Άρχισαν τα «Μαγειρέματα» για τις Μεταθέσεις των Στρατιωτικών

Το «μαγείρεμα» πάει σύννεφο, τα τηλέφωνα χτυπούν συνέχεια για να εξυπηρετηθούν τα «δικά μας παιδιά», έρχονται και ευρωεκλογές, τα ποσοστά έχουν πέσει, αυτό δείχνουν οι μυστικές δημοσκοπήσεις, ξέρετε αυτές που δεν είναι «πειραγμένες», οπότε ο αγώνας των εκπροσώπων και των μεσαζόντων διαρκής και επίμονος.

Οι Ε.Δ. δεν θα πρέπει να είναι «Παράγκα» κανενός, αλλά τις τελευταίες δεκαετίες τα... δύο μεγάλα πρώην κόμματα δυστυχώς τις έχουν μετατρέψει σε δικό τους «Μαγαζί γωνία», αυτή είναι η πραγματικότητα. Διαχρονικά μέρος της ευθύνης φέρουν και οι εκάστοτε στρατιωτικές ηγεσίες και ορισμένοι κομματικοποιημένοι απόστρατοι, το λεγόμενο «Παραμάγαζο» του Παπάγου.

Απ’ όσο μαθαίνουμε, τους τελευταίους 2 μήνες παρατηρείται συνωστισμός στα κομματικά γραφεία, από κυρίους και κυρίες που αναζητούν μια «θέση στον ήλιο». Είναι και η οικονομική κρίση που έχει φέρει τα πάνω κάτω στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και η πίεση είναι ακόμη μεγαλύτερη. Η προσπάθεια είναι να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι κατά τον καλύτερο τρόπο, χωρίς να εκτεθεί και η κεντρική υπηρεσία και να δοθούν αφορμές για δυσμενή σχόλια.

Η πραγματικότητα όμως είναι αρκετά χειρότερη. Όντως υπάρχει αρκετά μεγάλος αριθμός στρατιωτικών που βρίσκονται στα όρια της χρεοκοπίας, ότι αυτό συνεπάγεται γι’ αυτούς και για τις οικογένειές τους. Πρέπει και οφείλει η υπηρεσία να λάβει υπόψη της αρκετούς παράγοντες προτού αποφασίσει να μεταθέσει έναν στρατιωτικό (π.χ. οικονομική κατάσταση, άνεργη σύζυγος, άνεργα παιδιά, δάνειο για κύρια κατοικία, ληξιπρόθεσμες δόσεις στην εφορία, παιδιά που σπουδάζουν μακριά από τους γονείς, κτλ). Υπάρχουν ορισμένοι αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά σε βασικές υποχρεώσεις στην οικογένειά τους, οπότε εάν λάβουν και μετάθεση τότε προφανώς οδηγούνται σε πλήρη διάλυση και καταστροφή.

Πιστεύουμε ότι η υπηρεσία θα λάβει υπόψη της όλα τα παραπάνω, προτού εκδώσει τις ετήσιες μεταθέσεις, διότι υπάρχουν και όρια αντοχής στα στελέχη Ε.Δ. που δεν πρέπει να ξεπεραστούν.

Οι μεταθέσεις των Συνταγματαρχών Όπλων βγήκαν σήμερα 29 Απρ. 2014, αλλά στα Σώματα, όπως μαθαίνουμε, ούτε Συμβούλιο Μεταθέσεων δεν έχουν περάσει ακόμη.

Κουράγιο σε όλους, ο δρόμος είναι μακρύς.

(Ε.Σ.)

http://staratalogia.blogspot.gr/2014/04/blog-post_29.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά