"ΓΛΑΣΤΡΕΣ" ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΜΜΕ ΟΙ ΔΕΝΔΙΑΣ-ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ

Τραγωδία και νεκρός λίγο πριν τη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο Δημοκρατίας-καθυστέρησε η απογείωση των Super Puma


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ
Σύμφωνα με την Corriere Della Sera υπάρχει ήδη ο πρώτος νεκρός!
O Θεός δεν είχε χρόνο με τα τόσα ανοιχτά μέτωπα στο πλανήτη κι έτσι οι 411 επιβάτες και τα 55 μέλη του πληρώματος του πλοίου Norman Atlantic που έχει παραδοθεί στις φλόγες ανοιχτά της Κέρκυρας, εγακατέλειψαν τις τύχες τους στον Νίκο Δένδια και τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, οι οποίοι δίνουν συνεντεύξεις και φωτογραφίζονται εν μέσω τραγωδίας, από νωρίς το πρωί. Σε περίπτωση που η περιπέτεια του πλοίου εξελιχθεί σε τραγωδία οι κ.κ Δένδιας και Βαρβιτσιώτης-οι οποίοι εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον Σαμαρά-δεν θα έχουν τόπο να σταθούν. Οι δύο "αρμόδιοι" υπουργοί ξόδεψαν χωρίς αιδώ πολύτιμο χρόνο στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα ενώ ο Βαρβιτσιώτης επέτρεπε να τον φωτογραφίζουν την ώρα που υποτίθεται ότι έδινε οδηγίες στους αξιωματικούς.
O δημοσιογράφος Αγγελος Μόσχοβας επιβάτης του πλοίου Cruise Europa που έχει σπεύσει σε βοήθεια του πλοίου που φλέγεται περιγράφει σκηνές ενός πλοίου που "λιώνει" από τις φλόγες.
Την ίδια ώρα οι αρμόδιοι υπουργοί Δένδιας και Βαρβιτσιώτης ως άλλες "Αλίκες Βουγιουκλάκη" έχουν πάρει σβάρνα τα ΜΜΕ και κάνουν παπαροδηλώσεις.
Μάλιστα το ανέκδοτο που κυκλοφορεί θέλει πλοία του πολεμικού μας Ναυτικού να αναχωρούν αργά το απόγευμα (!) από την Σαλαμίνα με προορισμό το φλεγόμενο πλοίο. Δηλαδή θα φθάσουν μέσα στο μαύρο σκοτάδι. Στο μεταξύ και τα ελικόπτερα Super Puma άργησαν να πάρουν εντολή για να αρχίσουν την επιχείρηση διάσωσης με αποτέλεσμα να έχει πέσει το σκοτάδι και η διάσωση να μετατρέπεται σε θρίλερ.
Για τέτοιο συντονισμό μιλάμε. Μάλιστα ο Δένδιας είναι και δελφίνος ενώ ο Βαρβιτσιώτης με φόρα από τα ρεπορτάζ του Σρόιτερ στον Alpha που τον παρουσίαζαν σαν ατρόμητο θαλασσόλυκο δίνει οδηγίες με τις κάμερες παρούσες.
«Καιγόμαστε και βυθιζόμαστε δεν μπορεί να μας σώσει κανένας, ψέματα λένε όλοι», είπε στην πρωινή εκπομπή του Mega o κ. Νίκος Παπαθεοδοσίου ο οποίος για τη φωτιά πρόσθεσε: Επεκτείνεται η φωτιά και ο αέρας είναι δυνατός και δεν μπορεί να μας σώσει κανένας». Οσον αφορά για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν ο ο κ. Παπαθεοδοσίου τόνισε «Χαλάζι, βροχή, παγωμένος αέρας».





VIDEO-ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΕΠΙΒΑΤΗ από realmedialive



VIDEO-ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΕΠΙΒΑΤΗ από realmedialive



-ΦΙΛΕ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ!

Εκτεθειμένοι στον καπνό, τη βροχή και τον παγωμένο αέρα, επιβάτες του Norman Atlantic που πλέει ακυβέρνητο λόγω πυρκαγιάς περιγράφουν τις δραματικές στιγμές που βιώνουν.

Λίγο πριν από τις 3 το απόγευμα, η επιχείρηση αερομεταφοράς των 478 επιβαινόντων βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, ενώ η φωτιά στο πλοίο είχε τεθεί υπό έλεγχο.  Ιταλικά ελικόπτερα προσπαθούν να περισυλλέξουν τα περίπου 150 άτομα που βρίσκονται σε σωσίβιο λέμβο και τους υπόλοιπους επιβάτες από το κατάστρωμα του ακυβέρνητου πλοίου.
  «Είμαστε έξω στο κατάστρωμα, έχουμε ξεπαγιάσει, πνιγόμαστε από την κάπνα» είπε το μεσημέρι στo Mega o κ. Γιώργος Στυλιαράς, επιβάτης του δρομολογίου Ηγουμενίτσα - Ανκόνα.
«Το καράβι ακόμη καίγεται, τα πατώματα βράζουν [...] Άλλοι τρέμουν, άλλοι βήχουν από τον καπνό» συνέχισε. Όπως είπε, ο καπετάνιος ενημέρωσε τους επιβάτες ότι αναμένεται ρυμουλκό για να τραβήξει το πλοίο.
«Το θέμα είναι ότι μέχρι τότε δεν ξέρουμε αν θα αντέξουμε» είπε.
Στο Mega μίλησε και ο κ. Γιώργος Σαράντης, ο οποίος επίσης επιβαίνει στο πλοίο. «Το καράβι φλέγεται ακυβέρνητο, διασωστικά δεν υπάρχουν εδώ γύρω, ούτε πυροσβεστικά να ρίχνουν νερό» ανέφερε.
Με τη φράση «αέρας, κύμα, βροχή, ανελέητα...» περιέγραψε τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν, διαβεβαίωσε όμως ότι στο πλοίο δεν υπάρχει πανικός.
«Έχουμε βάλει όλοι τα σωσίβια και περιμένουμε» είπε.
Σημείωσε ακόμα ότι δεν υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση για τη φωτιά που ξέσπασε στο γκαράζ όταν οι περισσότεροι επιβάτες κοιμούνταν. «Ήταν η μυρωδιά του καμένου πλαστικού που μας πέταξε όλους πάνω» τόνισε.

Το ίδιο ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του Mega η επιβάτης Ράνια Φυραίου. «Μύρισε καπνός στην καμπίνα. Φορέσαμε ζεστά ρούχα και βγήκαμε έξω» είπε.
  «Υπάρχουν πολλά παιδάκια και ηλικιωμένοι. Είμαστε ο ένας κοντά στον άλλο και προσπαθούμε να ζεσταθούμε» τόνισε, ενώ κάποιος συνεπιβάτης της ακούστηκε να λέει «αν δεν πνιγούμε, θα πεθάνουμε από το κρύο».
Συγγενείς της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου στο πλοίο
Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία έμαθε στη διάρκεια ζωντανής σύνδεσης με τον ΣΚΑΙ ότι συγγενείς της επιβαίνουν στο πλοίο.
Η βουλευτής Ιωαννίνων δήλωσε ότι εμπιστεύεται τις προσπάθειες των αρχών, παραδέχτηκε όμως βουρκωμένη ότι ζει ώρες αγωνίας.
Κλήση 50 μοιρών μεταδίδει η ιταλική Rai ότι πήρε το NORMAN ATLANTIC. Ιταλοί και Έλληνες διασώστες επιταχύνουν το ρυθμό διάσωσης των επιβατών, καθώς είναι άγνωστο αν το επιβατηγό θα μείνει στην επιφάνεια του νερού τις επόμενες ώρες. Την ίδια το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι η Ελληνική Ακτοφυλακή έχει διασώσει 150 επιβάτες και η επιχείρηση συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Ωστόσο από την πλευρά της, η Ελληνική εταιρεία που είχε ναυλώσει το πλοίο διαψεύδει ότι έχει διαπιστωθεί οποιαδήποτε κλήση.
Το πλοίο φλέγεται ανοιχτά της Κέρκυρας στην περιοχή των Ωθωνών.
150 άτομα έχουν ήδη επιβιβαστεί στη μία σωσίβια λέμβο και προσπαθούν να επιβιβαστούν στο φορτηγό πλοίο «Spirit of Piraeus», όμως οι καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν πολύ την επιχείρηση, καθώς στο σημείο πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ. 60 εξ αυτών επιβιβάστηκαν ήδη στο φορτηγό πλοίο και η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται.


Στη διάσωση βοηθάει και το πλοίο Cruise Europa-photo του ομίλου Grimaldi, που έριξε σωσίβιες λέμβους στη θάλασσα, ενώ τα επτά παραπλέοντα πλοία κάνουν κύκλους γύρω από το Norman Atlantic, για να «κόψουν» τον καιρό. Ακόμη, το πλοίο «Εύηνος» θα χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα για τα ελικόπτερα, σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνει διάσωση από αέρος.

Πρόβλημα υπάρχει με τη δεύτερη μεγάλη σωσίβια λέμβο, καθώς βρίσκεται από την άλλη πλευρά του πλοίου, όπου οι καπνοί που βγαίνουν από το γκαράζ είναι πολύ πυκνοί και είναι αδύνατον να πέσει η λέμβος στο νερό.

Λύση θα μπορούσαν να αποτελέσουν τα βαρελάκια σωσίβια που βρίσκονται στο πλοίο, όμως οι επιβάτες, που φοράνε όλοι ατομικά σωσίβια, αρνούνται να ανέβουν σε αυτά λόγω της κακοκαιρίας, αλλά και επειδή, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια που έριξε το πλήρωμα στη θάλασσα παρασύρθηκαν από τα κύματα.


Η κατάσταση πάντως σε καμία περίπτωση δεν είναι υπό έλεγχο. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι αρκετοί επιβάτες, σύμφωνα με πληροφορίες, τρομοκρατημένοι άρχισαν να πηδούν στη θάλασσα για να σωθούν και περισυνελέγησαν από ιταλικό καΐκι.

Στο σημείο καταπλέουν άλλα δύο φορτηγά πλοία για να βοηθήσουν στη διάσωση και περισυλλογή των επιβατών. Παράλληλα σπεύδουν πλωτά του Λιμενικού, ενώ έχουν σηκωθεί τρία ελικόπτερα και ένα C-130. ¨Εχει δοθεί εντολή να απογειωθεί και Super Puma.


Σε βοήθεια του οχηματαγωγού σπεύδουν τρία πλοία, σύμφωνα με το Λιμενικό, ενώ οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι κακές, καθώς επικεατούν ισχυροί άνεμοι.

Το Norman Atlantic, με σημαία Ιταλίας, είχε ξεκινήσει από την Πάτρα, πέρασε από Ηγουμενίτσα και είχε προορισμό το λιμάνι της Ανκόνας. Το πλήρωμα είναι επίσης ιταλικής καταγωγής.
Φωτογραφία από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ
Φωτογραφία από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ
Φωτογραφία από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά