Υγειονομική Περίθαλψη Στρατιωτικών


Κα Υπουργέ.

 

Την 08-10-2013 αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανακοίνωση τύπου (http://www.mod.mil.gr/mod/el/content/show/ 36/A34213), η οποία μεταξύ των άλλων ανέφερε: «…. Η κα Γεννηματά έκανε επίσης γνωστό ότι υπέγραψε χθες (εννοεί προφανώς την 07-10-2013) πρόταση έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος με θέμα: «Υγειονομική Περίθαλψη των Στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος και των Μελών των Οικογενειών τους». Με το Προεδρικό Διάταγμα: α. Εξισώνονται προς τα πάνω (έως το 26ο έτος ηλικίας), τα όρια ηλικίας των τέκνων που δικαιούνται υγειονομική περίθαλψη ανεξάρτητα από το φύλο τους. β. Οι σύζυγοι στρατιωτικών αποκτούν δικαίωμα υγειονομικής περίθαλψης, με τους ίδιους όρους, ανεξάρτητα από το φύλο τους. γ. Τα αδέλφια στρατιωτικών, που δεν δικαιούνται υγειονομική περίθαλψη από ασφαλιστικό φορέα και έχουν αναπηρία άνω του 67 %, αποκτούν το δικαίωμα αυτό ανεξάρτητα από το φύλο τους. δ. Παρέχεται για πρώτη φορά δικαίωμα υγειονομικής περίθαλψης σε διαζευγμένους, εφόσον δεν αντλούν δικαίωμα υγειονομικής περίθαλψης από άλλη πηγή. ε. Παρέχεται για πρώτη φορά δικαίωμα υγειονομικής περίθαλψης σε τέκνα με Μεσογειακή ή Δρεπανοκυτταρική Αναιμία, εφόσον απασχολούνται περιστασιακά και όχι μόνιμα….».

 

Επειδή παρήλθε ικανό χρονικό διάστημα και από φόρτο εργασίας δεν αντιληφθήκαμε έγκαιρα την έκδοση του ανωτέρω Προεδρικού Διατάγματος, παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε τον αριθμό αυτού προκειμένου εν συνεχεία ενημερώσουμε τα ενδιαφερόμενα μέλη μας.

 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή απορία.

 

Για τη Διοικούσα Επιτροπή

 

Ο Πρόεδρος
 
Τσουκαράκης Ανέστης
Αντισυνταγματάρχης (ΣΔΓ)
6974365800
Ο Γεν. Γραμματέας
 
Τσάκαλος Αναστάσιος
Αρχικελευστής ΕΜΘ (ΜΗΧ)
6943487931
 

 

 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά