Ο Στρ. Ιερέας του ΓΕΣ πατηρ Μελέτιος στην Ιστορική Τριπολιτσά όπου υπηρέτησε ως στρ. ιερέας, μίλησε για την προσφορά των στρ. ιερεων στα πεδιά των μαχών!



Χθές στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρίπολης θα πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Στρατιωτικό Ιερέα του ΓΕΣ Αρχ.Μελέτιο Κουράκλη με θέμα: «Με όπλο το Σταυρό στα πεδία των μαχών. Η παρουσία και ο ρόλος τον Στρατιωτικών Ιερέων στους Βαλκανικούς Πολέμους».

Πριν προηγήθηκε η εναρκτήρια ομιλία από τον Στρατιωτικό Ιερέα του 11ου ΣΠ πατηρ Ι. Καραγιάννη και αμέσως μετά το κλείσιμο με χαιρετισμό έκανε ο Διευθυντής Στρατιωτικών Ιερέων ΓΕΕΘΑ πατηρ Νικόλαος Γουρδούπης

Η πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του πατηρ Μελέτιου , οποίος υπηρέτησε ως στρατιωτικός ιερέας στην Τρίπολη όταν εγκαινιάσθηκε ο Ι.Ν. Αγίου Κοσμά του 11ου ΣΠ, συνοδεύτηκε με αρχειακό υλικό και φωτογραφίες της εποχής για το πως οι ιερείς βρίσκονταν κοντά στο στράτευμα κατά τους Βαλκανικούς πολέμους!!

   Στο τέλος της εκδήλωσης έψαλε ύμνους ο Βυζαντινός Χορός της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας «Αγιος Νέοΐερομάρτυς Λάζαρος ο Τριπολίτης».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Διοικητής ΔΙΚΕ Σ. Χατζημιχαηλίδης και ο Διοικητης του 11ου ΣΠ Γ. Αργυρόπουλος.
















Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά