Πολλά λέγονται προεκλογικά που δεν τηρούνται ή ανακαλούνται μετεκλογικά. Δώστε μας ένα λόγο να σας δείξουμε εμπιστοσύνη. Ποτέ δεν είναι αργά.

του Αντισυνταγματάρχη (ΣΔΓ) Ανέστη Τσουκαράκη

Ήδη πέρασαν 8 χρόνια από τότε που πρωτοξεκίνησε η προσπάθεια συλλογικής έκφρασης των στρατιωτικών, ως αναγκαιότητα προβολής των χρονιζόντων προβλημάτων, εξεύρεσης και κατάθεσης δίκαιων και λογικών λύσεων, από τους ίδιους (τους στρατιωτικούς) μακριά από αγκυλώσεις και δεσμεύσεις, και υιοθέτησής τους από μεριάς της Πολιτείας προς ανακούφισή τους.

Παρ΄ όλ΄ αυτά, και μετά την αμετάκλητη απόφαση από το ανώτατο δικαστήριο της Χώρας, τον Άρειο Πάγο (σε ολομέλεια), αναφορικά με τη συλλογική αυτή έκφραση, η Πολιτεία (η Κυβέρνηση και η νομοθετική εξουσία) εξακολουθεί και κρατά αρνητική στάση και παραπέμπει το θέμα στο αδήλωτο μέλλον και τις καλένδες.

Στον αντίποδα, οι στρατιωτικοί δεν μπορούν να ξεχάσουν την απαξίωση, τον εμπαιγμό και την παραπλάνηση που τα τελευταία χρόνια υπέστησαν πολλάκις από διάφορες κατευθύνσεις, μακριά από την πραγματικότητα και την αλήθεια, με αποτέλεσμα να έχουν γίνει πιο σκεπτικοί και πιο αποφασιστικοί στη λήψη των αποφάσεών τους όπου και όποτε αυτό χρειάστηκε ή θα χρειαστεί. Δεν μπορούν να ξεχάσουν ότι δέχθηκαν υποσχέσεις που είτε δεν τηρήθηκαν είτε υλοποιήθηκαν λίγο πριν τη διενέργεια βουλευτικών εκλογών με προφανή σκοπό και επιδίωξη. Δεν μπορούν να ξεχάσουν ότι αμέσως μετά τις εκλογές οι όποιες δοθείσες παροχές επιστράφηκαν, ενδεχομένως και με άλλη μορφή. Ευτυχώς δεν μπορούν να ξεχάσουν πολλά. Όταν σπάσει το γυαλί δύσκολα κολλάει. Το γυαλί μάλλον έσπασε και ως διαφαίνεται δεν θα ξανακολλήσει, τουλάχιστον από τα ίδια πρόσωπα που το έσπασαν. Όσο και να το προσπαθήσουν.

Ο Σ.Υ.Σ.Μ.Ε.Δ. δεν μπορεί να αφήσει απαρατήρητο το γεγονός ότι λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές τα κοινοβουλευτικά κόμματα τον δέχονται και συζητάνε, υιοθετούν τις προτάσεις του, τις οποίες βρίσκουν δίκαιες, εφαρμόσιμες και λογικές, αλλά κατά μαγικό τρόπο αμέσως μετά, και όταν αναλαμβάνουν κυβερνητικές θέσεις, «μην τον είδατε, μην τον απαντήσατε».

Το έτος 2011 ο νυν Πρόεδρος της Κυβέρνησης και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σε απάντηση επιστολής του Σ.Υ.Σ.Μ.Ε.Δ., δέχθηκε την ανταλλαγή απόψεων, η οποία έλαβε χώρα τη 16-3-2011 στη Βουλή των Ελλήνων, με τους Τομεάρχες Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας.

SYNANTHSH-ND-2011

Πλήθος των ερωτημάτων που κατατίθενται καθημερινά από τους βουλευτές όλων των κομμάτων κάνοντας χρήση των εγγράφων του Σ.Υ.Σ.Μ.Ε.Δ. προφανώς γιατί τα αιτήματα είναι δίκαια.

Μα τι γίνεται μετά; Γιατί αυτή η απότομη στροφή με την ανάληψη κυβερνητικών καθηκόντων; Μα τα ίδια πρόσωπα δεν είμαστε; Τα ίδια πρόσωπα δεν είστε που συζητήσαμε προεκλογικά; Τι ακριβώς συμβαίνει; Ποιος σας αλλάζει και για ποιο λόγο; Τι ζητάτε από τους στρατιωτικούς; Γιατί δεν μιλάτε ανοικτά; Δεν χρειάζεται να απαντήσετε. Άλλωστε δεν θα απαντήσετε, γιατί δεν μας εμπιστεύεστε. Εμείς να σας εμπιστευτούμε;

Η μαζική εγγραφή και συσπείρωση των εν ενεργεία συναδέλφων στις Περιφερειακές Ενώσεις τους καταγράφεται ως δείγμα θέλησης των ιδίων να αναλάβουν την ενημέρωσή τους σε όλα τα επίπεδα και θέματα που τους αφορούν και να στραφούν προς άλλες κατευθύνσεις για την εξεύρεση λύσεων. Οι παλιές, πλέον, έχουν φθαρεί και παρά την όποια προσπάθεια ανασυγκρότησης, επανάκαμψης και επαναπροσέγγισης του χαμένου στόχου μάλλον δεν υπάρχει αποτέλεσμα.

Γιατί κάποιοι ανησυχούν; Αυτοί που λένε αλήθειες, αυτοί που μιλάνε ειλικρινά δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και δεν πρέπει να ανησυχούν. Πράξεις αναλλοίωτες στο χρόνο ακολουθούν συμπεράσματα με πόνο.

Νομοθετείστε για τη συλλογική έκφραση εδώ και τώρα. Ποτέ δεν είναι αργά. Όλοι μας προλαβαίνουμε.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά