ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ???

ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ..ΜΕ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ. ΔΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ZOUGLA....

Τα ψέματα τελείωσαν και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, συναντάται στις 17.00 σήμερα το απόγευμα με την τρόικα, προκειμένου να καταλήξουν στην τελική μορφή των μέτρων, τα οποία θα παρουσιαστούν την Πέμπτη το απόγευμα στη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες διαρροές από το Υπουργείο Οικονομικών, τα μέτρα μπορούν να συμπυκνωθούν σε 10 ενότητες. Αυτές είναι:

1) αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67
2) περικοπές σε συντάξεις (από 700 ευρώ και πάνω)
3) περικοπή μέρους συντάξεων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ)
4) περικοπές στα ειδικά μισθολόγια
5) βαθύ «μαχαίρι» με ενιαίο μισθολόγιο στις ΔΕΚΟ
6) άμεση απομάκρυνση 30.000 δημοσίων υπαλλήλων ανεξαρτήτως μεθόδου
7) ολοκληρωτική κατάργηση 13ου - 14ου μισθού στο Δημόσιο
8) δρακόντειες περικοπές στη φαρμακευτική δαπάνη και στη λειτουργία των νοσοκομείων
9) αύξηση αριθμού των ενσήμων για κατώτατη σύνταξη
10) «μαχαίρι» στα αναπηρικά επιδόματα.

Προθεσμία μέχρι την Κυριακή

Η κυβέρνηση έχει προθεσμία μέχρι την Κυριακή για να κλείσει το πακέτο των νέων μέτρων, σύμφωνα με όσα διεμήνυσε η τρόικα στην κυβέρνηση.

Τα δεδομένα αυτά ανέλυσε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών στους εκπροσώπους των κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, με τους οποίους συναντήθηκε αργά το βράδυ.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των κομμάτων, «αγκάθια» παραμένουν οι περικοπές ύψους 750 εκατ. ευρώ σε λειτουργικές δαπάνες του Δημοσίου, αλλά και μεγάλο κομμάτι περικοπών στην Υγεία και την Άμυνα.

Οι πολιτικοί αρχηγοί θα συναντηθούν εκ νέου την Πέμπτη το απόγευμα, λίγο πριν από την αναχώρηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, για τη Ρώμη, όπου πρόκειται να συναντηθεί την Παρασκευή με τον Ιταλό τεχνοκράτη πρωθυπουργό, Μάριο Μόντι. Το Σάββατο θα έχει συνάντηση με τον Πάπα Βενέδικτο ΧVI. Ο κ. Σαμαράς θα επιστρέψει στην Αθήνα το απόγευμα του Σαββάτου.

Λόγω της αναχώρησης του πρωθυπουργού για τη Ρώμη, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί θα συναντηθούν και την Κυριακή, προκειμένου να «κλειδώσει» οριστικά το πακέτο των νέων μέτρων. Ο κ. Σαμαράς, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα τη Δευτέρα θα εξαγγείλει διάγγελμα στον ελληνικό λαό, θέλει έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας να συζητηθεί και στη Βουλή το νομοσχέδιο, πιθανότατα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, και στόχος είναι να ψηφισθεί το αργότερο στις 27-28 Σεπτεμβρίου.

zougla.gr
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά