Πάλι ο Καμμένος ΥΕΘΑ τηλεφωνική επικοινωνία είχε με τον Τσίπρα

Παρόλο που οι στρατιωτικοί δεν τον θέλουν και παρόλο που είναι προτελευταίο ή τριτο πριν το τέλος κόμμα πράγμα που δείχνει ότι όντως οι ΑΝΕΛ έπεσαν , πριν λίγο ο Τσίπρας είχε τηλεφωνική συνομιλία με Καμμένο. Όλα δείχνουν πως τελικά κλείνει η συμφωνία και για άλλη μια φορά ο Καμμένος θα βρεθεί ΥΕΘΑ.


Αναγκαίο καλό;

Τον Οκτώβρη ξεκινάνε οι εφαρμογές του μνημονίου πράγμα που σημαίνει περικοπή αμυντικών δαπανών και το μνημόνιο θέλει απολύσεις. Ο κ. Καμμένος είπε οχι στις απολύσεις ΕΠΟΠ.  Περιμένουμε να δουμε τι τελικά θα εφαρμόσει , αν θα κρατήσει το όχι και ποια μέρη του μνημονίου δεν θα πραγματοποιήσει

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ:
Νέο πακέτο μέτρων τον ΟκτώβριοΔεσμεύεται για Συμπληρωματικό προϋπολογισμό ια το 2015 τον Οκτώβριο εφ όσον κριθεί αναγκαίο. Επίσης δεσμεύεται για προϋπολογισμό 2016 και μεσοπρόθεσμο έως το 2019 με μέτρα που θα περιλαμβάνουν:
-  Αύξηση φορολογικού συντελεστή από τους ετήσιου εισοδήματος στα ενοίκια για εισοδήματα κάτω των  12.000 ευρώ στο 15% (από 11%) και φια υψηλότερα εισοδήματα στο 35% (από 33%).
-  Σταδιακή κατάργηση ειδικής φορολόγησης ναυτιλιακού κλάδου.
-  Επέκταση της προσωρινής εισφοράς στην ναυτιλία έως το 2018.
-  Μόνιμη μείωση των αμυντικών δαπανών κατά 100 εκατ ευρώ
-  Περικοπή επιδότησης πετρελαίου θέρμανσης
-  Νέο κύμα αλλαγών στο ασφαλιστικό, μεταρρυθμίσεις του κώδικα φορολογίας εισοδήματος
-  Σταδιακή κατάργηση ειδικού φορολογικού καθεστώτος αγροτών (στο 26% το 2017)
- Φόρο επι των τηλεοπτικών διαφημίσεων
-  Αύξηση φορολογίας στα τυχερά παίγνια
-  Διαγωνισμό συχνοτήτων
-  Πρόσθετα "διαθρωτικά" μέτρα για έσοδα ίσα με 0,75% του ΑΕΠ το 2017 και 0,25% το 2018 για να διασφαλιστεί ο στόχος του 3,5% του ΑΕΠ πρωτογενούς πλεονάσματος.
Ρήτρα λήψης πρόσθετων μέτρων το 2016
"Οι αρχές δεσμεύονται να λάβουν πρόσθετα μέτρα τον Οκτώβριο του 2016 αν κριθούν αναγκαία" αναφέρεται ρητά στο μνημόνιο. Τα εν λόγω μέτρα θα περιλαμβάνουν:
- Αμυντικές δαπάνες
-  Μεταρρύθμιση φόρου εισοδήματος
-  Πάγωμα των υποχρεωτικών δαπανών.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά