Δώδεκα επιβάτες έχει σώσει μέχρι στιγμής το Super Puma της Πολεμική Αεροπορίας

Δώδεκα επιβάτες, 10 Έλληνες και δύο Ουκρανούς  έχει διασώσει μέχρι στιγμής το Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας. Με αντίξοες καιρικές συνθήκες αν και λίγο καλύτερες απ΄αυτές που επικρατούσαν το πρωί, το πληρωμα του Super Puma με δύο αποστολές μετέφερε τους 12 επιβάτες σε παραπλέοντα πλοία.

Το Super Puma πετά προς το Λέτσε της Ιταλίας για ανεφοδιασμό και θα επιστρέψει για να συνεχίσει τις επιχειρήσεις. Στις οποίες εντάσσονται και τα άλλα τρία ελικόπτερα ,ένα Super Puma και δύο Sea Hawk . Τα τρία αυτά ελικόπτερα απογειώθηκαν από την Κέρκυρα με εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες και χρειάστηκε να κινηθούν “περιμετρικά” για να την αποφύγουν και να κατευθυνθούν στο σημείο όπου φλέγεται το Norman Atlantic.

Το σκοτάδι που ήδη έχει πέσει στην περιοχή δεν θα αποτελέσει εμπόδιο για τα πληρώματα των ελικοπτέρων που έχουν εκπαιδευτεί πολύ καλά κι έχουν εμπειρίες από νυχτερινές πτήσεις. Πρόβλημα θα υπάρξει μόνο αν ο καιρός επιδεινωθεί και οι άνεμοι αρχίσουν να πνέουν με ένταση 10 και 11 μποφόρ όπως το πρωί.

Στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων στο ΥΠΕΘΑ από τα ξημερώματα επικρατεί αναβρασμός. Η γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης συνάντησε και συναντά πολλές δυσκολίες και απρόοπτα. Οι διασωθέντες μέχρι πριν από λίγο είχαν φθάσει τους 140. Υπάρχουν ακόμη πολλοί μέχρι να φθάσουμε στους 478.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά