Υποδοχή οστών δεκαπέντε καταδρομέων και ενός αεροπόρου, πεσόντων επιχείρησης "ΝΙΚΗ"


Θέμα «Υποδοχή των οστών των πεσόντων στην Κύπρο την 22α Ιουλίου 1974 στην επιχείρηση «ΝΙΚΗ», δεκαπέντε (15) Ηρώων συμπολεμιστών μας  και ενός (1) αεροπόρου στο αεροδρόμιο του Τατοΐου την Τρίτη  4 Οκτωβρίου »

 

Αγαπητοί  συγγενείς, συμπολεμιστές  και λοιποί  νάστε πάντα καλά

Από συγγενείς πεσόντων Ηρώων συμπολεμιστών μας πληροφορηθήκαμε,  ότι την Τρίτη  4 Οκτωβρίου   θα γίνει τελετή  υποδοχής των οστών των παρακάτω δεκαπέντε (15) Ηρώων συμπολεμιστών μας και ενός (1) αεροπόρου   και τέλεσης επιμνημόσυνης δέησης, στο αεροδρόμιο του Τατοΐου. (Τα οστά θα έρθουν την ίδια ημέρα από την Κύπρο).  

 

1. Αεροπόρος

Άνθιμος Ηλίας

 

2. Καταδρομείς

Αναστασόπουλος Ανδρέας του Μιχαήλ Χάβαρι Ηλείας

Γιαννακάκης Κοσμάς του Εμμανουήλ Ζουνάκι Χανίων

Γιαννάκος Στέφανος του Θωμά Παλαιοεκκλήσιο Καρδίτσας

Δαλαμάγκας Ηλίας του Δημητρίου Μεσοχώρι Λάρισας

Ζησιμόπουλος Αντώνιος του Γεωργίου Βάρκιζα Αττικής

Λιγδής Χρήστος του Λουκά Αταλάντη Φθιώτιδας

Μανιάτης Σπυρίδων του Βασιλείου Ζαχάρω Ηλείας

Μονιάς Αιμίλιος του Γεωργίου Παραβόλα Αιτωλοακαρνανίας

Νάκος Κωνσταντίνος του Γεωργίου Πλάτανος Τρικάλων

Πρινιανάκης Στυλιανός του Εμμανουήλ Στόλοι Ηρακλείου

Σκιαδαρέσης Νικόλαος του Χαραλάμπους Χαμόλακος Κεφαλληνίας

Τσάκωνας Ευάγγελος του Ανδρέα Κολιάκιο Αργολίδας

Τζουράς Σωτήριος του Ιωάννη Κορφές Καλαβρύτων

Χατζόπουλος Χρήστος του Αθανασίου Ελαφοχώρι Διδυμότειχο Έβρου

Χριστόπουλος Αθανάσιος του Ανδρέα Περιστέρι Αττικής

 

Επίσης μας γνώρισαν  μέχρι σήμερα, ότι  θα γίνουν οι κηδείες των οστών των πεσόντων Ηρώων συμπολεμιστών μας:

Λιγδή Χρήστου στην Αταλάντη,  8 Οκτωβρίου ημέρα Σάββατο

Πρινιανάκη Στυλιανού, 9 Οκτωβρίου  ημέρα Κυριακή στους Στόλους Ηρακλείου και Χριστόπουλου Αθανάσιου,  4 Οκτωβρίου, ημέρα Τρίτη στο Περιστέρι.

Με νεότερη επιστολή μας θα σας ενημερώσουμε και για την τελετή και για τις ημερομηνίες  και τόπους των κηδειών των υπολοίπων συμπολεμιστών μας.

Παρακαλούμε όλους  τους συμπολεμιστές να πράξουν, ότι έκαναν σαράντα δύο χρόνια, το  ιερό χρέος τους με την απόδοση φόρου τιμής στα οστά  και τη μνήμη των πεσόντων Ηρώων συμπολεμιστών μας.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας και οι Συγγενείς των πεσόντων Ηρώων συμπολεμιστών μας, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του, ευχαριστούν  διαχρονικά  όλους τους Δημάρχοντες των δήμων, στους οποίους γεννήθηκαν και με τον ηρωικό τους θάνατο δόξασαν οι πεσόντες για την Πατρίδα συμπολεμιστών μας:

Αγρινίου, Αμαλιάδας, Αταλάντης, Βούλας Βάρης Βάρκιζας, Γόρτυνας, Διδυμοτείχου, Επιδαύρου, Ζαχάρως, Καλαβρύτων, Καρδίτσας, Κεφαλληνίας,  Πλατανιά, Τιρνάβου και Τρικάλων, που θα παραλάβουν οστά για κηδεία και των υπόλοιπων Δήμων, που δε θα παραλάβουν οστά, Αίγινας, Αιγάλεω, Άρτας, Ηρακλείου, Καβάλας, Μαλεβυζίου, Μαρκοπούλου, Πάτρας, Φαιστού, Χαλκιδέων και  Χανίων και τον τ. Υπουργό κ Ιωάννη Λαμπρόπουλο, γιατί με πράξεις και ενέργειες του σε συνεργασία και με το Σύλλογό μας, έπραξαν στο ακέραιο το καθήκον τους, τιμώντας τη μνήμη των πεσόντων Ηρώων συντοπιτών τους με την ανέγερση μνημείων (προτομών σε εμφανή σημεία στον τόπο καταγωγής του, ονομασία οδών-γηπέδων, κοινόχρηστων χώρων κλπ), έτσι:

-κατέστησαν αιώνια τη μνήμη τους

-απέδωσαν τη  μέγιστη δυνατή τιμή και ηθική ικανοποίηση στους συγγενείς, τους φίλους και τους συγχωριανούς τους,

-αναγνώρισαν και δικαίωσαν έμπρακτα τη θυσία τους και τέλος

-συνετέλεσαν στη δημιουργία παραδείγματος μίμησης και εθνικού φρονηματισμού κυρίως για τους νέους της περιοχής τους.

 

« Θα ακολουθήσουν «τα ευχαριστήρια» για τη διαχρονική από το έτος 1974 συμπεριφορά των αρμοδίων φορέων της Πολιτείας  για το ίδιο θέμα στην αμέσως επόμενη επιστολή.

 

Περισσότερες πληροφορίες στον ιδρυτή και εκλεγμένο πρόεδρο του  Πολεμικού Συλλόγου «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74» κ Παναγιώτη Αφάλη τηλέφωνα 210-9241222 και κιν 6934-779656.

Σας ευχαριστούμε πολύ
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά