Δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου και της Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ κα Εύης Χριστοφιλοπούλου μετά τη συνάντηση τους‏


 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος δέχτηκε χθες, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αντιπροσωπεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. αποτελούμενη  από την Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπο και Βουλευτή της Περιφέρειας Αττικής κα Εύη Χριστοφιλοπούλου και το μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Βουλευτή Ξάνθης κ. Δημήτρη Σαλτούρο, μετά από πρόσκληση του, προκειμένου να ενημερωθούν για όλα τα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου, μεταξύ των οποίων και για θέματα εξοικονόμησης πόρων και περικοπής δαπανών από τους προϋπολογισμούς του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

 

Μετά το τέλος της συνάντησης τους ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος και η κα Εύη Χριστοφιλοπούλου προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις:

 

ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Θέλω να ευχαριστήσω την αντιπροσωπεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ., που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση που κάναμε προς την ηγεσία του κόμματος να έρθει εδώ και να ενημερωθεί από την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία για όλα τα θέματα που αφορούν τους προϋπολογισμούς του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των Ενόπλων Δυνάμεων και κυρίως για τις δραστικές περικοπές που έχουν γίνει στους συγκεκριμένους προϋπολογισμούς, προκειμένου να μπορέσουν να εξοικονομηθούν οι απαραίτητοι πόροι που χρειάζονται για να πετύχει η μεγάλη προσπάθεια που κάνει η χώρα μας να βγει από τις συμπληγάδες της οικονομικής κρίσης και να σταθεί και πάλι γρήγορα και αποτελεσματικά στα πόδια της.

 

Θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω, την κυρία Χριστοφιλοπούλου, κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Βουλευτή Περιφέρειας Αττικής, τον κύριο Σαλτούρο Βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ξάνθης και μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής και τον επιστημονικό του συνεργάτη.

Η ενημέρωση κάλυψε όλα τα θέματα και βεβαίως εστιάσαμε την προσοχή μας στα θέματα της οικονομίας και των περικοπών.

 

Θα επαναλάβω κάτι που έχω πει. Οι Ένοπλες Δυνάμεις όχι μόνο δεν αρνούνται, αλλά είναι στην πρώτη γραμμή του χρέους προς την πατρίδα, ακόμη και τώρα που έχουμε ειρήνη. Η χώρα όμως, συμμετέχει σε ένα ακήρυχτο οικονομικό πόλεμο από τον οποίο πρέπει να βγει με πορεία νικηφόρα και να σταθεί όρθια.

 

Η συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων, που είναι μέχρι τώρα μεγάλη, θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη υπό μία προϋπόθεση: ότι όλες αυτές οι περικοπές δεν θα θίγουν το αξιόμαχο, την επιχειρησιακή ετοιμότητα και θα κρατάνε πάντοτε ψηλά την αποτρεπτική ικανότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Με αυτές τις σκέψεις ευχαριστούμε την αντιπροσωπεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την πολύ χρήσιμη και αποδοτική συνεργασία και θέλω να τονίσω ότι είμαστε στη διάθεση όλων, προκειμένου να μπορέσει κανείς να έχει εικόνα για το πόσο βαθιά έχουν προχωρήσει αυτές οι περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις, πάντοτε με την προσπάθεια, την οποία έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα, ώστε να μην θίξουμε στο παραμικρό την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

 

ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Θέλουμε και από την δική μας την πλευρά να ευχαριστήσουμε θερμά τον Υπουργό και τους Υφυπουργούς και τη στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας για την ενδελεχή ενημέρωση που είχαμε.

 

Η συζήτηση ήταν ουσιαστική, αφορούσε αυτό που είπε ήδη ο Υπουργός, το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, την επιχειρησιακή ετοιμότητα της χώρας σε ότι αφορά την δική της ασφάλεια και την ασφάλεια των πολιτών, Ελλήνων και άλλων πολιτών, που ζουν νόμιμα στη χώρα.

 

Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου, που ένα έργο συνεχίζεται στις Ένοπλες Δυνάμεις και αφορά τον εξορθολογισμό. Τον εξορθολογισμό των δαπανών έτσι ώστε με αξιοπρέπεια και κυρίως με ετοιμότητα επιχειρησιακή να μπορούν οι Ένοπλες Δυνάμεις να εξοικονομήσουν. Εδώ και δυόμισι χρόνια γίνεται αυτό.

 

Ο προϋπολογισμός - όπως ενημερώθηκα - έχει περικοπεί από το 2010 και μετά πάρα πολύ δραστικά. Από τα 6,5 δισ. στα 3,5 δισ. Αυτό είναι μια πολύ σημαντική συνεισφορά των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Χαίρομαι ιδιαίτερα που και με τη σημερινή ηγεσία στην Κυβέρνηση συνεργασίας ο Υπουργός και οι Υφυπουργοί συνεχίζουν τις προτάσεις της ηγεσίας, οι οποίες είναι εκείνες οι προτάσεις περικοπών, που αφορούν πραγματικά και την άλλη διάταξη, τις αναδιοργανώσεις που υπάρχουν μέσα στο στράτευμα και λειτουργικά κόστη, τέτοια όμως που δεν θίγουν το αξιόμαχο.

 

Αυτή η πρόταση που μας παρουσιάστηκε, θεωρώ ότι είναι μια πρόταση, η οποία είναι καθ΄ όλα τεκμηριωμένη και μπορεί να γίνει αποδεκτή και από τους εταίρους μας και από τους εκπροσώπους των πιστωτών μας.

 

Θεωρώ επίσης, ότι το νομοθετικό έργο που έχει παραχθεί τα χρόνια που πέρασαν στο Υπουργείο Άμυνας, είναι ένα σημαντικό έργο και χαίρομαι ιδιαίτερα που οι τομές που πρέπει να γίνουν στο μέλλον και η εφαρμογή αυτού του νομοθετικού έργου μπορούν να συζητηθούν σε επόμενες συναντήσεις,  κύριε Υπουργέ.

 

Θεωρούμε ότι η συνεργασία αυτή μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση - και της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Άμυνας - μπορεί να συνεισφέρει, έτσι ώστε με την κρίση που περνάμε, με τις δυσκολίες που περνάμε να μπορέσουμε να γυρίσουμε σελίδα και αυτή η κρίση να αποτελέσει για τη χώρα και για τις Ένοπλες Δυνάμεις μια ευκαιρία μιας νέας σελίδας για το στράτευμα.

 

Ευχαριστούμε πολύ.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά