποστολής της μέχρι οι ίδιοι να απολυθούν ήταν μικρός, το αποτέλεσμα ίσως σε μία κρίσιμη περίοδο να μην ήταν το αναμενόμενο.

Με την απόφαση του Υπουργού, δηλαδή οι κληρωτοί να παρουσιάζονται στον σχηματισμό (Μεγάλη Μονάδα) και να παραμένουν σε μάχιμες Μονάδες του ιδίου σχηματισμού χωρίς να χρειάζεται να μετακινούνται, είναι προς όφελος της τελικής μονάδας παραμονής τους.

Το άλλο σημαντικό κομμάτι της απόφασης του Πάνου Καμμένου είναι η οικονομική στήριξη της Ξάνθης.

Εκτός από τα οικονομικά οφέλη της Ξάνθης κατά την διάρκεια της εξόδου των στρατιωτών είναι και η μετακίνηση των γονιών, στενών συγγενών. Ο κύκλος εργασιών διευρύνεται. Κίνηση, οχήματα, καύσιμα, ξενοδοχεία φαγητό.

Άρα τελικό συμπέρασμα από την απόφαση του ΥΠΕΘΑ Πάνου Καμμένου είναι ότι υπάρχουν πολλά θετικά σημεία.

Το μόνο πρόβλημα είναι ίσως, όπως μας είπαν οι Αξιωματικοί που ασχολούνται με την εκπαίδευση των νεοσυλλέκτων είναι ότι αποσυντονίζεται το συγκεκριμένο τάγμα πεζικού που έχει την ευθύνη, με αποτέλεσμα να η μαχητικότητα του Τάγματος να περιορίζεται ίσως, κάπως.

Πρόταση μας; Να δημιουργηθεί ένα Τάγμα εκπαίδευσης το οποίο θα στελεχωθεί από Αξιωματικούς και στελέχη που η αποστολή τους θα είναι απλά η εκπαίδευση των νεοσυλλέκτων χωρίς όλη αυτή η προσπάθεια να αποσυντονίζει τις υπόλοιπες μάχιμες μονάδες της ταξιαρχίας.

www.xanthitimes.gr/
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά