Εκλογές 2014 :Τι ισχύει για τις άδειες των δημοσίων και των στρατιωτικών

Συγκεκριμένα το υπουργείο Εσωτερικών με εγκύκλιο του αναφορικά µε την δυνατότητα χορήγησης κανονικών αδειών σε όλο το πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό του δηµόσιου τοµέα, ενόψει των επερχόµενων δηµοτικών εκλογών, περιφερειακών εκλογών και των εκλογών για την ανάδειξη των ελλήνων µελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της ανάγκης διασφάλισης της απρόσκοπτης διεξαγωγής τους, αναφέρει ότι η χορήγηση κάθε είδους κανονικής άδειας στο µόνιµο καθώς και στο προσωπικό µε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των υπηρεσιών καθώς και όλων των εποπτευόµενων φορέων, κατά το χρονικό διάστηµα από την ηµέρα δηµοσίευσης του π.δ. προκήρυξης των ευρωεκλογών έως και 30 Μαΐου 2014, θα πρέπει να πραγµατοποιηθεί µε ευθύνη τόσο των οικείων προϊσταµένων όσο και των προϊσταµένων των υπηρεσιών προσωπικού του κάθε φορέα.
Επισηµαίνεται όμως στην εγκύκλιο ότι αυτό θα πρέπει να γίνει κατά τρόπο που δεν θα αποτρέψει την εύρυθµη και κανονική λειτουργία των δηµόσιων υπηρεσιών, όπως και την άµεση ανταπόκριση τους στην εκλογική διαδικασία, κατά την εν λόγω χρονική περίοδο και κυρίως αφού πρώτα αξιολογήθεί ποιες υπηρεσίες των φορέων είναι απαραίτητο να εργαστούν µε απόλυτη πληρότητα.
Σύμφωνα με τα παραπάνω οι άδειες χορηγούνται με ευθύνη των προισταμένων των αιτούντων κανονικής άδειας και είναι δυνατή η χορήγηση μόνο εφόσον δεν επηρεάζεται η εκλογική διαδικασία.

dikaiologitika
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά