Μειώνεται το επίδομα επικίνδυνης εργασίας

Από την 1η Ιανουαρίου του 2014 το υπουργείο Οικονομικών επιβάλει φόρο στο ειδικό επίδομα επικίνδυνης εργασίας που λαμβάνουν τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας,

Σύμφωνα μετο Πρώτο Θέμα, μείωση, ακόμη και 50% στις αποδοχές που λαμβάνουν με βάση το επίδομα επικίνδυνης εργασίας θα δουν οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας, οι γιατροί του νοσηλευτικού προσωπικού και των πληρωμάτων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ που εκτελούν υπηρεσία με αεροπορικά μέσα, οι πιλότοι στα εναέρια μέσα της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, στελέχη του λιμενικού και αυτά που απασχολούνται στην εξουδετέρωση εκρηκτικών της ΕΛΑΣ και των Ειδικών Δυνάμεων.
Ο λόγως την μείωσης των παραπάνω εργαζομένων είναι φόρος που θα επιβληθεί στο επίδομα επικίνδυνης εργασίας, καθώς στο τέλος του έτους θα φορολογείται εκ νέου, αφού θα προστίθεται στις συνολικές αποδοχές των δικαιούχων. Αυτό, ανεξάρτητα από τη φορολόγηση και την παρακράτηση που θα γίνεται στο εν λόγω επίδομα.
Η υπουργική απόφαση που θα καθορίζει τον φόρο στο επίδομα αναμένεται να εκδοθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα ενώ ήδη από την αρχή του 2014 πολλοί δικαιούχοι του εν λόγω επιδόματος στην αστυνομία έχουν δει μείωση περίπου 50%.

dikaiologitika
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά