Όχι άλλα ψέματα



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2016
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.
Το τελευταίο διάστημα είδαν το φως της δημοσιότητας δημοσιεύματα που αναφέρονται σε ενέργειες που φέρεται ότι έκανε η Ένωσή μας σε βάρος συναδέλφων μας, που υπηρετούν στην Πολεμική Αεροπορία και εξέφρασαν την επιθυμία τους να εγγραφούν στην Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής.
Τα δημοσιεύματα αυτά, το μόνο που ήθελαν ήταν να δημιουργήσουν εντυπώσεις παραπλανώντας τους συναδέλφους που τα διάβασαν, θεωρώντας ως αληθή τα γεγονότα που εξιστορήθηκαν από τους συντάκτες τους και αυτούς που τα μετέφεραν. Ωστόσο τα γεγονότα αυτά απέχουν παρασάγγας από την πραγματικότητα και την αλήθεια, την οποία προφανώς γνωρίζουν οι μεταφορείς, αλλά ήθελαν να αποκρύψουν προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους.
Σύμφωνα με το καταστατικό της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής δεν μπορεί να είναι μέλος του σωματείου στρατιωτικός ο οποίος είναι μέλος άλλης επαγγελματικής οργάνωσης ή εκπροσωπεί άλλους εργαζομένους.
Την 14η Σεπτεμβρίου 2016 επισκέφθηκαν περί ώρα 12.00΄ τα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών και όχι της ΕΣΠΕΑ, 4 συνάδελφοί μας. Περί ώρα 15.15΄ ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣ, ο Γεν. Γραμματέας της ΠΟΕΣ (και Πρόεδρος της ΕΣΠΕΑ) και ένα μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΣ, φθάνοντας στα υπόψη γραφεία είδαν τους 4 συναδέλφους μας, τους οποίους και καλωσόρισαν, πιστεύοντας ότι θα ήθελαν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη διεκδίκηση των αναδρομικών ή κάποιο θέμα για συζήτηση.
Οι 4 συνάδελφοί μας παρουσιάστηκαν ως Πρόεδρος, Γεν. Γραμματέας, Ταμίας και μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Εν Ενεργεία Στελεχών Αεροπορίας, σκοπός του οποίου είναι, μεταξύ των άλλων, σύμφωνα με το καταστατικό του, η προάσπιση των συμφερόντων των στελεχών Πολεμικής Αεροπορίας, τα εν ενεργεία στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας να έχουν τη δική τους αυτόνομη εκπροσώπηση και η συμβολή του στην αναβάθμιση του επαγγελματικού τους επιπέδου και στην ικανοποίηση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων, μας δήλωσαν δε ότι βούλησή τους είναι να εγγραφούν στην Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής. Κατά τη διαλογική συζήτηση ρωτήθηκαν εάν διάβασαν το καταστατικό της ΕΣΠΕΑ, στην οποία έπρεπε να αποστείλουν την αίτηση εγγραφής τους και όχι στην ΠΟΕΣ, και απάντησαν καταφατικά. Τους επισημάνθηκε ότι δεν μπορούν να είναι μέλη της ΕΣΠΕΑ και ταυτόχρονα μέλη ΔΣ άλλου σωματείου που εκπροσωπεί συμφέροντα στρατιωτικών, εκτός εάν διαγραφούν από το άλλο σωματείο, παρ΄ όλα αυτά ας πράξουν ό,τι νομίζουν και αποχώρησαν λέγοντας ότι θα ακολουθήσουν δικαστικώς, εάν δεν γίνουν μέλη άμεσα, προκειμένου να προλάβουν τις αρχαιρεσίες που προκήρυξε το ΔΣ της ΕΣΠΕΑ για τη 16η Οκτωβρίου 2016, γιατί σκοπός τους είναι να συμμετάσχουν στις εκλογές τόσο της ΕΣΠΕΑ, όσο και της ΠΟΕΣ. Κατά την αποχώρησή τους, τους τονίσθηκε ότι σε κάθε περίπτωση αρμόδιο είναι να αποφασίσει το ΔΣ της ΕΣΠΕΑ και όχι ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας της ΠΟΕΣ.
Τη 16η Σεπτεμβρίου 2016 μας επιδόθηκε, από την ΠΟΕΣ, εξώδικη διαμαρτυρία, εμπεριέχουσα αιτήσεις εγγραφής στην ΕΣΠΕΑ, εξουσιοδοτήσεις και δηλώσεις υποψηφιοτήτων για τις αρχαιρεσίες της 16-10-2016, 28 συναδέλφων μας από την Πολεμική Αεροπορία, η οποία κοινοποιήθηκε στην ΠΟΕΣ την αμέσως προηγούμενη ημερομηνία (15-9-2016), δια δικαστικού επιμελητή, η οποία πρωτοκολλήθηκε αυθημερόν.
Το ΔΣ της ΕΣΠΕΑ θέλοντας να δώσει την ευκαιρία στους επιθυμούντες 28 συναδέλφους μας να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία της 16-10-2016, συνεδρίασε έκτακτα προκειμένου να εξετάσει τις αιτήσεις εγγραφής τόσο ως προς τον τύπο όσο και ως προς την ουσία, καθόσον τούτο προηγείται της υποψηφιότητας (υποψήφιοι μπορεί να είναι μόνο μέλη της ΕΣΠΕΑ) αλλά προς έκπληξη διαπιστώθηκε ότι: 4 συνάδελφοι ήταν μέλη των οργάνων του ΣΕΕΝΣΑ, μεταξύ των συνημμένων στο εξώδικο υπήρχε εξουσιοδότηση ανυπόγραφη αλλά θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής, αίτηση εγγραφής στην ΕΣΠΕΑ χωρίς να φέρει την υπογραφή του δηλούντος τη βούληση για ένταξή του στην ΕΣΠΕΑ και δηλώσεις υποψηφιοτήτων χωρίς ημερομηνία συντάξεως, ενώ δημοσιεύματα ομιλούσαν για μέλη του ΣΕΕΝΣΑ που έστειλαν εξώδικο στην ΕΣΠΕΑ. Μετά από αυτά, το ΔΣ της ΕΣΠΕΑ θέλοντας να μην αποκλείσει κανένα συνάδελφο, ζήτησε από τον κάθε έναν ξεχωριστά να γνωρίσει στο ΔΣ εάν κατά το χρόνο υποβολής της αιτήσεως εγγραφής και το χρόνο υποβολής της υπευθύνου προς τούτο δηλώσεως ήταν μέλος των οργάνων ή απλό μέλος του ΣΕΕΝΣΑ. Μέχρι και σήμερα δεν έχει απαντηθεί το ερώτημα.
Θεωρούμε ότι η αλήθεια πρέπει να μεταφέρεται όπως ακριβώς είναι και τέτοιες αποσπασματικές κινήσεις πρέπει να αποφεύγονται και να απομονώνονται.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά