Διαβάσαμε χθες σε γνωστή «στρατιωτική» ιστοσελίδα ότι ο νέος ΑΝΥΕΘΑ κ. Δημήτρης Βίτσας δήλωσε πως «το δεύτερο νομοσχέδιο που θα καταθέσει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ θα έχει να κάνει με την ρύθμιση θεμάτων λειτουργίας των Ενώσεων Στρατιωτικών».
Κατ’αρχάς, χαιρόμαστε σαν Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μακεδονίας αν τελικά γίνει κάτι τέτοιο και παρά τις επιφυλάξεις που έχουμε ως προς την «είδηση», ευχόμαστε να είναι αληθινή και να υλοποιηθεί η «δέσμευση» του κ. Βίτσα. Βέβαια απορίας άξιο είναι πως η συγκεκριμένη «είδηση» και η συγκεκριμένη εξαγγελία δεν μεταδόθηκε από ΚΑΝΕΝΑ άλλο Μ.Μ.Ε. αλλά ούτε υπήρχε η αναφορά σε αυτή οπουδήποτε αλλού. Μάλιστα σε επικοινωνία που ήρθαμε με κάποιους δημοσιογράφους και του στρατιωτικού ρεπορτάζ, δήλωσαν και αυτοί με τη σειρά τους άγνοια για τη συγκεκριμένη δήλωση του ΑΝΥΕΘΑ.
Βέβαια δεν θα σταθούμε περισσότερο στην ορθότητα της «είδησης» αλλά σε κάποιο κομμάτι της που ανέφερε τα εξής: Ο κ.Βίτσας δήλωσε πως θα δώσει λύση στο θέμα των Ενώσεων, όχι μόνο γιατί ήταν προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά κυρίως επειδή η έλλειψη σχετικής νομοθεσίας αφήνει “ανοιχτό γήπεδο” για “κομματική εισβολή” στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Υπάρχει όμως «κομματική εισβολή» στις Ενώσεις;;; Αυτό που «φωνάζουμε» κάποιοι από εμάς εδώ και πολύ καιρό… ισχύει τελικά;;;
Για να δούμε σε βίντεο ποια είναι η γνώμη του Ανέστη Τσουκαράκη, γνωστού στρατιωτικού αρχι-μεγαλό-συνδικαλιστή που σήμερα υπηρετεί (σύμφωνα με δήλωση του ίδιου του Π.Καμμένου) στο γραφείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και από εκείνη την καρέκλα «υπερασπίζεται» πια τα δίκαια των συναδέλφων;

http://espekm.gr/home/?p=8833