Η επίλυση των εργασιακών διαφορών δεν είναι αποστολή του Στρατού

GRANADA, Ιαν. 17 (AFP) - O Ενιαίος Σύνδεσμος Ισπανών Στρατιωτικών (AUME) αλλά και η πλειοψηφία των Ισπανών Στρατιωτικών, υπενθύμισε την Πέμπτη 17/1, ότι ο Στρατός δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για την επίλυση των εργασιακών διαφορών, όπως συμβαίνει με την εταιρεία Inagra Α.Ε. (υπεύθυνη για τη αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων στην πόλη της Ισπανικής Γρενάδας). Ο Δήμαρχος της Γρενάδας José Torres Hurtado , επιβεβαίωσε την Τρίτη, ότι δεν αποκλείει την προσφυγή για έκκληση στο Στρατό να μαζέψει τα σκουπίδια, εάν η απεργία συνεχιστεί.

Σε δήλωσή του ο AUME θεωρεί «ατυχείς» τις δηλώσεις του Δημάρχου, αλλά και έθεσε υπό αμφισβήτηση τη νομιμότητα του μέτρου αποκομιδής των απορριμμάτων από τον Στρατό. Προσφεύγουν στο Στρατό και ότι, εκτός από τη δυσκολία εξεύρεσης Στρατιωτικού προσωπικού, μέσων και διαδικασιών, παραβιάζεται και το θεμελιώδες δικαίωμα της απεργίας των εργαζομένων στην Inagra, τονίζουν.
«Ο Στρατός δεν είναι για όλες τις δουλειές. Δεν είναι ένα εργαλείο που θα χρησιμοποιείται σε αποστολές για το τίποτα. Η χρησιμοποίησή του για να συλλέξει τα σκουπίδια και να αντικαταστήσει τους εργαζόμενους που απεργούν φαίνεται μια λανθασμένη ιδέα», λένε.

Αν, σε όλες τις απεργίες που γίνονται στέλνονται οι στρατιωτικοί για τη λύση τους, δεν είναι σωστό, ισχυρίζονται. "Απεργούν οι γιατροί θα καλούνται οι στρατιωτικοί γιατροί, θα απεργούν στις μεταφορές στη Μαδρίτη θα στέλνονται οι Στρατιωτικοί, θα απεργούν οι χειριστές αεροσκαφών θα στέλνονται οι στρατιωτικοί πιλότοι, θα απεργούν οι φαρμακοποιοί θα στέλνονται οι στρατιωτικοί φαρμακοποιοί, θα απεργούν οι δικαστές θα αντικαθίστανται από στρατιωτικούς δικαστές , από αστυνομικούς από πυροσβέστες και έτσι, λένε, ότι όλα θα φαίνονται ότι κυλούν ομαλά".

Επιπλέον, ο Δήμαρχος για τον ίδιο λόγο που θέλει να καλέσει το Στρατό, μπορεί να καλέσει τις τοπικές Αστυνομικές αρχές ή τους Πυροσβέστες, «οι οποίοι επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι στρατιωτικοί, που υπογράφεται από Velilla Juan Carlos και που αντιπροσωπεύει τον Ενιαίο Σύνδεσμο Στρατιωτικών στη πόλη της Γρανάδα.... Το κείμενο όπως αναρτήθηκε στη σελίδα του AUME
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά