Βασικά σημεία χαιρετισμού του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου στην τελετή εορτασμού των 68 ετών από την ίδρυση της ΑΣΔΕΝ‏


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, παρέστη στην τελετή για την συμπλήρωση 68 ετών από την ίδρυση της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ), η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Διοίκησης στο στρατόπεδο «ΣΑΚΕΤΑ Β΄», στον Καρέα Αττικής.

 

Στη τελετή παρόντες ήταν: ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης και ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ.

 

Μετά την τελετή, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απηύθυνε χαιρετισμό, τα βασικά σημεία του οποίου έχουν ως εξής:

 

«Βρίσκομαι εδώ ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας για να τιμήσω την γενέθλια ημέρα ενός Ανωτάτου Στρατιωτικού Σχηματισμού, μιας από τις Ανώτατες Στρατιωτικές Διοικήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, που έχει προσφέρει διαχρονικά στην εθνική ασφάλεια της χώρας, την ΑΣΔΕΝ.

 

Είναι μεγάλη η προσφορά της ΑΣΔΕΝ στην κορυφαία υπόθεση της Εθνικής Ασφάλειας της χώρας, από την ώρα που δημιουργήθηκε μέχρι σήμερα.

 

Αξίζει δημόσιος έπαινος σε όσους διαχρονικά υπηρέτησαν υπό τη σκέπη της. Αξίζει φόρος τιμής και είμαστε εδώ για να αποτίσουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής σε αυτούς που έπεσαν, μέσα από τις τάξεις της ΑΣΔΕΝ, μαχόμενοι.

 

Η μισή καρδιά της Ελλάδος χτυπάει στον ηπειρωτικό κορμό της. Η άλλη, όμως, μισή καρδιά της Ελλάδος, του Έθνους μας χτυπάει στα νησιά μας και στις θάλασσές μας.

 

Γνωρίζουν όλοι, εχθροί και φίλοι, γείτονες και μη γείτονες, πως ο ισχυρός θώρακας , η ισχυρή ασπίδα για την εθνική ασφάλεια της χώρας, για την κατοχύρωση της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας, της εδαφικής και εθνικής μας ακεραιότητας, είναι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, με οποιαδήποτε προβλήματα στην οικονομική, στην πολιτική, στην κοινωνική ζωή της χώρας, οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι αφοσιωμένες στην αποστολή που τους έταξε το Έθνος, το Σύνταγμα, η δημοκρατική πολιτεία, ο Ελληνικός Λαός.  Στην υπεράσπιση της εθνικής ασφάλειας της χώρας, αυτού του υπέρτατου αγαθού, χωρίς την κατοχύρωση του οποίου δεν θα μπορούσε σήμερα η Ελλάδα, ο Ελληνικός Λαός να προχωρούμε όλοι μαζί σε αυτή την εθνική προσπάθεια σωτηρίας και ανασυγκρότησης.

 

            Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους υπηρετούν στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Από την Ανώτατη Ηγεσία, τους Επιτελείς, τους Αξιωματικούς, τους Υπαξιωματικούς μέχρι και τον πλέον νέο σε ηλικία απλό στρατεύσιμο, τα παιδιά τα δικά μας, τα παιδιά του Ελληνικού Λαού.

 

Συγχαρητήρια σε όλους, γιατί όλοι δίνουν μια μάχη στην καθημερινότητά τους κάτω από αντίξοες συνθήκες, ξεχνώντας τα καθημερινά τους προβλήματα, που γνωρίζουμε πολύ καλά ως πολιτική ηγεσία ότι έχουν πολλαπλασιαστεί τον τελευταίο καιρό.

 

Και όμως, έχουν αποσυνδέσει όλοι την ανάγκη προσήλωσης στο καθήκον, την επιτέλεση του καθήκοντος και το φέρνουν σε πέρας κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

Θέλω να διαβεβαιώσω όλους όσους υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, ότι η πατρίδα έχει απόλυτη αντίληψη της θυσίας, της αφοσίωσης και της προσφοράς.  Η πατρίδα γνωρίζει ότι όλοι όσοι υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, από την ηγεσία μέχρι τον πλέον νέο σε ηλικία στρατεύσιμο, δικαιούνται πολύ περισσότερα. Και μόλις η χώρα ανακάμψει το καθήκον αυτό της πατρίδας προς τις Ένοπλες Δυνάμεις θα γίνει πραγματικότητα και πράξη.

 

Πρέπει όμως να περάσουμε τα δύσκολα. Και θα τα περάσουμε. Και ξέρετε όλοι, ότι το 2013, τις πρώτες εβδομάδες του οποίου διανύουμε, θα έχει καθοριστική σημασία για αυτό τον αγώνα. Γιατί η χώρα διεξάγει έναν οικονομικό πόλεμο ο οποίος της επιβλήθηκε, έναν πόλεμο με τις αγορές τον οποίο πρέπει να κερδίσουμε. Δεν διεξάγεται αυτός ο πόλεμος με στρατιωτικές επιχειρήσεις, έχει ιδιομορφίες, έχει ιδιαιτερότητες αλλά πρέπει η χώρα να νικήσει και θα νικήσει.

 

Να δώσουμε, λοιπόν, αυτή την καθοριστική ιστορική μάχη το 2013.  Με τη βεβαιότητα, ότι από την επόμενη χρονιά έχοντας κερδίσει το εθνικό στοίχημα η χώρα θα ξεκινήσει να ανακάμπτει.

 

Θέλω να σας ευχηθώ Χρόνια Πολλά για την ημέρα. Θέλω να ευχηθώ, κύριε Διοικητά της ΑΣΔΕΝ, η Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση της οποίας ηγείστε να συνεχίσει να προσφέρει στην πατρίδα.  Να φυλάει τα νησιά μας, τη μισή καρδιά του έθνους και της Ελλάδος.

 

Θέλω να ευχηθώ σε όλους σας προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, να σας καλέσω να αναβαθμίσετε ακόμη περισσότερο τη διακλαδικότητα, την πειθαρχία, τις δομές, την προσήλωση στο καθήκον και να επαναλάβω για μια ακόμη φορά ότι ως πολιτική ηγεσία σας βλέπουμε και σας καμαρώνουμε.

 

Καλή χρονιά, καλή δύναμη, ο Θεός μαζί μας».

 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά