Μεγάλη η συμμετοχή στην ημερίδα της ΠΟΜΕΝΣ. Όλα όσα ειπώθηκαν και έγιναν




Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα Βυζάντιο της ΛΑΕΔ πραγματοποιήθηκε χθές η πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα ¨Συνδικαλισμός στι ΕΔ- Παρούσα κατάσταση και προοπτικές¨ που διοργάνωσε η ΠΟΜΕΝΣ.

Στρατιωτικοί από όλα τα σώματα των ΕΔ, εν ενεργεία και απόστρατοι, συμμετείχαν και ενημερώθηκαν για αρκετά θέματα.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες όπως του κ. Ευαγγελάτου και κ. Βερβεσού  - Νομικών συμβούλων της ΠΟΜΕΝΣ, του Δημητρη Ρώτα - Προέδρου ΠΟΜΕΝΣ αλλά και της κ. Μαρκουλλίδου - Πρόεδρος Συνδέσμου Υπαξιωματικών Κυπριακού Στρατού.

Το παρόν έδωσαν ο πολιτικός κόσμος από όλα τα κόμματα αλλάκαι Πρόεδροι Συνδικαλιστικών ενώσεων ΣΑ.
Εκεί και ο Β. Κικίλιας, Άδωνις Γεωργιάδης,  ο Περιφερειάρχης κ. Μπακογιάννης, ο κ. Κατσίκης από τους ΑΝΕΛ , εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πολλοί άλλοι.

Έκπληξη η απουσία του Υπουργού Πάνου Καμμένου , έστειλε όμως γραπτό χαιρετισμό.


Οι νομικοί σύμβουλοι ανέλυσαν  το νομικό πλαίσιο με βάση το οποίο κινείται ο συνδικαλισμός στις ΕΔ , όπως είπαν η ομοσπονδία είναι η φωνή του στρατιωτικού, εκείνη που θα μεταφέρει στα πολιτικά πρόσωπα αλλά και ότι είναι ειδικού τύπου συνδικαλισμός

Θα πρέπει να πείσετε ότι δεν είστε για εσάς αλλά για τους συναδέλφους σας

είπε ο κ. Βερβεσός

Η κ. Μαρκουλλίδου είπε ότι εδώ και 10 χρόνια είναι στο χώρου του συνδικαλισμού 2 σύνδεσμοι στην Κύπρο που δημιουργήθηκαν επειδή το κράτος δεν είχε μεριμνήσει για τα δικαιώματα τους.
Επίσης είπε ότι το 2017 κατατέθηκαν στην Κυπριακή Βουλή μια σειρά νομοσχεδίων με ευεργετικά μέτρα για τους στρατιωτικούς.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ ανέφερε ότι η ΠΟΜΕΝΣ είναι η μοναδική νόμιμη ομοσπονδία.

Ο κ Κατσίκης των ΑΝΕΛ είπε Οκτώβριο θα πληρωθουν τα αναδρομικά.

Τέλος ο Πρόεδρος Δημήτρης Ρώτας είπε ότι θα φέρουμε τις υποχρεώσεις εις πέρας, είμαστε πάνω από όλα στρατιωτικοί, κανένας συνάδελφος δε θα μείνει μόνος.



Δεν θα προδώσουμε τις προσδοκίες των συναδέλφων.

Εδώ να αναφέρουμε και την συνέντευξη που παραχώρησε ο Πρόεδρος κ. Ρώτας όπου είπε φτάνει προς το τέλος η διένεξη ΠΟΕΣ ΠΟΜΕΝΣ και αναμένεται η τελική απόφαση που δικαιώνει την ΠΟΜΕΝΣ.

Τα πηγαδάκια είχαν πάρει φωτιά στους διαδρόμους τα περισσότερα αναφέρονταν στις τοπικές προκλήσεις προβλήματα που αναφέρουν τα μέλη στις Ενώσεις με σκοπό την επίλυση τους, κάθε τόπος με διαφορετικά αλλά και ίδια προβλήματα στο χώρο εργασίας

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί, η συνέντευξη του κ. Ρώτα αλλά και δηλώσεις των Προέδρων Θεσσαλονίκης και Ρόδου







ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΜΕΝΣ

Τα Στρατιωτικά θέματα μετέδωσαν live την ημερίδα:


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά