Μετέφεραν όπλα για ολόκληρο στρατό



Σε μισό εκατομμύριο σφαίρες και 5.000 καραμπίνες ανέρχεται ο αριθμός των παράνομων όπλων που έκρυβαν τα δύο από τα συνολικά 12 κοντέινερ του φορτηγού πλοίου «Haddad 1», το οποίο έχει αγκυροβολήσει από τα ξημερώματα της Τετάρτης στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Η καταμέτρηση των παράνομων όπλων συνεχίζεται και στα υπόλοιπα κοντέινερ ενώ εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για τον Σύρο καπετάνιο του πλοίου και τα επτά μέλη του πληρώματοςΗ καταμέτρηση του φορτίου συνεχίζεται και στα υπόλοιπα εμπορευματοκιβώτια με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς και αποτελεί μια δύσκολη διαδικασία αφού οι ειδικές δυνάμεις του λιμενικού και οι τελωνειακοί υπάλληλοι προχωρούν στην λεπτομερή καταγραφή του πολεμικού υλικού.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, κατά την εκφόρτωση των δύο πρώτων κοντέινερ, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν παλέτες με κουτιά που περιείχαν συνολικά 491.950 σφαίρες των 9 χιλιοστών, καθώς και περίπου 5.000 όπλα (σ.σ.: καραμπίνες αστυνομικού τύπου), των οποίων η καταμέτρηση ακόμα συνεχίζεται.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες που δημοσίευσε το Λιμενικό Σώμα με τον οπλισμό που βρέθηκε στο πλοίο:

















Η ειδική ομάδα έχει κάνει φύλλο και φτερό το φορτηγό πλοίο με τη σταδιακή αποκάλυψη του φορτίου του να επιβεβαιώνει τις υποψίες για την ύπαρξη οπλισμού-μαμούθ με παραλήπτες ακόμα και τζιχαντιστές. Το πλοίο με σημαία Βολιβίας, είχε προορισμό άλλωστε τη Μισράτα της Λιβύης, πόλη που αποτελεί προπύργιο του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Την ίδια ώρα ολοκληρώνεται η προανάκριση καθώς εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για τον Σύρο καπετάνιο του πλοίου και τα επτά μέλη του πληρώματος (συριακής, αιγυπτιακής και ινδικής υπηκοότητας), ενώ δεν αποκλείεται την Πέμπτη να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Δήλωση υπουργού Ναυτιλίας

Ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Χρήστος Ζώης αναφορικά με το περιστατικό προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Για τη σημερινή νέα επιτυχία εντοπισμού και κατάσχεσης πλοίου μεταφοράς παράνομου φορτίου οπλισμού, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο Λιμενικό Σώμα και στα στελέχη που συμμετείχαν σε αυτή την επιχείρηση.

Οι συντονισμένες προσπάθειες, η αμεσότητα στις επιχειρήσεις, το υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού, η σοβαρότητα στην προετοιμασία και ο συνδυασμός όλων των πληροφοριών, οδήγησαν στο να εντοπισθεί το εν λόγω πλοίο και η μεγάλη ποσότητα όπλων και πυρομαχικών. Η καταμέτρηση όπλων και πυρομαχικών συνεχίζονται και ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε και περισσότερα στοιχεία για αυτή την υπόθεση».











Υπενθυμίζεται ότι, μετά από πληροφορίες -πιθανότατα της ΕΥΠ-, το «Ηaddad 1», το οποίο προερχόταν από το λιμάνι της Αλεξανδρέττας της Τουρκίας και είχε προορισμό τη Λιβύη, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή 20 μίλια νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας από περιπολικό του Λιμενικού Σώματος, με επιβαίνοντες στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών των Λιμενικών Αρχών.

Το φορτηγό πλοίο στα χαρτιά του είχε δηλώσει εμπόρευμα με πλαστικά.

Διαβάστε επίσης:



Με πληροφορίες από Λιμενικό Σώμα, cretapost.gr, creralive.gr
zougla
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά