ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ‏


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

   Τη 18η Σεπτεμβρίου 2012 οι φορείς: Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΣΜΕΔ), Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής (ΕΣΠΕΑ), Σύλλογος Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΑ/ΣΜΥΝ), Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αποφοίτων Σχολών Υπαξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού (ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ), Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ), Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών (ΑΚιΣ) και Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ), μετά από σύσκεψη, αποφάσισαν ομόφωνα την εκδήλωση μιας νέας, πιο μαζικής, ενωτικής και πιο δυναμικής κινητοποίησης εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικών, σε τόπο και χρόνο που θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας.

   Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικού Ναυτικού (ΕΑΑΝ) και αντιπροσωπείες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ) και Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (ΕΑΠΣ), οι οποίοι δήλωσαν τη συμπαράστασή τους.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Στην Αθήνα σήμερα τη 12η Σεπτεμβρίου 2012, οι φορείς ………. που εκ-προσωπούμε τους εν ενεργεία και εν αποστρατεία Έλληνες στρατιωτικούς συγκεντρωθήκαμε όλοι μαζί, να διαδηλώσουμε μαζικά και ενωτικά, την ορ-γή μας και την αταλάντευτη απόφασή μας, να διεκδικήσουμε την υλοποίη-ση των δίκαιων αιτημάτων μας . Η απάνθρωπη πολιτική της  τρικομματικής κυβέρνησης, η περιφρόνηση των κοινωνικών αναγκών μας, η απαξίωση της κοινωνικής προσφοράς μας και ο εμπαιγμός της νοημοσύνης μας, μας ενώνει σε ένα αγώνα μέχρι τη νίκη. Σε ένα αγώνα, μαζί με τον Ελληνικό Λλαό, ενάντια στις καταστροφικές προσταγές των δανειστών μας που εφαρμόζονται από τις τελευταίες κυβερνήσεις και καταπατούν βάναυσα το Ελληνικό Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους και εφαρμόζονται από την συγκυβέρνηση.

Είμαστε ανυποχώρητα αντίθετοι

Στην διακύβευση της Εθνικής μας Κυριαρχίας, στο ραγιαδισμό που καλλι-εργείται και στο ξεπούλημα της Πατρίδας μας.

Στη με οποιοδήποτε τρόπο παραχώρηση συνταγματικών και κυριαρχικών δικαιωμάτων της Χώρας μας,  στους εκπροσώπους των μεγάλων οικονο-μικών και γεωπολιτικών συμφερόντων.

Στην απομόνωση μας ως κλαδική επαγγελματική διάσπαση ομάδα, δηλώ-νοντας την αλληλεγγύη μας στο σύνολο των Ελλήνων εργαζομένων . 

Στον εμπαιγμό, στη καλλιέργεια φόβου, απάθειας και υποταγής που η συγκυβέρνηση επιδιώκει.

Στο γκρέμισμα των ονείρων ολόκληρου του Λαού μας για ένα αύριο αντάξιο της προσφοράς μαςτου, στην υποθήκευση του μέλλοντος των παιδιών μας, στην πλήρη οικονομική αφαίμαξη και κοινωνική εξόντωσή μας. 

Λέμε ΟΧΙ:

Στην περαιτέρω συρρίκνωση των αποδοχών του στρατιωτικού προσωπι-κού εν ενεργεία και αποστρατεία, που είναι ήδη δυσβάσταχτη .

Στην περαιτέρω περικοπή των συντάξεων ανεξάρτητα από την μεθόδευση με την (θεσμοθέτηση πλαφόν, αλλά την επαναφορά τους στα προ κρίσης επίπεδα.κατάργηση του 13ου και 14ου, μισθού και σύνταξης, φορολόγηση, ειδικές εισφορές αλληλεγγύης, κρατήσεις πλαφόν στις συντάξεις κλπ) που μειώνουν το εισόδημα μας σε ποσοστά άνω του 50% .

Στην κατάργηση του 13ου και 14ου, μισθού και σύνταξης

Στην αναδρομική φορολόγησης του εφάπαξ,  και τη μείωση του βοηθήμα-τος  Επαγγελματικής αυτοτέλειας

Στην μείωση, αναστολή ή κατάργηση των επιδομάτων μαςπου χορηγηθη-καν ως ελάχιστη ανταπόδοση του προσφερόμενου από τους στρατιωτικο-ύς έργου και τις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας τους (υπερωρίες, επικινδυ-νότητα). 

Στο ξεπούλημα των στρατιωτικών εκμεταλλεύσεων που δίνουν έσοδα στα Μετοχικά   Ταμεία.

Στο πάγωμα και κατάργηση των μισθολογικών κλιμακίων - μισθολογικής προαγωγής των στελεχών

ΣΣτις απλήρωτες υπερωρίες των εν ενεργεία στρατιωτικών και την αδια-φορία της πολιτείας στα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζειουν καθημε-ρινά καθημερινά τα εν ενεργεία στελέχη (μεταθέσεις, οικογενειακά, στεγασ-τικό, επικινδυνότητα, οδοιπορικά, κ.ά.)

Στη περαιτέρω μείωση των χορηγούμενων μερισμάτων  απ’ τα  Μετοχικά Ταμεία και το ξεπούλημα των στρατιωτικών εκμεταλλεύσεων που τους δί-νουν έσοδα. .

Στην οικονομική ασφυξία και διάλυση των Μετοχικών μας Ταμείων, τα οποία, είναι πλέον σε σημείο κατάρρευσης, ενώ μεθοδεύεται ταυτόχρονα η υφαρπαγή της περιουσίας τους.

Στο κούρεμα – κλοπή  (PSI) των αποθεματικών των Μετοχικών μας Ταμεί-ων και άλλων περιουσιακών στοιχείων των  στρατιωτικών.  

Στο πάγωμα και κατάργηση της μισθολογικής προαγωγής των στρατιωτι-κών.

Στους νόμους που άδικα, παράνομα και ανήθικα, απαγορεύουν στους εν αποστρατεία στρατιωτικούς να εργάζονται.

Στις άδικες και αυθαίρετες, νομοθετικές ρυθμίσεις  (κάθετες και οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων, ειδικές εισφορές αλληλεγγύης, κρατήσε-ις κλπ) που μειώνουν το εισόδημα μας σε ποσοστά άνω του 50%.

Στη συνεχή υποβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών και την παροχή υπη-ρεσιών υγείας, σστους αποστράτους ε μας και τις οικογένειές ματους. Η κυβέρνηση, υπονομεύει την λειτουργία των νοσοκομείων ΝΙΜΤΣ και ΝΝΑ, υπέρ των οποίων καταβάλλουμε επί 60 χρόνια επιπρόσθετες κρατήσεις, ενώ η περιουσία που έχει δημιουργηθεί από αυτές αντιμετωπίζεται ως «σχολάζουσα» υπέρ αγνώστων σκοπιμοτήτων.

Στην περαιτέρω επιμήκυνση του ήδη μεσαιωνικού εργασιακού μας βίου.

Στο κούρεμα – κλοπή  (PSI) των αποθεματικών των Μετοχικών μας Ταμεί-ων και άλλων περιουσιακών στοιχείων των  στρατιωτικών.

Απαιτούμε

Σεβασμό, δηλώνοντας ότι διεκδικούμε μαχητικά  και δεν επαιτούμε αυτά που δικαιούμαστε, αυτά που μας ανήκουν.

Την άμεση αναγνώριση των ιδιαιτέρων και μοναδικών χαρακτηριστικών, συνθηκών εργασίας και υπόστασής μας, τερματίζοντας την κοινωνική α-παξίωση και οικονομική εξαθλίωσή μας.

Την άμεση διακοπή κάθε πρόθεσης επιβολής εξοντωτικών περικοπών και περαιτέρω μείωσης μισθών και συντάξεων. 

Την άμεση άρση των περιορισμών καταβολής σύνταξης, για όσους θέλουν και μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα για εργασία, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Την άμεση ανάληψη πρωτοβουλίας για πλήρη οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο, όπου υπάρχουν ενδείξεις, στοιχεία και καταγγελίες.

Την άμεση ανάληψη ενεργειών για τη διάσωση, εξυγίανση και ανάπτυξη των Μετοχικών μας Ταμείων.

Τη θεσμοθέτηση συγκεκριμένου ανταποδοτικού οφέλους, έναντι των κρα-τήσεων μας υπέρ ΝΙΜΤΣ και ΝΝΑ και την επαναβεβαίωση της  αναγνώριση των δικαιωμάτων μας επί της περιουσίας που έχει δημιουργηθεί από αυτές.

Να δοθούν εξηγήσεις για το που έχουν πάει οι κρατήσεις της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, καθώς και οι κρατήσεις σύνταξης και υγειονο-μικής περίθαλψης.

Την μη υλοποίηση των  εξαγγελιών , που σύμφωνα με κατευθυνόμενες δι-αρροές, θα στοχεύουν για μία ακόμα φορά στη συρρίκνωση των μισθών, συντάξεων και μερισμάτων μας.

 

 

Δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι:

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΘΕΙΣ, ΣΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝ-ΤΑΙ! ΑΛΛΑ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠ’ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΥΠΟΚΥΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ  ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙ-ΟΔΗΠΟΤΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ Ή ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠ’ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΑΣ.  Ο ΚΟΙΝΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ. ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΤΑΘΕΙ, ΕΝΩΜΕΝΟΣ  ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗ, ΜΕ  ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΖΕΙ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΙΑ Η ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ  ΚΑΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΥΛΩΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΠΟΥ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
 

 

 

 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά