Από κόσκινο θα περνούν όσοι επικαλούνται ψυχική ασθένεια στην Εθνική Φρουρά


Αυστηρότερα κριτήρια θα ισχύουν για όσους επικαλούνται ψυχική ασθένεια για να μην υπηρετήσουν στην Εθνική Φρουρά, εφόσον θα εξετάζονται από επαγγελματική επιτροπή.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε σήμερα ομόφωνα νομοσχέδιο που στοχεύει στη βελτίωση των υφιστάμενων διαδικασιών υγειονομικής εξέτασης ή επανεξέτασης, τη χορήγηση αναβολών ή απαλλαγών για τους εθνοφρουρούς, τους εφέδρους και οπλίτες με σύμβαση. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η θεσμοθέτηση νέας εξειδικευμένης υγειονομικής επιτροπής, της Επιτροπής Εξέτασης Ψυχικής Ικανότητας, στην οποία θα συμμετέχουν και ιδιώτες ιατροί.
Στόχος είναι να χορηγούνται από επαγγελματική επιτροπή απαλλαγές ή αναβολές σε όσους πραγματικά αντιμετωπίζουν σοβαρά ψυχικά και ψυχιατρικά νοσήματα, ενώ όλοι οι υπόλοιποι να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προς την Πολιτεία, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο και το αίσθημα της ισότιμης αντιμετώπισης των πολιτών.
www.kanali6.com.cy/
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά