
#ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση λέει ο σοφός λαός. Έτσι, μετά την αποκάλυψη ότι η Νέα Δημοκρατία τοποθέτησε υπαξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού, ως Συντονίστρια της Γραμματείας για ζητήματα που σχετίζονται με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σειρά ήρθε να πάρει και τρίτος στρατιωτικός που σχετίζεται άμεσα με το κυβερνών κόμμα.
Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση με τις συγκεκριμένες «πρωτοβουλίες» κινείται στο όριο των προβλέψεων που έχει το Σύνταγμα περί ουδετερότητας στο στράτευμα, καθώς σύμφωνα με το άρθρο 29 παρ. 3 του Συντάγματος, απαγορεύεται ρητά κάθε μορφής κομματική εκδήλωση σε όσους υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Παράλληλα, απαγορεύεται «κάθε πολιτική δραστηριότητα για όσους υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις», κάτι που όπως θα δούμε στη συνέχεια δεν φαίνεται να επηρεάζει και πολύ την κυβέρνηση.
Ύστερα λοιπόν από την αποκάλυψη ότι υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, τοποθετήθηκε ως Συντονίστρια της Γραμματείας για ζητήματα που σχετίζονται με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την ανοιχτή σχέση κατώτερου αξιωματικού με τη ΝΔ, καθώς εμφανίζεται σε κομματικές περιοδείες, αλλά και εκδηλώσεις στήριξης, σειρά ήρθε να πάρει και τρίτος στρατιωτικός.

Επιβεβαιώνεται δηλαδή, αυτό που είχαμε τονίσει και σε προηγούμενο άρθρο, ότι τα περιστατικά κομματικοποίησης του στρατεύματος είναι πολλά παραπάνω απ’ όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
Όπως αναφέρει το armyvoice.gr, ο Χρήστος Φράντζης, εν ενεργεία στρατιωτικός, κατέχει θεσμική θέση στη ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Παλλήνης ως Αντιπρόεδρος Β’ και Υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως ο ίδιος φανερώνει δημόσια μέσω του προφίλ του στο Facebook.

Πρόκειται για ένα ακόμα καταγεγραμμένο στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων που εμπλέκεται σε επίσημη κομματική δραστηριότητα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας προκαλώντας πολλά ερωτήματα σχετικά με τη δράση (;) οργανωμένου κομματικού μηχανισμός εντός του στρατεύματος.
Η τελευταία περίπτωση μάλιστα έχει ένα ακόμη στοιχείο άξιο αναφοράς. Την επαναλαμβανόμενη και στενή σχέση του κ. Φραντζή με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια.


Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο, ότι όταν ένας στρατιωτικός προβάλλει δημόσια στενή σχέση με τον πολιτικό του προϊστάμενο και ταυτόχρονα κατέχει κομματική θέση, δημιουργείται ένα μείγμα κομματικής αυθαιρεσίας, καθώς και θεσμικής ασυλίας.
Αποτέλεσμα λοιπόν όλων των παραπάνω είναι να προκύπτει το εξής ερώτημα. Πόσο αντικειμενική και μη μεροληπτική μπορεί να είναι η πολιτική ηγεσία του τόπου όταν αναπτύσσει τόσο στενές σχέσεις με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων;
Και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του…
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου