Ποιοι ένστολοι έχουν απαλλαγή απο τα τέλη ταξινόμησης αυτοκινήτων

 

Του Γιώργου Παλαιτσάκη
Απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης για τα αυτοκίνητα που παραλαμβάνουν τα στελέχη και οι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι οποίοι κρίθηκαν ή κρίνονται ανίκανοι για την ενεργό υπηρεσία, συνεπεία τραύματος ή νοσήματος εν υπηρεσία, έχουν τεθεί σε κατάσταση Πολεμικής Διαθεσιμότητας ή Μόνιμης Διαθεσιμότητας και δεν λαμβάνουν σύνταξη
Η απαλλαγή αυτή ισχύει από τις 27 Ιουλίου 2016 που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο ν. 4407/2016.
Αυτά διευκρινίζονται με εγκύκλιο της Διεύθυνσης Δασμολογικών Θεμάτων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που απεστάλη πρόσφατα σε όλα τα Τελωνεία της χώρας.
Αναλυτικά, με την εγκύκλιο της Διεύθυνσης Δασμολογικών Θεμάτων της Γ.Γ.Δ.Ε. επισημαίνονται τα ακόλουθα:
Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 1 του Ν. 490/1976 απαλλάσσονται, μεταξύ άλλων, από το τέλος ταξινόμησης τα επιβατικά αυτοκίνητα που προορίζονται για τους ανάπηρους πολέμου αξιωματικούς και οπλίτες.
Περαιτέρω με την παράγραφο 3 του ιδίου άρθρου ορίζεται ότι η ανωτέρω απαλλαγή παρέχεται και στους αναπήρους Αξιωματικούς και οπλίτες των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, τους Αξιωματικούς και άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος, καθώς και υπαλλήλους της Τελωνειακής Υπηρεσίας εντεταλμένους στη δίωξη του λαθρεμπορίου, οι οποίοι κρίθηκαν ή κρίνονται ανίκανοι για την ενεργό υπηρεσία, συνεπεία τραύματος ή νοσήματος εν υπηρεσία και ένεκα αυτής και λαμβάνουν σύνταξη για το λόγο αυτό.
Με τις κοινοποιούμενες διατάξεις στο τέλος της παραγράφου 3 του ανωτέρω άρθρου και νόμου συμπληρώνεται νέο εδάφιο, σύμφωνα με το οποίο η ανωτέρω απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης παρέχεται υπό τις αυτές προϋποθέσεις και περιορισμούς και στα Στελέχη και Αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι οποίοι έχουν τεθεί σε κατάσταση Πολεμικής Διαθεσιμότητας ή Μόνιμης Διαθεσιμότητας και δεν λαμβάνουν σύνταξη, για τούτο το λόγο, δε, αποδεικνύουν την κατάστασή τους μέσω αντίστοιχης γνωμάτευσης αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής και αναλυτικού φύλλου μισθοδοσίας.
Οι κοινοποιούμενες διατάξεις ισχύουν από την ημερομηνία δημοσίευσής τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (27-7-2016).

dikaiologitika
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά