Δήλωση ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου σχετικά με τις εξελίξεις στην Αίγυπτο‏


«Οι εξελίξεις στην Αίγυπτο προκαλούν μεγάλη ανησυχία, αφού εκτίθεται σε κίνδυνο η δημοκρατική τάξη στη χώρα, ενώ ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος για διάχυση της κρίσεως και στις γειτονικές χώρες, όπου η δημοκρατία κάνει τα πρώτα της βήματα μέσα σε ένα περιβάλλον γενικότερης κοινωνικής και πολιτικής αστάθειας.

 

Η Αίγυπτος δεν πρέπει να εκτραπεί από το δρόμο του εκδημοκρατισμού και η σημερινή κρατική της ηγεσία οφείλει να διασφαλίσει την ομαλή μετάβαση στη δημοκρατία. Το ίδιο και οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, που πρέπει να αναλογισθούν τη μεγάλη ευθύνη που έχουν για να αποφευχθεί ο εμφύλιος σπαραγμός.

 

Τέλος, η Ευρώπη να μείνει συνεπής στην πολιτική στήριξης της δημοκρατίας, συμβάλλοντας με πρωτοβουλίες της στην πολιτική εξομάλυνση και την ξεκάθαρη στήριξη των δημοκρατικών θεσμών.

 

Η ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου διέρχεται μια επώδυνη μετάβαση στη δημοκρατία και η Ελλάδα, ως παράγοντας σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή, αλλά και ως κοιτίδα της δημοκρατίας, με συνέπεια στηρίζει τη δημοκρατική διαδικασία  και τους δημοκρατικούς θεσμούς και στέκεται στο πλευρό του φίλου αιγυπτιακού λαού».
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά