Θέματα Πυροτεχνουργών


1.      Σας γνωρίζεται ότι περιήλθε στην Ένωσή μας, με το κλασικό ταχυδρομείο, ανώνυμη επιστολή, που αφορά στην κατάθεση με αναφορά σχετικού έγγραφου μας από  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη ΒτΕ, σχετικά με τις συνθήκες εργασίας και τους όρους αμοιβής των πυροτεχνουργών του Σώματος Υλικού Πολέμου, το περιεχόμενο της οποίας έχει ως εξής:

                  « Πέρασαν 102 ημέρες από την ημέρα που κατατέθηκε από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη ΒτΕ, υπό μορφή αναφοράς (υπ΄ αριθμ. πρωτ. 3699/4-4-2013), το υπ’ αριθμ. πρωτ. 65/2013 έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που αφορούσε στους πυροτεχνουργούς του Σώματος Υλικού Πολέμου του Στρατού Ξηράς κι ακόμα δεν έχει απαντηθεί, όπως, τουλάχιστον, προκύπτει από  τις απαντήσεις επί αναφορών που αναρτώνται  στην ιστοσελίδα της ΒτΕ..

                 Ως πυροτεχνουργοί του Στρατού Ξηράς, αισθανόμενοι απαξιωμένοι από την Πολιτεία, λυπόμαστε, και αγανακτούμε , διότι για ακόμα μια φορά, ένας άδικος θάνατος συναδέλφου μας , που έπρεπε να γίνει η  αφορμή ώστε να σκύψει το αρμόδιο Υπουργείο  στα προβλήματά μας και να δώσει την πρέπουσα λύση, φαίνεται  ότι τελικά ακολουθείται η «πεπατημένη».

                  Πιστεύουμε ότι η διαδικασία του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες πολίτες, μέσω των ερωτήσεων – αναφορών που κατατίθενται από τους εκπροσώπους τους, να λαμβάνουν απαντήσεις στα θέματα που τους αφορούν αφενός στο χρόνο που ορίζεται και αφετέρου επί της ουσίας από τα αρμόδια Υπουργεία τα οποία οφείλουν να τις αποδίδουν αντικειμενικές, αληθείς και νομικά τεκμηριωμένες.

                 Αντιπαρερχόμενοι του γεγονότος της αναπάντητης, μέχρι και σήμερα, ανωτέρω αναφοράς αναμένουμε και ευελπιστούμε στις απαντήσεις, που το έγγραφό σας πολύ ορθά έθεσε, από το αρμόδιο Υπουργείο.    

                 Το αίμα του συναδέλφου πυροτεχνουργού Ανθυπολοχαγού Κ. Δ. που χύθηκε στο Πεδίο Ασκήσεων «Ψηλού Στάλου» στα Λάβαρα του Νομού Έβρου το Μάρτιο του 2013, φαίνεται ότι στέγνωσε γρήγορα για κάποιους. Δεν στέγνωσε όμως για εμάς, τους συναδέλφους του ».

           2.     Υπενθυμίζεται ότι το σχετικό έγγραφο μας, συντάχθηκε λαμβάνοντας υπόψη  τα δεκάδες τηλεφωνήματα που δεχτήκαμε μετά το τραγικό δυστύχημα που συνέβη στις 13 Μαρ 13 στο Πεδίο Βολής «ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΛΟΣ» του Χ. Λαβάρων Έβρου, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας Ανθυπολοχαγός Πυροτεχνουργός και τραυματίστηκαν άλλοι δυο συνάδελφοί μας, ένας Ταγματάρχης κι ένας ΕΜΘ Επιλοχίας, επίσης Πυροτεχνουργοί, κατά τη διάρκεια εργασιών καταστροφής αχρήστων πυρομαχικών   

 

            3. Παρακαλούμε για την ενημέρωση σας και την κοινοποίηση του παρόντος  αρμοδίως.

 

Για τη Διοικητικό  Συμβούλιο

 

 

                     Ο Πρόεδρος                                                Ο Γεν. Γραμματέας

 

 

              Ρεντζούλας Γεώργιος                                         Μίχας Ηρακλής

            Ανθυπολοχαγός (ΥΠ-Π)                                    Λοχίας ΕΠΟΠ (ΕΜ)
                    6937441520                                                   6937160255
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά