Το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματική την κατάργηση της 13ης και14ης σύνταξης



Κεφαλαιώδους σημασίας οι υπ’αριθ. 2287 και 2288/2015 ΟλΣτΕ!
Με δύο πρόσφατες αποφάσεις της Ολομελείας του, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας, κρίνοντας τις περισσότερες ρυθμίσεις του β’ Μνημονίου (ν. 4046/2012 και 4093/2012) ως αντισυνταγματικές, απεφάνθη μεταξύ άλλων και ότι η κατάργηση του Δώρου Χριστουγέννων, του Δώρου Πάσχα και του επιδόματος αδείας, που έγιναν με τον ν. 3845/2010 (άρθρο 3 παρ. 10) και τον ν. 4093/2012 (υποπαρ. ΙΑ.6 περίπτωση 3) είναι αντισυνταγματικές.Έτσι η κυβέρνηση βρίσκεται σήμερα ενώπιον δύο σημαντικών αποφάσεων που βάζουν «ασπίδα προστασίας» στις συντάξεις, αλλά ταυτόχρονα έχουν και τεράστιο οικονομικό κόστος, αφού, σύμφωνα με τις ανωτέρω αποφάσεις, η κυβέρνηση φέρεται να οφείλει σε όλους τους συνταξιούχους της πατρίδας μας (2.660.000 περίπου) τη 13η και 14η συνταξη, για τουλάχιστον 3 χρόνια !!!
Αναμένονται πλέον και οι "αντιδράσεις της δημόσιας διοίκησης (εκτίμησή μας ειναι πως με το νέο ασφαλιστικό-συντaξιοδοτικό που θα κατατεθεί στις αρχες του 2016, θα προσπαθήσουν να καταργήσουν όλες τις συναφείς διατάξεις-νομοθετήματα,που κατέπεσαν στο Στε, αντικαθιστώντας τις με νεες & νεους τρόπους επανυπολογισμου των συνταξεων)
http://eaaspierias.blogspot.gr/
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά